Ins en outs pvc vloeren

Pvc vloeren zijn tegenwoordig erg populair en worden in vele huishoudens toegepast. Met een hout- of steenlook pvc vloer in verschillende tinten van licht naar donker geef jij jouw ruimte de ideale woonsfeer. Een pvc vloer is daarnaast zeer gebruiksvriendelijk, kan worden voorzien van vloerverwarming en bijpassende plinten.

Welke patronen bij pvc vloeren?

Wist je ook dat de vloer in visgraat of tegelvariant gelegd kan worden? En dat de vloer ook voor de badkamers in gebruik worden genomen? Al deze ins- en outs omtrent pvc vloeren, het leggen ervan en vloerverwarming voor de pvc vloer vertellen wij je graag meer over.

Ontdek alles over pvc vloeren


Dit moet je weten over pvc vloeren

Om te beginnen werken wij alleen met kwaliteitsmerken zoals Cotap, Forbo, Greenflor, Moduleo, Therdex en onze eigen Aanhuis collectie. Dit houdt in dat je altijd een milieubewuste pvc vloer bij ons aanschaft. Een pvc-vloer is een ideale vloer voor een huis waarin volop geleefd wordt. Daarnaast is deze vloer ook nog eens geschikt voor vloerverwarming. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect wordt uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc-vloer strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd en daardoor veel langer mee gaat.

Let bij vloerverwarming en de ondervloer voor de pvc vloer goed op welke pvc vloer hiervoor in aanmerking komt. Er zijn veel soorten pvc vloeren van verschillende kwaliteitsmerken met allemaal hun eigen voordelen. Wij adviseren daarom ook altijd om de vloer aan te laten leggen door onze professionele stoffeerders. Tevens krijg je advies over de juiste ondervloer, welke pvc vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming en zelfs nog advies over bijpassende plinten voor jouw pvc vloer.

Welke soorten pvc vloeren zijn er?

Je hebt verschillende soorten pvc vloeren, namelijk de pvc tegel en de rechthoekige pvc planken. Deze laatste variant kan in allerlei vormen worden gelegd. In combinatie met verschillende tinten planken kunnen deze in visgraat en recht worden gelegd. De creativiteit kan met de rechthoekige planken van de pvc vloeren op de proef worden gesteld.

Het is helaas niet mogelijk om een naadloze pvc vloer te leggen. Doordat de pvc vloer uit verschillende planken/tegels bestaat ontkom je bijna niet aan de naden. Tevens typeert dit de pvc vloer ook weer. Naadloze vloeren is alleen mogelijk met een gietvloer of zijlen en stoffen vloerbedekking zoals tapijt.

Is een pvc vloer veilig?

Mag je direct op de vloer lopen en is een pvc vloer veilig? Hoe lang gaat een pvc vloer mee en wordt de vloer niet 'glad' als je op sokken over de vloer loopt?

Om te beginnen staat de veiligheid, ofwel een milieubewuste pvc vloer bij ons hoog in het vaandel. Dit houdt in dat naast de vele keurmerken onze vloeren van topkwaliteit zijn en altijd rekening houden met het welzijn van mens en natuur.

Als de pvc vloer er helemaal in ligt, mag je er vrijwel direct op lopen en kunnen de meubelen ook op de pvc vloer worden geplaatst. De pvc vloer kan over het algemeen direct na oplevering in gebruik worden genomen. Overleg dit natuurlijk wel eerst met onze vakmensen, soms wil het zijn dat de vloer gelijmd is of dat er andere toe-/aanpassingen zijn verricht voor de pvc vloer waardoor het nog even moet 'harden'. De vakmensen adviseren jou over de juiste bescherming voor alle mogelijke kasten, stoelen, tafels en banken, zodat je super lang kan genieten van jouw nieuwe vloer!

Kies voor een onderhoudsvriendelijke en sterke vloer; pvc!

Hoe lang gaat een pvc vloer mee?

De levensduur van een pvc vloer (afhankelijk van het gebruik en slijtlaag) ligt gemiddeld op 15 jaar. Laten we vooropstellen dat de vloer een garantie van 5 tot 10 jaar krijgt. Er moet altijd rekening worden gehouden met het gebruik, soort vloer en dikte slijtlaag. Als je ervoor kies om de vloer zelf te leggen, dan wordt er altijd gekeken naar de manier waarop de vloer is gelegd en/of dit invloed heeft op de beschadigingen.

Beleef en ontdek de verschillende kleuren en mogelijkheden voor pvc vloeren in één van onze winkels bij jou in de buurt. Voor welke stijl ga jij?

Bezoek onze winkel
Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief