Click pvc vloeren

Een onderhoudsvriendelijke vloer die snel gelegd kan worden. Dat is een pvc vloer met clicksysteem. Deze vloer is sneller te leggen dan een vloer met plaksysteem. De pvc planken klik je namelijk eenvoudig in elkaar. Zonder lijm en je kan een pvc click vloer meenemen naar je volgende droomhuis! En zoals je van pvc mag verwachten; in veel verschillende kleuren en dessins beschikbaar. Iets voor jou?

Het verschil tussen een click en plak pvc vloer

Je kan kiezen tuseen een click pvc vloer of een plak pvc vloer. Wat is dan het verschil?

Een pvc vloer met clicksysteem moet, zoals de naam al zegt, in elkaar geklikt worden. Bij plak pvc worden de pvc stroken vastgeplakt aan de ondervloervloer. Een click pvc vloer is door het clicksysteem sneller te leggen. Beide pvc vloeren zijn verkrijgbaar in diverse kleuren met verschillende looks en patronen. Denk aan een click pvc visgraat- of Hongaarse punt patroon of een vloer met de stroken recht naast elkaar. Of je nou gek bent op een industriële look of juist van een landelijke look; in ons ruime assortiment pvc vloeren vind je het allemaal!


Click pvc en vloerwarming, kan dat?

Het antwoord daarop is; ja, dat kan! Is jouw huidige woning voorzien van vloerverwarming of is vloerverwarming één van jouw wensen voor de nieuwe woning? Dan is click pvc vloer een geschikte keuze voor jou.

Voordelen click pvc

Pvc vloeren kennen vele voordelen. Wij zetten de voordelen van een click pvc vloer voor jou op een rij:

  • Een pvc vlick vloer is snel en makkelijk te leggen
  • Je neemt de vloer zo mee naar de volgende woning
  • Click pvc is een sterke, duurzame vloer
  • Een pvc click vloer is geschikt voor vloerverwarming
  • De dessins zijn heel realistisch, net echt beton, hout of steen
  • De ondergrond hoeft in de meeste gevallen niet geëgaliseerd te worden bij pvc click
  • Een pvc vloer is sterk, krasvast én waterbestendig

Heb jij nog vragen? Wij helpen jou graag verder in onze winkel. Wacht niet langer en neem een kijkje bij onze prachtige click pvc vloeren collectie!

Click pvc leggen; kan ik dat zelf?


Dat is zeker mogelijk. Echter is een vloer leggen een specialisme op zich. Wil je zeker weten dat jouw vloer goed gelegd wordt en je achteraf geen spijt krijgt? Laat onze vakmensen jou helpen!

Vraag onze vakmensen om hulp!

In onze winkels staan onze vakmensen voor je klaar om jou verder te helpen. Heb jij nog vragen over onze legservice? Kom langs in onze winkel. Wij nemen jou graag de zorgen uit handen én leggen jouw droom vloer op basis van jouw wensen perfect in jouw woning. Het enige wat jij hoeft te doen is in onze winkel jouw ideale pvc click vloer komen uitzoeken, wij regelen de rest.

Meer weten over de mogelijkheden binnen jouw woninginrichting? Begrijpelijk, maak eenvoudig een afspraak. Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag dan een offerte aan.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De kosten van een pvc vloer variëren afhankelijk van factoren als de kwaliteit, het merk, de stijl en het aantal vierkante meters. Houd daarom rekening met de benodigde oppervlakte voor een nauwkeurige schatting van de kosten. Is het daarnaast nodig om de ondergrond te egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je op!

Jazeker! Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Verlijmde pvc vloeren zijn waterbestendig maar niet bestand tegen lekkages. De clickvinyl vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is clickvinyl geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is pvc heel geschikt. We merken graag op dat clickvinyl zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om clickvinyl in de douchehoek te leggen.Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


Pvc heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw pvc vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken PVC vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle pvc vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je pvc voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.De overeenkomst is dat ze beiden van kunststof gemaakt zijn. Vinyl is meestal iets dikker en flexibeler dan pvc. Beide vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. Wil je het verschil zelf bekijken? Doen! Kom langs in onze winkel!


Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een pvc vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij pvc klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.


Moet onder elke pvc vloer een ondervloer gelegd worden? Van welk materiaal is de ondervloer? En kan je ondervloer en pvc vloer ook combineren met vloerverwarming? Tegenwoordig zijn er pvc vloeren met geïntegreerde ondervloer, dit is een fijne oplossing wanneer de ondergrond niet egaal is. Zoals je merkt zijn er veel mogelijkheden en dus ook evenveel oplossingen. Kom naar onze winkel en wij adviseren je graag over jouw specifieke situatie.

Het blijft een kwestie van smaak. Maar wanneer je een strakke pvc vloer hebt liggen adviseren wij deze af te werken met een strakke mdf plint. De plinten zijn uiteraard in verschillende hoogten leverbaar. Geef deze dezelfde kleur als jouw muren of juist een contrasterende kleur en af is jouw ruimte!


Na het uitzoeken bestellen we je pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc vloer (click of dryback) strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen