Kan een pvc vloer in de badkamer?

Is de pvc vloer ook jouw favoriete vloer? En vraag jij je nu af of deze vloer geschikt is voor je badkamer? Het antwoord is: ja. Bij Aanhuis.nl kies je uit een ruim assortiment van de mooiste houtlook, betonlook en natuursteen badkamer pvc vloeren.

Kies jouw badkamervloer bij Aanhuis.nl

Laat je in onze woonwinkel verrassen, kom de vloerstalen bekijken en voel en beleef zelf hoe echt de pvc tegelvloer en hout look pvc vloeren eruit zien. Wij werken met de beste merk pvc vloeren omdat kwaliteit ook voor een lange levensduur staat. Hier een greep uit onze pvc merk vloeren:

  • Moduleo
  • Ambiant
  • Green-Flor
  • Forbo
  • COREtec
  • Therdex
  • vtwonen pvc
  • Blauw; duurzame pvc vloeren

En natuurlijk onze eigen Aanhuis.nl collectie! Wil je een pvc vloer voor een leuke prijs die ook nog duurzaam is? Kijk dan snel bij onze collectie duurzame vloeren van ons merk ‘Blauw maakt gelukkig’, ook een mooie optie.


Maak een afspraak

PVC vloer voor je badkamer kopen en laten leggen

Wil je nu ook zo’n heerlijke pvc vloer in je badkamer, met de uitstraling van een echt houten of natuursteen vloer, misschien zelfs marmer? Kom naar onze showroom! Naast een ruim assortiment aan pvc vloeren die geschikt zijn voor je badkamer, adviseren en inspireren wij je graag.

Wat kost een pvc vloer in je badkamer?

Wij bespreken van tevoren de prijs voor je pvc vloer, ondervloer, het egaliseren, de plinten, eventueel ook de kosten voor het laten leggen en de optie en kosten voor vloerverwarming. De totale kosten voor de nieuwe pvc vloer in je badkamer zie je overzichtelijk in de offerte staan, zo is het totaalplaatje duidelijk, zonder onaangename verrassingen. Bij Aanhuis.nl nemen wij je graag het werk uit handen en geniet je volop van de nieuwe pvc vloer in je badkamer! Kom eens naar de winkel en bekijk de pvc vloer stalen of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek, tot snel!

Voordelen pvc vloer in badkamer

Een voordeel van pvc vloeren is, dat ze makkelijk te onderhouden zijn. Kom je terug van het mountainbiken, voetballen, tuinieren of een obstacle run en ben je smoezelig? De pvc vloer in de badkamer neemt je niets kwalijk, vuil en modder dweil je makkelijk weg. Meer voordelen:

  • PVC vloer voelt niet koud aan je blote voeten
  • PVC vloeren kan je combineren met vloerverwarming

Als je dan toch de badkamer renoveert of helemaal eruit haalt en voor een nieuwe badkamer kiest, laat dan in ieder geval een offerte maken voor een nieuwe pvc vloer in je badkamer met als optie vloerverwarming. Het is zo fijn wanneer je ’s ochtends in je onesie en op blote voeten je tanden poetst en het niet koud krijgt van die stenen tegels die er eerder lagen!

Bezoek onze winkel
Laat je inspireren!
Lees alle blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Dat vinden wij een begrijpelijke vraag. Om deze goed te kunnen beantwoorden hebben we meer info nodig. Want een nieuwe pvc vloer kopen en laten leggen is een heel project. Het gaat om meer dan alleen die prachtige nieuwe vloer. Is het nodig om de ondergrond egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je!

Jazeker! Behalve dat pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Verlijmde pvc vloeren zijn waterbestendig maar niet bestand tegen lekkages. De pvc vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is pvc geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is pvc heel geschikt. We merken graag op dat pvc zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om pvc in de douchehoek te leggen.Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


Pvc heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw pvc vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken PVC vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle pvc vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je pvc voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een pvc vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij pvc klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.


Moet onder elke pvc vloer een ondervloer gelegd worden? Van welk materiaal is de ondervloer? En kan je ondervloer en pvc vloer ook combineren met vloerverwarming? Tegenwoordig zijn er pvc vloeren met geïntegreerde ondervloer, dit is een fijne oplossing wanneer de ondergrond niet egaal is. Zoals je merkt zijn er veel mogelijkheden en dus ook evenveel oplossingen. Kom naar onze winkel en wij adviseren je graag over jouw specifieke situatie.

Het blijft een kwestie van smaak. Maar wanneer je een strakke pvc vloer hebt liggen adviseren wij deze af te werken met een strakke mdf plint. De plinten zijn uiteraard in verschillende hoogten leverbaar. Geef deze dezelfde kleur als jouw muren of juist een contrasterende kleur en af is jouw ruimte!


Na het uitzoeken bestellen we je pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc vloer (click of dryback) strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

PVC vloer voor je badkamer kopen en laten leggen

Wil je nu ook zo’n heerlijke pvc vloer in je badkamer, met de uitstraling van een echt houten of natuursteen vloer, misschien zelfs marmer? Kom naar onze showroom! Naast een ruim assortiment aan pvc vloeren die geschikt zijn voor je badkamer, adviseren en inspireren wij je graag.

Wat kost een pvc vloer in je badkamer?

Wij bespreken van tevoren de prijs voor je pvc vloer, ondervloer, het egaliseren, de plinten, eventueel ook de kosten voor het laten leggen en de optie en kosten voor vloerverwarming. De totale kosten voor de nieuwe pvc vloer in je badkamer zie je overzichtelijk in de offerte staan, zo is het totaalplaatje duidelijk, zonder onaangename verrassingen. Bij Aanhuis nemen wij je graag het werk uit handen en geniet je volop van de nieuwe pvc vloer in je badkamer!