Alles over plinten voor een pvc-vloer

Alsof een pvc-vloer kiezen nog niet moeilijk genoeg is, moet je ook nog eens nadenken over de plinten. Welke hoogte? Welke kleur? Welk materiaal? Ook hierin is de keuze reuze. Maar wij helpen je graag verder! Ontdek onze tips in deze blog.

Welke plinten passen bij een pvc-vloer?

Het blijft een kwestie van smaak. Maar wanneer je een strakke pvc-vloer hebt liggen adviseren wij deze af te werken met een strakke MDF plint. De plinten zijn uiteraard in verschillende diktes en hoogten leverbaar. Geef deze dezelfde kleur als jouw muren of juist een contrasterende kleur en af is jouw ruimte!

Welke plinten kun je gebruiken voor een pvc-vloer?

Voor een pvc-vloer kun je in principe elk type plint gebruiken. Wij adviseren vaak MDF plinten voor pvc-vloeren. MDF is een plaatmateriaal dat voorzien is van een witte verflaag.

MDF plinten zijn zeer geschikt voor pvc-vloeren om verschillende redenen. Ten eerste zijn ze verkrijgbaar in diverse hoogtes, variërend van 7 tot wel 12 centimeter of zelfs meer. Ook de dikte varieert per type plint. Wij gebruiken standaard een plint van 90 millimeter hoog en 12 millimeter dik. We hebben ook een breed assortiment MDF plinten in allerlei stijlen en maten, zodat er altijd een plint is die past bij jouw smaak.

Of je nu houdt van een moderne en strakke uitstraling of juist een koloniale en tijdloze sfeer wilt creëren, er zijn talloze opties beschikbaar. Denk aan plinten met sierrandjes, overzetplinten die over de bestaande plinten kunnen worden geplaatst, zwarte plinten en nog veel meer. Wij bespreken graag alle mogelijkheden met jou!

Maak een afspraak


Wanneer plaats je de plinten op een pvc-vloer?

Het is het beste om de plinten pas aan te brengen nadat de pvc-vloer volledig is gelegd. Op die manier bespaar je jezelf extra werk. Als je namelijk eerst de plinten plaatst, moeten de pvc-stroken precies op maat worden gesneden om strak tegen de plint aan te sluiten. Er is geen ruimte voor fouten, wat het proces aanzienlijk vertraagd. Door de plinten achteraf te plaatsen, kun je ze eenvoudig over de uiteinden van de pvc-stroken plaatsen, wat zorgt voor een strakke afwerking in een handomdraai.

Als je wilt, kun je het leggen van de plinten ook aan ons overlaten. Als interieurstylisten met ervaring zorgen wij er graag voor dat de volledige vloer gebruiksklaar is.

Lees meer over ons interieuradvies

Kun je een pvc-vloer leggen zonder plinten?

De keuze is aan jou, maar het wordt over het algemeen niet aangeraden om een pvc-vloer zonder plinten te leggen. Zonder plint blijft er namelijk altijd een kier zichtbaar tussen het onderste gedeelte van de muur en het buitenste gedeelte van de vloer.

Daarnaast dienen plinten ook ter bescherming. Zonder plinten bestaat de kans dat je bijvoorbeeld tijdens het stofzuigen het stucwerk beschadigt. Dit ziet er niet mooi uit en kan ook nog eens onpraktisch zijn.

Natuurlijk kunnen wij ook de vloer en plinten voor je leggen!

Laat je vloer leggen door onze vakmensen

Moeten plinten afgekit worden bij een pvc-vloer?

Als de muur wit blijft, is het mooi om een dun randje tussen de muur en de plint af te kitten. Je kunt de plint daarna eventueel nog lakken voor een mooi geheel.

Daarnaast kan het afkitten van de plinten een ander probleem oplossen. Als de dekvloer niet volledig waterpas is, kan er een kiertje onder de plint ontstaan. Dit kan gemakkelijk worden verholpen door de experts van Aanhuis.nl met behulp van een grijze transparante kit. Hierdoor verdwijnt de donkere kier en is deze nauwelijks zichtbaar. Het kan gebeuren dat de dekvloer niet volledig recht is, zelfs bij nieuwbouwhuizen.

Hoewel het niet verplicht is om de plinten af te kitten op een pvc-vloer, kan het wel zorgen voor het beste resultaat.

Plinten kiezen voor jouw pvc-vloer

Als je nog niet zeker weet welk type plint het beste past bij jouw pvc-vloer, hoef je je geen zorgen te maken. Bij Aanhuis bieden we advies op maat voor alle aspecten, waaronder het leggen van de vloer, de keuze van plinten, materialen en kleuren. Aarzel dus niet om naar de mogelijkheden te vragen!

Maak een afspraak en kom langs!

Geef je vloer de finishing touch met mooie plinten!

Annemiek
Geschreven door Annemiek
Geschreven door
Annemiek

Welkom in de wondere wereld van interieurtrends! Ik neem je graag mee op een inspirerende reis. Ontdek de laatste trends, nieuwste producten en inspirerende blogs. Laat je betoveren door kleuren, texturen en materialen die je interieur tot leven brengen! Krijg je al kriebels om je interieur aan te pakken?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!