Witte pvc vloeren

Ben je fan van een witte pvc click vloer, maar heb je nog net dat laatste zetje nodig om daadwerkelijk één van de prachtige witte pvc vloeren te kopen? Bij Aanhuis.nl kies je uit de mooiste pvc vloeren van wit houtlook of zelfs visgraat tot witte pvc tegels. Laat je verrassen door het ruime assortiment witte vloeren! Nadelen? Die zijn er niet wanneer je voor een makkelijk te onderhouden witte pvc vloer kiest! Zelfs het leggen van je nieuwe witte pvc vloer hoef je niet zelf te doen, dat doen onze vakmensen voor je!

Waarom een witte pvc vloer kopen?

Een witte vloer is een goede reden wanneer je van licht in huis houdt. Wit pvc met een gemêleerd dessin en accenten in het grijs, zwart of bruin staan ook erg mooi en geeft je kamer iets ruimtelijks mee. Twijfel je nog vanwege onderhoud of schoonmaak? Dat is niet nodig want met een witte pvc vloer ben je van die zorg af. Weet je dat pvc vloeren waterbestendig, makkelijk in onderhoud én geschikt voor vloerverwarming zijn?

Hoe combineer je een witte pvc vloer?

In een strak, modern ingerichte woonkamer staat een witte visgraat pvc vloer erg mooi. Is design jouw ding? Dan zijn witte wanden en vloeren een must om je design meubelen, schilderijen en kunstwerken een podium te geven. De perfecte match is dan een witte marmer pvc tegel vloer! Of wat dacht je van een industrieel ingerichte keuken met donkere accenten en een witte pvc vloer in betonlook, super strak!

Ben je benieuwd naar de kosten, vraag een offerte aan!

Welke witte pvc vloeren zijn er?

Natuurlijk kan je voor een pvc vloer met witte planken kiezen. Denk aan een houtlook vloer in het wit of whitewash look met een lichte en natuurlijke uitstraling. Witte pvc click vloer planken passen uitstekend bij de Scandinavische woonstijl, waar alles om licht en vorm draait. Er zijn nog meer prachtige witte pvc vloeren te koop. Wat denk je van:

  • Witte pvc visgraat vloer
  • Witte pvc marmer vloer
  • Witte pvc vloer tegels
  • Witte pvc vloer betonlook

Een lichte kleur kan je altijd makkelijk met diepe kleuren of pasteltinten combineren, dit staat los van de woonstijl. Een witte of lichte kleur klik of plak pvc vloer is daarom een makkelijke keuze.

Voordelen witte pvc vloeren

Los van de woonstijl die jou het meest aanspreekt heeft een lichte vloer vele voordelen. De kleur van de vloer bepaalt mede de sfeer in de kamer. Met witte pvc vloeren heb je volgende voordelen:

  • Een vriendelijke sfeer door de lichte kleur
  • Veel licht in de kamer, wit slokt namelijk geen licht op
  • Een ruimtelijk effect, door de witte pvc vloer lijkt de kamer groter
  • Je hebt een neutrale basis, een witte vloer past namelijk in elk interieur

Een lichte of witte pvc vloer kopen is een goede keuze voor een kleine kamer, want door de lichte vloer lijkt de kamer groter. Het maakt hiervoor niet uit of je voor witte pvc vloer planken, tegels of zelfs een vloerpatroon zoals visgraat kiest. De luchtige en stralende sfeer van een witte vloer zorgt voor een ruimtelijk effect. Bij Aanhuis.nl laat je jouw nieuwe pvc vloer leggen door onze vakmensen. Wil je meer weten? Kom dan langs!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De kosten van een pvc vloer variëren afhankelijk van factoren als de kwaliteit, het merk, de stijl en het aantal vierkante meters. Houd daarom rekening met de benodigde oppervlakte voor een nauwkeurige schatting van de kosten. Is het daarnaast nodig om de ondergrond te egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je op!

Jazeker! Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Verlijmde pvc vloeren zijn waterbestendig maar niet bestand tegen lekkages. De clickvinyl vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is clickvinyl geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is pvc heel geschikt. We merken graag op dat clickvinyl zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om clickvinyl in de douchehoek te leggen.Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


Pvc heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw pvc vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken PVC vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle pvc vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je pvc voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.De overeenkomst is dat ze beiden van kunststof gemaakt zijn. Vinyl is meestal iets dikker en flexibeler dan pvc. Beide vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. Wil je het verschil zelf bekijken? Doen! Kom langs in onze winkel!


Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een pvc vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij pvc klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.


Moet onder elke pvc vloer een ondervloer gelegd worden? Van welk materiaal is de ondervloer? En kan je ondervloer en pvc vloer ook combineren met vloerverwarming? Tegenwoordig zijn er pvc vloeren met geïntegreerde ondervloer, dit is een fijne oplossing wanneer de ondergrond niet egaal is. Zoals je merkt zijn er veel mogelijkheden en dus ook evenveel oplossingen. Kom naar onze winkel en wij adviseren je graag over jouw specifieke situatie.

Het blijft een kwestie van smaak. Maar wanneer je een strakke pvc vloer hebt liggen adviseren wij deze af te werken met een strakke mdf plint. De plinten zijn uiteraard in verschillende hoogten leverbaar. Geef deze dezelfde kleur als jouw muren of juist een contrasterende kleur en af is jouw ruimte!


Na het uitzoeken bestellen we je pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc vloer (click of dryback) strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wat kost een witte pvc vloer inclusief leggen?

Graag nemen wij alle kosten voor jouw nieuwe witte vloer met je door tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Want natuurlijk wil jij weten wat de prijs voor de witte pvc vloer is en of er extra kosten bij komen voor een ondervloer of egaliseren. Ook de plinten zijn onderdeel van de offerte.

Geen verrassingen, alle prijzen op een rij, volop keuze aan hoogwaardige witte vloeren en een prachtig resultaat. Dat wil je toch ook! Benieuwd? Kom naar onze winkel voor inspiratie of maak een afspraak voor een oriënterend adviesgesprek over jouw nieuwe witte pvc vloer!