Geborsteld geschuurd en gerookt eiken

Houten / eiken vloeren, ofwel parket wordt in steeds meer huishoudens gebruikt. Het creeëren van een warme sfeer voorzien van een écht houten vloer. Met een eiken vloer kan je veel kanten op, van het leggen in visgraat tot verschillende kleuren en dessins. Ook heb je de mogelijkheid om je eiken vloer op verschillende manieren af te werken, namelijk: geborsteld eiken, geschuurd eiken en gerookt eiken. Maar wat is nu het verschil?

Geschuurd eiken

Laten we beginnen met het geschuurd eiken. Als je ervoor kies om je eiken vloer een geschuurde afwerking te geven, dan wordt de nerftekening (in tegenstelling tot geborsteld eiken) niet goed zichtbaar. De oppervlakte wordt er als het ware afgeschuurd en voelt hierdoor ook gladder aan. Door deze geschuurde bewerking oogt de vloer rustiger. De vloer is als het ware echt goed gladgeschuurd.

Ontdek onze eiken vloeren


Geborsteld eiken

Een geborstelde afwerking voor je eiken vloer wil zeggen dat het eiken wordt geborsteld met een staalborstel waardoor het zachte hout door staalborstels verwijderd, zodat de houtstructuur meer naar voren komt. Door het borstelen voelt de oppervlakte van het eiken geribbeld aan, doordat de staalborstels het zachtere hout uit het eiken hebben geborsteld.


Gerookt eiken

Een vloer afgewerkt met gerookt eiken is natuurlijk niet letterlijk gerookt. Wat er gebeurd bij deze bewerking van parket ofwel eiken vloer is het afsluiten van de planken van de buitenwereld in een luchtdichte ‘rookcabine’. In deze cabine worden de eiken planken gerookt door middel van het plaatsen van schaaltjes of bakjes ammoniak. Afhankelijk van de gewenste kleur van het parket wordt de tijd van het roken bepaald. Voor enkel roken staat ongeveer een half uur en voor dubbel roken (tot zwaar in de kern van het parket) staat een uur á anderhalf.

Kom voor een persoonlijk advies of inspiratie over eiken vloeren in verschillende afwerkingen naar één van onze winkels bij jou in de buurt.

Bezoek onze winkelOntdekken wij hier een fantastische trend? Eiken vloeren!

Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief