PVC-vloer visgraat; we love it!

Ben je ook zo’n fan van houten vloeren? En is het populaire visgraat patroon helemaal jouw ding? Dan kies je, net als veel andere mensen, voor een van de meest trendy patronen wat je vloer betreft. Het patronen leggen bestaat al heel lang! De klassieke patronen, nu als pvc vloer, zijn weer helemaal terug van weggeweest: de Hongaarse punt, de Chevron, Versailles patroon en visgraat.

Wat is de beste visgraat pvc vloer?

Vroeger waren visgraat vloeren erg prijzig. Niet alleen het materiaal, massief hout, was duur maar ook het leggen van zo'n vloer, want dat kostte veel tijd. Dit is tegenwoordig gelukkig anders! Want pvc vloeren zijn voordeliger en door de laatste productietechnieken zijn pvc vloeren bijna niet te onderscheiden van echt hout. Er zijn dan ook volop betaalbare pvc vloeren verkrijgbaar die in visgraat patroon gelegd kunnen worden.


Voordelen van pvc vloeren met visgraat patroon

De massief houten visgraat vloer heeft verzorging nodig. Denk aan een houtolie en speciale reinigingsmiddelen. De visgraat pvc vloer heeft dit allemaal niet nodig waardoor het een makkelijk te onderhouden vloer is. Een rondje stofzuigen is voldoende en zo niet dan pak je even een emmer en dweil en heb je in een handomdraai al het vuil verwijderd. En je profiteert van veel meer voordelen van pvc vloeren:

  • PVC vloeren zijn geluiddempend
  • Een pvc vloer is makkelijk te verwerken
  • PVC vloeren gaan erg lang mee

Bovendien kan je een pvc vloer met visgraat patroon haast niet onderscheiden van een echt houten visgraatvloer. Want je kan voor houtlook pvc vloeren kiezen waarbij de planken tijdens het productieproces voorzien worden van een natuurlijke reliëf structuur die je ziet én voelt. Misschien is de natuurlijke uitstraling van deze visgraat pvc planken dan ook het meest verrassende detail.

Ontdek onze pvc-vloeren


Welke kleur pvc vloer met visgraat look kies jij?

Laten wij even naar de klassieke visgraat vloer kijken. De meest voorkomende kleur visgraat vloeren is licht eiken omdat de meeste massief houten vloeren van eikenhout gemaakt worden. Daarom is deze kleur ook populair als visgraat pvc vloer versie. Het mooie van pvc vloeren is echter, dat je veel meer keuze hebt wat de tinten betreft. Zo kan je ook voor een donkerdere of iets vergrijsde houtlook plank kiezen, simpelweg omdat het mogelijk is pvc planken in deze kleuren te produceren. Er is dan ook altijd een pvc vloer als visgraat versie beschikbaar, die precies bij jouw woonstijl past.

Laat je inspireren door jouw woonstijl

Visgraat pvc vloer kopen inclusief leggen?

Stel je bent erg handig en hebt de tijd om je in het patroon te verdiepen, dan kan je natuurlijk jouw pvc vloer zelf in visgraat patroon leggen. De meeste mensen kiezen er echter voor om een vloer met een bepaald patroon te laten leggen. De uitdaging bij een vloer met patroon zijn de randen. Want aan de zijkanten loopt het patroon niet door en heb je kortere planken nodig, planken die je op maat of verstek moet zagen. En hier is de ervaring van een vakman een dikke pré. Hoezo?

Een vakman zal de planken erg efficiënt inzetten en zo veel mogelijk korte stukken uit een plank halen. Op deze manier verspil je zo min mogelijk materiaal. Als je zeker wilt weten wat de kosten zijn voor het leggen van een pvc vloer met visgraat patroon vraag dan gewoon een offerte op. Dat geeft jou duidelijkheid over de prijs en ook rust, want je weet zeker dat de visgraat pvc vloer straks vakkundig gelegd zal worden.


Is een visgraat pvc vloer geschikt voor vloerverwarming?

Je kan een pvc vloer, los van het feit of hij in visgraat patroon gelegd wordt, prima combineren met vloerverwarming. Er zijn vele soorten pvc vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming of houtkachels. Het materiaal is maatvast, dat betekent dat een pvc vloer strak in vorm blijft. Dit is een groot voordeel van pvc vloeren tegenover massieve echthouten vloeren, die afhankelijk van het klimaat in een kamer gaan uitzetten, oftewel werken.

PVC vloeren hebben een slijtlaag en zijn daarom ook geschikt voor huisdieren of actieve gezinnen. Je hoeft niet, zoals bij een eikenhouten visgraatvloer, extra voorzichtig te doen om diepe krassen of vlekken te voorkomen. Een pvc visgraat vloer kan je intensief gebruiken, de poten van jouw eetkamer stoelen of de punten van hakken laten geen sporen achter. Misschien wil je straks alleen nog maar op blote voeten door je kamer lopen? Want pvc vloeren voelen dankzij hun isolerende werking nooit koud aan de voeten, hoe fijn is dat?!


Welke visgraat pvc vloer is de beste?

Dat bepaal je uiteindelijk zelf. Wij bieden je kwaliteitsmerken als Forbo, Moduleo, mFLOR, Greenfloor en Eurocol en ook onze eigen Aanhuis-collectie. Voor welke onderhoudsarme, kindvriendelijke, dempende, duurzame en natuurlijke pvc vloer je uiteindelijk kiest om in visgraat te leggen hangt helemaal af van je eigen woonstijl en smaak. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor pvc vloer in visgraat patroon bij jou thuis? Neem dan contact op met de winkel bij jou in de buurt en laat je inspireren en adviseren.

Bezoek onze winkel


Een speelse, hippe vloer; pvc visgraat!

Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief