Onderhoud vloer; hoe?

Het onderhoud van de vloer moet natuurlijk goed gebeuren. Iedere soort vloer heeft daar haar eigen gebruiksaanwijzing voor. De schoonmaak van onze kwaliteitsmerken vloeren willen wij je graag uitleggen. Hier vind je de schoonmaakinstructies voor tapijt, laminaat, pvc vloeren, eiken vloeren en beton ciré.

Hoe onderhoud je tapijt?

Het schoonmaken en onderhouden van tapijt begint al bij de aanschaf van het tapijt. Denk hierbij aan het gebruik, bijvoorbeeld bij een eettafel of ergens waar veel doorloop is. Hiervoor zijn er natuurlijk verschillende soorten tapijten ontwikkeld. Let er daarnaast op dat als je kiest voor een tapijt, naast een stevig tapijt bestand tegen intensief gebruik, moet je er de nodige drankvlekken wel uit kunnen halen. Voorzie daarnaast alle buitendeuren van de nodige deurmatten of schoenrekken, zodat je vervuiling van het tapijt zoveel mogelijk kunt voorkomen.


Verschillende tapijten

Omdat er verschillende soorten tapijt en karpetten zijn, nemen we je alvast kort en krachtig mee op het gebied van de schoonmaak hiervan. Neem bijvoorbeeld de bouclé tapijten, deze kunnen worden schoongemaakt met een minder zuigkrachtige stofzuiger en zorg ervoor dat je hier alleen de zuigmond gebruikt om gerichter het vuil te kunnen verwijderen. De Moquette tapijten kunnen het beste schoongemaakt worden met een stofzuiger die een roterende borstel heeft. Daarnaast helpt het als je de vlekken onmiddellijk (van buiten naar binnen) schoonmaakt, voornamelijk vloeibare vlekken. Zo voorkom je dat de vlek zich verder over het tapijt verspreidt.

Als je een vlek schoonmaakt, gebruik dan een kleine hoeveelheid tapijtreiniger en een witte doek.


Hoe onderhoud je pvc & laminaat vloeren?

Het onderhoud voor pvc vloeren en laminaat vloeren begint natuurlijk met een stukje waakzaamheid om gedurende het gebruik van de vloer wel alert te zijn omtrent het voorkomen van krassen. Zandkorrels, steentjes of speelgoed schuren over de vloer en kan zelfs leiden tot diepe krassen die niet meer te verhelpen zijn. Om dit te voorkomen, zorg ervoor dat je bij speelgoed let op het materiaal (geen harde materialen) en bij iedere deur van buiten naar binnen deurmatten hebt liggen. Zorg er daarnaast voor dat je de vloer voldoende schoon houdt door de vloer met borstels te stofzuigen.

Ontdek onze keuze in vloeren


Welke producten?

Gebruik bij de schoonmaak van jouw pvc vloer of laminaatvloer altijd een onderhoud product dat geschikt is voor het onderhouden en reinigen van een laminaat- en pvc vloer. Deze onderhoudsproducten hebben de juiste samenstelling die het beste resultaat heeft voor jouw vloer. Als je jouw pvc vloer wilt dweilen, doe dit nadat deze stofvrij is gemaakt. Gebruik geen agressieve (schuur-) middelen of schuurmaterialen. Om de pvc vloer met een sopje te reinigen gebruik je een goede pvc vloer reiniger. Bijvoorbeeld van Dr. Schutz. Laat je adviseren in onze winkel, zodat je heel lang kan genieten van jouw pvc vloer! Allesreinigers en overige schoonmaakmiddelen kunnen de kwaliteit van jouw vloer namelijk aantasten. Het dweilen van een pvc vloer of laminaatvloer moet dus zorgvuldig gebeuren, zonder al teveel water te gebruiken. Laat daarnaast geen water op de vloer liggen, dit kan er na verloop van tijd intrekken (als je pvc- of laminaatvloer niet van waterafstotende coating is voorzien).


De vloeren reinigen met een stoomreiniger?

De pvc vloer of laminaatvloer schoonmaken met een stoomreiniger, is per vloer afhankelijk van de kwaliteit. Wij werken met kwaliteitsmerken waaronder Moduleo, en zij raden aan om geen stoomreiniger te gebruiken. Zij stellen dat het schoonmaken van hun pvc vloeren met water voldoende is, terwijl u met stoom het risico loopt op het schuintrekken van de planken of het loslaten van lijm.

Kijk altijd goed naar de hoeveelheid vloeistof die je per keer moet gebruiken. Dit staat in principe altijd op het etiket van de fles. Te veel en te vaak overdoseren kan ervoor zorgen dat je vlekken en een doffe waas op jouw pvc of laminaat vloer aanbrengen.


Hoe onderhoud je eiken vloeren?

Voor het leggen van een eiken vloer moet de ondervloer goed geëgaliseerd zijn en de massief houten vloer zijn afgewerkt met de juiste was en olie. Wordt de vloer intensief gebruikt? Herhaal de behandeling met de onderhoudswas of -olie 2 keer per jaar. Als uw vloer niet intensief belopen wordt, voldoet een jaarlijks onderhoud. Voor het behoud van de kwaliteit van de vloer adviseren wij om dagelijks stof en vuil moet verwijderen en waakzaam zijn voor beschadigingen doormiddel van:

  • Deurmat voor iedere buitendeur
  • Vilt onder de meubels
  • Onderschotels bloempotten
  • Zachte wielen voor verrijdbare meubels
  • Kamertemperatuur, niet te warm of te koud / luchtvochtigheid
Ontdek onze eiken vloeren


Zo eenvoudig kan het onderhouden van je vloer zijn!

Hoe onderhoud je beton ciré?

Het schoonmaken van de beton ciré vloer kan met reguliere schoonmaakproducten zoals zachte niet bijtende allesreiniger en groene zeep. Het is absoluut niet aan te raden om chloor- en bleekhoudende schoonmaakproducten te gebruiken, deze producten kunnen de beschermlaag aantasten. Ook anti-kalkmiddelen bij voorkeur niet gebruiken. Bij hoge uitzondering maximaal een keer in de 3 maanden en daarna direct met veel water schoonspoelen zodat het kalk verwijderende product niet te lang op de beschermlaag kan inwerken.


Service & inspiratie

Bij Aanhuis.nl vind je niet alleen de mooiste pvc vloeren van de beste merken. We bieden ook de service die je mag verwachten van een goede woninginrichter. Zo geven we je advies bij je thuis of in onze winkel welke vloer het beste bij je past. Onze interieurstylist bepaalt je stijl en geeft je volop inspiratie als het gaat om dessin en kleur.

Al onze adviseurs in de winkel weten precies welke vloer geschikt is voor iedere gezinssituatie. Na het uitzoeken bestellen we je vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Aanhuis.nl zorgt ervoor dat jij je perfecte vloer hebt liggen in je huis, zodat je jarenlang kunt genieten.

Meer weten over onze service? Kom naar onze winkel en laat je adviseren & inspireren.

Bezoek onze winkel


Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief