Is mijn pvc vloer milieuvriendelijk?

Bij Aanhuis.nl streven we natuurlijk naar het afleveren van goede én duurzame producten. Toch lees je regelmatig verhalen over materialen die niet gelijk gezond en goed zijn voor het milieu, zoals pvc. Nu hebben we een hele collectie pvc-vloeren in ons assortiment. Hoe zit dat dan nou? Waar moet je op letten.

Welke pvc vloer is milieuvriendelijk?

Bij de aanschaf van een pvc-vloer wil je er natuurlijk zeker van zijn dat de pvc vloer een milieubewuste keuze is en geen negatief effect zal hebben op de gezondheid. Voor pvc-vloeren worden namelijk Ftalaat (industriele chemische stoffen) weekmakers gebruikt om het pvc soepel te houden.

Europese normen

Daarnaast moet er rekening worden gehouden met Vluchtige Organische Stoffen (VOS), die effect hebben op de gezondheid. Het zijn stoffen die gemakkelijk verdampen bij kamertemperatuur. Ze zitten in verf en schoonmaakmiddelen, maar ook in brandvertragers en in sommige weekmakers. Naast de strengste Europese normen, moeten pvc vloeren ook voldoen aan de nog strengere vrijwillige standaard van Eurofins. Hierdoor ben je zeker van een minimale impact op de luchtkwaliteit.

Ontdek onze pvc-vloeren

Bekijk meer van onze duurzame producten!

Maar er is goed nieuws!

Om milieu en gezondheid te waarborgen, zijn er tegenwoordig bio-weekmakers (ook wel isoborbideweekmakers) die onschadelijk zijn voor milieu en gezondheid. Opgebouwd uit sorbitol en vetzuren en zijn biologisch afbreekbaar. De bio-weekmakers zijn te herkennen aan het ECO+ keurmerk en zijn dus ftalaatvrij.

Wat, een keurmerk? Geeft zekerheid dat producten ontworpen voor gebruik in binnenruimten voldoet aan strikte limieten voor chemische emissies, die bijdragen aan het creëren van gezondere interieurs.

Al onze pvc vloeren hebben dit keurmerk en zijn milieubewust. Zo weet je zeker dat wat je bij ons uitzoekt en laat leggen gezond is voor jou en voor je medemens.

Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief