Eiken vloeren

Deze vloer bestaat al eeuwen, de houten vloer. In Nederland is eiken het meest gebruikte hout voor een natuurlijke vloer. De planken worden uit de stammen van eikenbomen gezaagd. Geen lagen, geen kunstmatig materiaal. Een eikenhouten vloer is puur natuur en daar houden veel mensen van. Niet voor niets is de eiken vloer een van de meest populaire vloeren. Recht gelegd of in een hip patroon, licht of donker, smal of breed. Is de eiken vloer iets voor jou?

Eiken planken kopen?

Waarom zou je voor een eikenhouten vloer kiezen? Dat doe je wanneer je een sterke vloer zoekt. Het hout van de eik is erg hard en sterk. Dat maakt eikenhout uitermate geschikt als vloerbedekking. Welke voordelen heeft een eiken vloer nog meer te bieden?

  • Duurzaam (FSC-keurmerk)
  • Kan tegen slijtage en intensief gebruik
  • Uniek door noesten, jaarringen, structuur
  • Authentieke uitstraling
  • In visgraat patroon te leggen

Los van de praktische voordelen is voor de meeste mensen de natuurlijke en warme uitstraling van een echt houten vloer de voornaamste reden om dit type te kiezen. En de visgraatvloer is helemaal hot. Want hij past niet alleen in klassieke jaren ’30 woningen. Visgraat doet het tegenwoordig in nagenoeg alle woonstijlen.

Ben je benieuwd naar prachtige combinaties van houten vloeren? Of wil je weten wat de kosten zijn? Vraag een offerte aan.


TRENDY! De eiken visgraat vloer

Juist in combinatie met een modern interieur is het unieke en levendige visgraat de perfecte combinatie. Wil jij je graag laten inspireren over vloeren, interieur en combinaties voor je een keuze maakt? Of wil jij je laten adviseren door een interieurstylist om jaren plezier van je gekozen vloer te hebben? Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek.

Waar moet je op letten bij een eiken vloer?

Eikenhouten vloeren zijn geliefd om hun natuurlijke uitstraling. En feit dat eiken een natuurlijk materiaal is brengt ook een aandachtspunt mee. Hout ‘leeft’ en afhankelijk van het klimaat in de kamer is er ruimte nodig voor het werken van de planken. Daarom raden wij van Aanhuis.nl je aan om je goed te laten adviseren.

Eeuwen eiken vloeren = eeuwen ervaring

Omdat de eiken vloer wellicht de oudste vorm van vloerbedekking is, hebben mensen al eeuwen ervaring met dit product. En die ervaring zetten de fabrikanten van eiken vloeren succesvol in. Afhankelijk van de technieken, verwerking en behandeling zijn de huidige eikenhouten vloeren zelfs geschikt voor vloerverwarming! Welke pluspunten heeft de eiken vloer nog meer?


Ja! De eikenhouten vloer is makkelijk te onderhouden

Twijfel je of het wel handig is om voor een natuurproduct te kiezen? Hoeft niet. Voor elke eikenhouten vloer is er een bijbehorend onderhoudsadvies. Denk bijvoorbeeld aan oliën van de geoliede houten vloer. Onze vloerenadviseur geeft je alle tips en trucs die handig zijn om ervoor te zorgen dat jouw houten vloer een leven lang meegaat.

Hygiënisch en schoon, de eiken vloer

De geoliede vloer hoef je alleen maar te stofzuigen, hoe fijn is dat? Omdat je het vuil eenvoudig van het oppervlak kan verwijderen is deze eikenhouten vloer ook nog eens een stuk hygiënischer dan bijvoorbeeld tapijt. Weet je nu helemaal zeker dat je voor een eiken vloer kiest? Kom dan naar de winkel bij jou in de buurt en kies jouw favoriete kleur vloer. Onze stylist laat je graag de stalen, laatste woontrends en stijlen zien en helpt jou om de perfecte eiken vloer bij jouw woonstijl te vinden. En dan is het tijd voor de laatste stap, het leggen. Wat wil jij graag?

Moet je eiken vloeren laten leggen?

Het leggen van een houten vloer is een specialisme op zich. Laat dit liever aan onze vakmensen over. Dankzij hun ervaring leggen ze iedere vloer snel en perfect. Zeker wanneer je graag een visgraat patroon wilt of wanneer je kiest voor een eiken vloer met een bies.

Ook de voorbereiding zoals het egaliseren voeren wij graag voor je uit. Een volledig vlakke ondervloer geeft het mooiste resultaat. En wij zetten natuurlijk alle puntjes op de i, want die prachtige eiken vloer is pas echt af wanneer de plinten bevestigd zijn. Ben je benieuwd welke service wij jou kunnen bieden?

Bij Aanhuis.nl vind je niet alleen de mooiste eiken vloerdelen van de beste merken. Wij zorgen er graag voor dat jij jarenlang kunt genieten van de perfecte eikenhouten vloer in je woning, jaren '30 huis of woonboerderij. Meer weten over ons assortiment eiken vloeren? Kom naar de winkel bij jou in de buurt en laat je adviseren & inspireren.

Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Begin met het verwijderen van alle meubels en tapijten. Gebruik een bandschuurmachine om gelijkmatig over de vloer te schuren, altijd in de richting van de houtnerf. Na het grove schuren herhaal je het proces met fijner schuurpapier voor een gladdere afwerking. Vergeet niet om al het schuurstof grondig te verwijderen voordat je de gewenste afwerking aanbrengt op de vloer.

Zeker, dat kan! Doe het niet te vaak, 2 keer per maand is voldoende. Zorg er wel voor dat je de vloer niet te vochtig maakt en dat hij goed kan drogen. Gebruik ook een klein beetje zeep (25 ml) op een grote emmer koud water ( 5 liter). Warm water verdampt sneller, zodat de zeepresten achter blijven en je vloer gaat plakken en strepen achter kan laten.

Onze vakmensen zijn zo opgeleid dat ze alle vloeren voor je leggen. Wil jij een mooie eiken vloer in je woning? Schakel dan zeker Aanhuis.nl in. We helpen je graag!

Bekijk alle veelgestelde vragen