Duurzame vloeren

Wil je natuurlijk wonen met een duurzame vloer? Dat kan! Aanhuis.nl heeft een unieke collectie aan vloeren die allemaal opgebouwd zijn uit natuurlijke grondstoffen die hernieuwbaar zijn; een eco-lijn vloeren met respect voor natuur. De vloeren zijn 100% recyclebaar en laten een minimale footprint achter. Wil je de duurzame vloeren eens bekijken of heb je vragen hierover? Kom langs of maak dan vrijblijvend een afspraak!

Natuurlijk wonen met een duurzame vloer

Onze ecologische voetafdruk is klein. Groen is voor ons blauw, zoals de kleur van de Europese vlag. Onder de naam 'Blauw maakt gelukkig' brengen wij een hele collectie duurzame vloeren. En die zijn behalve uniek ook bijzonder mooi!

Door te werken met producten van Europese herkomst, ondersteunen we de regionale economieën en besparen we op vervuilend transport en CO2-uitstoot. De vloeren zijn opgebouwd uit natuurlijke grondstoffen die hernieuwbaar zijn. Zo maken we heel efficiënt gebruik van de uitzonderlijke kwaliteit die bijvoorbeeld hout en steen van zichzelf al hebben.

Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag een offerte aan.

Unieke collectie duurzame vloeren

Onze duurzame vloeren hebben een natuurlijke houtlook of tegellook. De pvc vloeren hebben alle eigenschappen van pvc, maar zonder weekmakers. Dat komt door de basis van het dragermateriaal Ceramin; een Keramisch-achtig compositiemateriaal met een lage dichtheid en enorm hoge sterkte én waterdicht. De Marmoleum vloeren bestaan uit maar liefst 20 unieke kleuren, ook met een unieke afmeting van 30x90 cm. Daarnaast bestaat de vloerenlijn ook uit laminaatvloeren en kurkvloeren, eveneens met houtlook.

Creatino, Marmoleum Click, Organico, Natuur CorQ en CorQ, dat zijn de namen die je in de gaten mag houden! Deze vloeren zijn klikbaar, dus is er geen verlijming nodig. De natuurlijke eigenschappen maken de vloer zeer lang houdbaar, zodat je van duurzaam comfort bent verzekerd. De erkenning van milieukenmerken als Forest Stewardship Council (FSC) en Der Blaue Engel is daarvan het bewijs.

Wil je meer weten? Dat begrijpen we! Maak dan eenvoudig een afspraak.


Waarom voor duurzaam kiezen?

Waarom kies je voor een duurzame vloer? We zetten alle voordelen op een rijtje:

  • De vloeren worden CO2 neutraal geproduceerd
  • Met een minimale footprint voor het milieu
  • De vloeren worden in Europa geproduceerd
  • Zeer geschikt voor vloerverwarming en -koeling
  • De vloeren voldoen aan het keurmerk Blaue Engel
  • Ze zijn comfortabel, stabiel en veerkrachtig
  • Het zijn hele mooie vloeren in exclusieve kleuren en dessins
  • Superpraktisch door een kliksysteem, waardoor ze snel gelegd worden

En net als je denkt dat het bijna niet mooier kan; voor alle vloeren die wij ieder jaar mogen plaatsen bij onze klanten geven wij ook weer iets terug aan de natuur. In samenwerking met de verschillende fabrikanten planten wij jaarlijks bomen om daarmee het duurzame karakter van onze vloeren te onderstrepen. Zo maakt Blauw gelukkig!

Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Het schoonmaken van duurzame vloeren begint met het regelmatig stofzuigen en vegen om vuil en zand te verwijderen, wat krassen kan veroorzaken. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en kies voor milieuvriendelijke opties die geschikt zijn voor het specifieke vloermateriaal.

Daarnaast is het belangrijk om beschermende viltjes onder meubels te plaatsen en eventuele vochtige vlekken onmiddellijk schoon te maken om schade te voorkomen.

Om aan iedere smaak te voldoen hebben we bij Aanhuis.nl een uitgebreide collectie duurzame vloeren op de markt gebracht. Denk daarbij aan Marmoleum, pvc (zonder de weekmakers) en CorQ, een vloer gemaakt van kurk.

Creatino, Marmoleum Click, Organico, Natuur CorQ en CorQ, dat zijn de namen die je in de gaten mag houden! Deze vloeren zijn klikbaar, dus is er geen verlijming nodig. Deze zijn verhuisbaar, wat ze nog duurzamer maken.

Al onze duurzame vloeren zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen die hernieuwbaar zijn; een eco-lijn vloeren met respect voor natuur. De vloeren zijn 100% recyclebaar en laten een minimale footprint achter.

Precies weten welke natuurlijke stoffen voor welke vloer? Kom langs in onze winkel om het te zien!

Bekijk alle veelgestelde vragen