Vloerverwarming voor pvc vloeren

Een pvc vloer is op dit moment helemaal in. Als je het hebt over een vloer die je in bijna elk interieur terug ziet komen, dan is het wel een pvc vloer! Het is een vloer die onderhoudsvriendelijk is, slijtagevast, waterbestendig, niet van echt hout of steen te onderscheiden is en gaat jaren mee. Met een pvc vloer ga je nooit mis!

PVC vloer met vloerverwarming; kan dat?

Heb jij het snel koud? Dan is elektrische vloerverwarming perfect voor jou! Onder pvc? Dan kan! Een pvc vloer is een goede geleider van warmte en daarom uitermate geschikt voor vloerverwarming! Elektrische vloerverwarming verwarmt een ruimte in een woning gelijkmatig en is ook nog eens milieuvriendelijker dan een radiator!

Welke pvc vloer is geschikt voor vloerverwarming?

Nu we weten dat een pvc vloer geschikt is voor vloerverwarming is het ook handig om te weten welke pvc vloer je het beste kan kiezen als je graag vloerverwarming in jouw woning wil. Je kunt kiezen uit click pvc en een verlijmde pvc vloer. Het verschil?

  • Click pvc is gemaakt van dikker materiaal waardoor deze vloer een hogere warmteweerstand heeft en daardoor minder goed warmte geleidt dan een verlijmde vloer. Dat neemt niet weg dat deze vloer nog steeds uitermate geschikt is voor vloerverwarming!
  • Verlijmde pvc vloeren zijn dunner, geleiden daardoor makkelijker warmte en kunnen zonder ondervloer geplaatst worden.

Neem een kijkje nemen in de winkel!

Bezoek onze winkel

Ga voor de juiste ondervloer!

Voordat je een click pvc vloer legt is het belangrijk om te kiezen voor de juiste ondervloer. Waarom? Door de ondervloer blijft de vloer goed vlak liggen en heeft de vloer ook nog eens een geluiddempende functie! Let er wel op dat je geen isolerend werkende ondervloer kiest. De warmte kan dan niet geleiden en maakt de vloerverwarming compleet nutteloos! Ga voor een ondervloer die zowel geschikt is voor een pvc vloer als voor vloerverwarming. Vraag onze vakmensen in de winkel om hulp!

Voordelen van vloerverwarming onder een pvc vloer

Naast dat vloerverwarming natuurlijk geweldig voelt aan de voeten, milieuvriendelijker is en radiatoren verleden tijd zijn, heeft vloerverwarming nog één groot voordeel. Wist jij dat elektrische vloerverwarming minder energie verbruikt? Vloerverwarming verwarmt een ruimte geleidelijk op, waardoor de energierekening laag blijft; dat willen we allemaal!

Vraag onze vakmensen

Wil jij jouw vloerverwarming laten leggen? De vakmensen in onze winkel nemen graag jouw zorgen uit handen! Laat de vloerverwarming in één keer goed door ze aanleggen. Van infrezen tot aansluiten van het systeem, zij regelen het! Eenmaal de vloerverwarming gelegd? Dan leggen zij ook nog eens de pvc vloer er overheen. Bij Aanhuis zorgen we ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Kom naar onze winkels of plan een afspraak in en ontdek de mogelijkheden!

Maak een afspraak
Laat je inspireren!
Lees alle blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Dat vinden wij een begrijpelijke vraag. Om deze goed te kunnen beantwoorden hebben we meer info nodig. Want een nieuwe pvc vloer kopen en laten leggen is een heel project. Het gaat om meer dan alleen die prachtige nieuwe vloer. Is het nodig om de ondergrond egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je!

Jazeker! Behalve dat pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Verlijmde pvc vloeren zijn waterbestendig maar niet bestand tegen lekkages. De pvc vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is pvc geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is pvc heel geschikt. We merken graag op dat pvc zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om pvc in de douchehoek te leggen.



Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


Pvc heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw pvc vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken PVC vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle pvc vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je pvc voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.



Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een pvc vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij pvc klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.


Moet onder elke pvc vloer een ondervloer gelegd worden? Van welk materiaal is de ondervloer? En kan je ondervloer en pvc vloer ook combineren met vloerverwarming? Tegenwoordig zijn er pvc vloeren met geïntegreerde ondervloer, dit is een fijne oplossing wanneer de ondergrond niet egaal is. Zoals je merkt zijn er veel mogelijkheden en dus ook evenveel oplossingen. Kom naar onze winkel en wij adviseren je graag over jouw specifieke situatie.

Het blijft een kwestie van smaak. Maar wanneer je een strakke pvc vloer hebt liggen adviseren wij deze af te werken met een strakke mdf plint. De plinten zijn uiteraard in verschillende hoogten leverbaar. Geef deze dezelfde kleur als jouw muren of juist een contrasterende kleur en af is jouw ruimte!


Na het uitzoeken bestellen we je pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc vloer (click of dryback) strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen