PVC visgraatvloeren

Met een Aanhuis.nl pvc visgraat vloer combineer je de uitstraling van een klassieke houten vloer met de fantastische voordelen van een pvc vloer. Sfeer, gezelligheid en speelsheid; dat is wat een visgraat pvc vloer toevoegt aan jouw interieur! Een pvc visgraat is ontzettend populair, tijdloos en te combineren met verschillende woonstijlen. Kortom; met deze vloer van Aanhuis.nl zit je eigenlijk altijd goed!

Wat is pvc visgraat?

Bij een pvc visgraat vloer zijn de planken allemaal even lang en even breed, deze planken worden loodrecht tegen elkaar aangelegd waardoor er en visgraat patroon ontstaat. Er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor een visgraatmotief met dubbele planken! Hierdoor wordt het patroon vergroot.

De mogelijkheden van een pvc visgraat vloer

Dat een pvc visgraat vloer sfeervol is; daar zijn we nu wel over uit, maar welke mogelijkheden zijn er? Of je nu op zoek bent naar een pvc visgraat grijs of juist een pvc visgraat licht eiken, omdat je gek bent op de natuurlijke tinten; ons assortiment aan pvc visgraat vloeren heeft het!

Ook zijn er verschillende keuzes in planken. Kies je voor pvc visgraat zwart met brede planken of ligt je voorkeur toch bij normale planken? Veel om over na te denken dus. En al gedacht aan de combinatie met vloerverwarming?

Kom naar de winkel, vraag de vakmensen van Aanhuis.nl om hulp en vind een pvc visgraat vloer die bij jouw woninginrichting past. Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag een offerte aan.

Aanhuis.nl pvc, vinyl of laminaat?

Een visgraat vloer is in verschillende materialen verkrijgbaar met elk hun eigen voordelen. Hoe pvc visgraat zich onderscheid? Een pvc visgraat is:

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Geluiddempend
  • Voorzien van kleurvast materiaal
  • Slijtagevast

Het feit dat een pvc visgraat vloer onderhoudsvriendelijk is, maakt het een ontzettend populaire vloer voor alle huishoudens. Want laten we eerlijk zijn, schoonmaken is niet de meest favoriete taak van iedereen. Daarnaast heeft een pvc visgraat vloer een goede prijs- kwaliteitverhouding, waardoor je een kwalitatieve vloer krijgt voor een relatief lage prijs!

PVC visgraat inclusief leggen

Een pvc visgraat vloer leggen is niet gemakkelijk. Online kun je ontzettend veel stappenplannen vinden over het leggen van deze vloer, maar dat betekent niet dat het ook altijd lukt. Ben jij geen held in het aanleggen van vloeren en stel je hulp op prijs? Dan staan onze vakmensen in de winkels voor jou klaar!

Aanhuis.nl pvc visgraat click of plak?

Ben jij iemand die nog nooit een vloer heeft gelegd, maar wel een poging wilt wagen? Dan kun jij het beste kiezen voor pvc visgraat click. Zoals de naam al zegt, je clickt de planken zo in elkaar! Tevens is click pvc ideaal voor als je gaat verhuizen, je neemt de planken zo mee. Wil jij pvc visgraat met bies leggen? Dan is click pvc helaas niet mogelijk, ga dan voor plak pvc! Het voordeel van plak pvc is dat de vloerdelen super strak liggen. Heb je vloerverwarming? PVC plak haalt het meeste rendement uit jouw vloerverwarming.

Kom eens een kijkje nemen in de winkel en de inspiratie op voor je woninginrichting! Of je nou kiest voor een pvc visgraat of toch een simpele laminaat vloer wilt; wij hebben het allemaal. Tot snel!

Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De kosten van een pvc vloer variëren afhankelijk van factoren als de kwaliteit, het merk, de stijl en het aantal vierkante meters. Houd daarom rekening met de benodigde oppervlakte voor een nauwkeurige schatting van de kosten. Is het daarnaast nodig om de ondergrond te egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je op!

Jazeker! Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Verlijmde pvc vloeren zijn waterbestendig maar niet bestand tegen lekkages. De clickvinyl vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is clickvinyl geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is pvc heel geschikt. We merken graag op dat clickvinyl zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om clickvinyl in de douchehoek te leggen.Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


Pvc heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw pvc vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken PVC vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle pvc vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je pvc voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.De overeenkomst is dat ze beiden van kunststof gemaakt zijn. Vinyl is meestal iets dikker en flexibeler dan pvc. Beide vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. Wil je het verschil zelf bekijken? Doen! Kom langs in onze winkel!


Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een pvc vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij pvc klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.


Moet onder elke pvc vloer een ondervloer gelegd worden? Van welk materiaal is de ondervloer? En kan je ondervloer en pvc vloer ook combineren met vloerverwarming? Tegenwoordig zijn er pvc vloeren met geïntegreerde ondervloer, dit is een fijne oplossing wanneer de ondergrond niet egaal is. Zoals je merkt zijn er veel mogelijkheden en dus ook evenveel oplossingen. Kom naar onze winkel en wij adviseren je graag over jouw specifieke situatie.

Het blijft een kwestie van smaak. Maar wanneer je een strakke pvc vloer hebt liggen adviseren wij deze af te werken met een strakke mdf plint. De plinten zijn uiteraard in verschillende hoogten leverbaar. Geef deze dezelfde kleur als jouw muren of juist een contrasterende kleur en af is jouw ruimte!


Na het uitzoeken bestellen we je pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc vloer (click of dryback) strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen