In een wereld vol met keuzes kies je dan voor hout of pvc

Iedere dag staan we weer voor duizenden keuzes die we moeten maken. Het begint al in de ochtend. Trek ik die zwarte of die blauwe broek aan? Neem ik een boterham met pindakaas of een bakje yoghurt? Ga ik met de fiets of de auto? Drink ik eerst koffie of thee? We maken het onszelf ook wel moeilijk door zoveel opties te hebben. Maar soms wil je gewoon even geholpen worden. Niet iemand die zegt wat je moet kiezen, want daar kunnen heel veel koppige mensen niet tegen (moi). Maar een vergelijking om de beste keuze te maken is wel handig. En daar heb ik nu een voorbeeldje van.

Een eiken vloer

Een groot dilemma voor als je een huis hebt gekocht of als je gaat verbouwen: welke vloer kies ik? Nu heb je vast een bepaalde smaak en weet je echt wel of je tapijt of marmoleum wilt. Maar als je voor een houtlook wilt gaan, kies je dan voor écht eikenhout of toch eerder voor pvc? Tijd om de voordelen, nadelen en eigenschappen van beide vloeren op een rijtje te zetten. Zodat jij naast alle keuzes die je al moet maken, toch makkelijk kan kiezen.

Als je voor echt karakter wilt gaan, dan is hout echt een goede keuze. Want hout leeft een beetje. Deukjes, krassen en kieren zijn soms echt onvermijdelijk. En dat maakt niet uit, want dat hoort bij een houten vloer. Een houten vloer oogt ook gelijk warm. Het product is van zichzelf natuurlijk ook warm. En door de diverse afwerkingen van lak en wax ook verkrijgbaar in alle kleuren. Zelfs de formaten zijn flexibel. Ja sorry, dat zijn toch weer keuzes die je moet maken. Maar jij kan dat, ik voel ‘t!

Ontdek onze eiken vloeren

Een pvc-vloer

Noem het een trend, noem het een fase: pvc-vloeren zien we nu eenmaal vaak. Heel begrijpelijk ook. Want ben jij voor je huis op zoek naar toch een houtlook, maar wil je geen onderhoud? Dan is een pvc-vloer echt een betere keuze. Ook als je liever een strakke vloer wilt houden, bij een goede pvc-vloer zie je namelijk geen deuken, krassen en kieren.

Ontdek onze pvc-vloeren

Karaktervol of onderhoudsvrij? Strakke vloer of eentje die leeft?

Wanneer kies je welke vloer?

Dus even kort op een rij voor het overzicht:

  • Wil je karakter in huis: houten vloer
  • Wil je weinig onderhoud: pvc-vloer
  • Wil je échte warmte in huis: houten vloer
  • Wil je een strakke vloer: pvc-vloer
  • Wil je met veel mensen erop leven: pvc-vloer
  • Wil je een vloer die leeft: houten vloer.

Heb ik je het al iets gemakkelijk gemaakt? Misschien moet je de vloeren ook gewoon zien om een goede keuze te maken. Maar toch hoop ik uit het diepst van mijn hart dat je voorkeur nu al wel iets meer naar voren komt. Succes met kiezen!

Bezoek onze winkel
Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief