Vintage

Eigenlijk is vintage en retro overal. Het is een stijl, het is een gevoel van nostalgie en het is vooral een combinatie van eigentijdse spullen met de sfeer van vroeger. Er bestaat zelfs een modern vintage, een stijl waar we al eerder naar verwezen: moderne grafische prints met prachtige meubelstukken en accessoires die het liefst geërfd zijn, maar eventueel goed gemoderniseerd.

Vintage en retro

Vintage en retro, twee termen waar je al een hele tijd niet meer omheen kan. Maar wat betekent het en wat kan je er mee in huis?

Definitie

Vintage: 1) Tweedehands 2) Van een zeer goed jaar (vintage verwijst vooral naar een 'doorleefd' gevoel)

Retro: het teruggrijpen op producten en ontwerpen uit het verleden (retro verwijst meestal specifiek naar een bepaalde tijd, namelijk de jaren 70)

Nostalgie

Misschien is het de drukke tijd waarin we leven, dat mensen terugverlangen. Al riepen onze oma's en opa's natuurlijk ook al dat 'vroeger alles beter was'. Dus misschien is het iets van alle tijden, om de nostalgie van vroeger terug te willen halen. Het knusse, waarbij het altijd zomer was en alles nog mogelijk. Of je nu met weemoed terugverlangd naar betere tijden of gewoon een gezellige en knusse sfeer in huis wilt brengen, geen probleem. Je brengt het retro of vintage gevoel al snel terug in je eigen huis. Het kan door een dierbaar meubelstuk uit te lichten. Maak er een mini-tentoonstelling van, van bijvoorbeeld wat foto's. Of geef het meubelstuk juist een knal kleurtje om er de nadruk op te leggen.

Laat je inspireren door 'retro chic'

Alles is vintage - oud & nieuw

Vloerkleden

Ook op de vloer kan je kiezen voor vintage. Kijk bijvoorbeeld even bij onze prachtige collectie vintage vloerkleden. Door de combinatie van kleur en motief is het wel zaak om dit goed te combineren. Dus niet kleur op kleur, maar hou de rest dan een beetje neutraal. Daarmee voorkom je een chaotische ruimte en je kleed krijgt de aandacht die het verdient. Je kan er juist wel voor kiezen om dezelfde tinten terug te laten komen.

Mocht je los gaan op je eigen interieur, schroom dan niet om het resultaat op onze facebookpagina te delen! Vinden we heel leuk.

Onze hulp nodig? Boek interieuradvies
Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief