Duurzaam leven met een pvc vloer? Makkie!

We leven in een wereld waarin het klimaat een hot-item is. De opwarming van de aarde is allang niet meer een ver-van-onze-bed show. Logisch dus dat we allemaal duurzamer willen leven. Minder gas, plastic, uitlaatgassen en schadelijke middelen. Maar wat als je een nieuwe vloer wilt van pvc, je weet wel: die kunststof vloer, ben je dan wel duurzaam bezig? Tijd om daar eens wat dieper op in te gaan.

Weekmakers in zacht kunststof

Het klopt. Vroeger was een pvc vloer nou niet bepaald een milieubewuste keuze. In de stof zat nogal wat weekmakers. Sommige van die weekmakers zijn schadelijk voor de gezondheid, waaronder een aantal ‘ftalaten’. En dat moeilijk uit te spreken stofje is verboden.

Wat doet een weekmaker?

Een weekmaker is een middel om het pvc flexibel te maken. En het is niet alleen een middel voor je pvc vloer, weekmakers zitten in alle zachte kunststof, zoals in speelgoed van kinderen. Zal niet best zijn als er dan nog ftalaten in zitten die niet goed zijn voor onze gezondheid. Daar hebben vloeren producenten als Forbo, Cotap, COREtec, Maak een afspraak en meer werk van gemaakt. De mooiste pvc vloer stalen ontdek je in de winkel. Meer weten?

Maak een afspraak

Beter voor onze gezondheid

Niet alleen onze gezondheid trouwens. Wat dacht je als je van je pvc vloer af wilt? Hoe verwerken ze deze dan en welke stoffen komen daarbij vrij? Dat komt ongetwijfeld in het milieu terecht. Precies, bij alle bomen, planten, lucht, zee en dieren. Gelukkig bestaan er voldoende alternatieven voor deze ‘enge’ en ultra verboden stof.

Duurzame vloeren van Aanhuis.nl

Bij Aanhuis.nl hebben wij zelfs een eigen duurzame vloeren collectie! Laat je verrassen door de mooie vloerpatronen en fijne uitstraling van onze Blauw vloeren collectie. Van steenlook tot houtlook voor elke woonstijl zit er een passende duurzame vloer tussen.

Bezoek onze winkel

Onschadelijke bio-weekmakers

Vandaag de dag (en eigenlijk al heel wat jaren) bestaan er ook bio-weekmakers. Onschadelijke weekmakers waar je prima op kunt knagen ;-) mocht je die behoefte hebben. Deze zijn opgebouwd uit sorbitol en vetzuren en zijn dus biologisch afbreekbaar.

Al onze pvc vloeren zijn gemaakt met deze bio-weekmakers. Ze hebben daar ook allemaal een keurmerk voor, zodat je zeker weet dat je duurzaam bezig bent. Wil je niet al te lang bezig zijn met combineren van kleuren, patronen of stijlen? Maak dan samen met onze stylist de mooiste vloer combinatie voor jou woning!

Meer over interieuradvies

Wil jij ook duurzaam leven?

Ben jij op weg naar een duurzaam bestaan? Dan past een pvc vloer daar prima tussen! Meer weten over pvc vloeren, of eigenschappen van andere vloeren die ook mooi zijn? Of ben je al uit over de vloer maar zoek je een klusser? Het leggen van de vloer mag je aan onze vakmensen overlaten, benieuwd?

Kom gerust eens naar onze winkel voor advies. En als je duurzaam bent, doe je dat natuurlijk gewoon op de fiets ;-)

Bezoek onze winkel

Duurzaam doen is makkelijk - met deze mooie pvc vloeren!

Karin
Geschreven door Karin
Geschreven door
Karin

Witte muren zijn zo 1980!? Wel lekker veilig zo'n neutrale kamer. Of saai...? Hoe breng jij je interieur tot leven? Start hier met inspiratie! Lees alles over de nieuwste trends. En ontdek je nieuwe woninginrichting. Hoe combineer je alle ideeën tot jouw droom interieur? Gewoon in de winkel. Dat kan ook samen met onze interieurstylist, lekker veilig :-) tot snel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Toch nog vragen?

Kies een winkel en neem vrijblijvend contact met ons op. Kies jouw Aanhuis winkel