Houtlook pvc vloeren

Uit de grote keuze aan vloeren overweeg je om voor een pvc vloer te kiezen; wat een goed begin! Voor welke pvc vloer ga jij? Kies jij voor click pvc omdat deze vloer makkelijk te leggen is of ga je voor een tegel pvc vloer omdat het gewoon simpel weg goed past binnen je woninginrichting? Want ook onder de pvc vloeren is er weer genoeg keuze. Wat te denken van houtlook pvc vloer? Bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden met alle gemakken van pvc. Met ook daarin weer een keuze in vele kleuren en dessins!

Houten vloeren of een pvc vloer houtlook?

Houten vloeren zijn al jaren lang erg populair. Ze ogen strak, rustig en modern. Er is alleen één groot nadeel; ze zijn niet onderhoudsvriendelijk! Een houtlook pvc vloer lost dat probleem gelijk op!

Een pvc vloer heeft een bepaalde toplaag waardoor vuil en vocht bijna geen kans maakt om de planken en stroken te beschadigen. Wist je dat een pvc hout vloer te verkrijgen is in smalle, brede, korte en lange planken? Wil je graag een statement maken? Ga dan voor een houtlook pvc vloer met brede planken!

Kies een pvc vloer die aansluit bij jouw smaak. De keuze is enorm, in kleur, dessins en breedte van de plank. Je kan zelfs voor vloerverwarming kiezen! Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag een offerte aan.

Houtlook pvc mét vloerverwarming!

Van vloerverwarming kun je ontzettend genieten! De heerlijke warmte onder je voeten en de lekkere tempratuur die in de koude dagen in de ruimte blijft hangen, fantastisch! Je hebt de keuze uit twee soorten vloerverwarming:

  • Elektrische vloerverwarming, deze wordt direct onder de afwerkvloer gelegd. Hierdoor heeft elektrische vloerverwarming een kortere opwarmtijd
  • Normale vloerverwarming, waarbij de verwarmingsbuizen in jouw bestaande dekvloer worden gefreesd

Een pvc houten vloer bestaat uit materialen die warmte goed kunnen geleiden, waardoor de vloer uitermate geschikt is voor vloerverwarming. Het grootste voordeel van vloerverwarming is dat je energierekening omlaag gaat; dat willen we allemaal in deze tijd! Doordat de warmte opstijgt vanuit de vloer ontstaat er minder luchtcirculatie. Hierdoor zweven er minder pollen en stof in de lucht; ontzettend fijn voor mensen met hooikoorst of allergieën! Kom naar de winkel en vraag onze vakmensen naar de mogelijkheden binnen jouw woninginrichting!

Laat jouw houtlook pvc vloer leggen!

Een vloer leggen; dat vraagt precisiewerk en vakmanschap. Zit jij erover na te denken om je vloer zelf te leggen? Dat kan! Wij adviseren je daarentegen onze vakmensen in te schakelen en jezelf de moeite en stress te besparen. Of je de pvc houtlook vloer in visgraat wil leggen of gewoon recht; onze vakmensen kunnen het allemaal!

Naast een visgraat vloer is het ook mogelijk om de vloer in een Hongaarse punt te leggen; het verschil? Bij een visgraat zijn de naden trapsgewijs en bij een Hongaarse punt liggen de punten van de planken tegen elkaar aan.

En heb je al nagedacht over de kleur? De houtlook pvc vloer komt in verschillende lichte en donkere tinten; ga jij voor grijs, bruin of een andere kleur? Doe inspiratie op in de winkel of bekijk onze woonstijlen!

Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De kosten van een pvc vloer variëren afhankelijk van factoren als de kwaliteit, het merk, de stijl en het aantal vierkante meters. Houd daarom rekening met de benodigde oppervlakte voor een nauwkeurige schatting van de kosten. Is het daarnaast nodig om de ondergrond te egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je op!

Jazeker! Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Verlijmde pvc vloeren zijn waterbestendig maar niet bestand tegen lekkages. De clickvinyl vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is clickvinyl geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is pvc heel geschikt. We merken graag op dat clickvinyl zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om clickvinyl in de douchehoek te leggen.Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


Pvc heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw pvc vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken PVC vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle pvc vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je pvc voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.De overeenkomst is dat ze beiden van kunststof gemaakt zijn. Vinyl is meestal iets dikker en flexibeler dan pvc. Beide vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. Wil je het verschil zelf bekijken? Doen! Kom langs in onze winkel!


Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een pvc vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij pvc klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.


Moet onder elke pvc vloer een ondervloer gelegd worden? Van welk materiaal is de ondervloer? En kan je ondervloer en pvc vloer ook combineren met vloerverwarming? Tegenwoordig zijn er pvc vloeren met geïntegreerde ondervloer, dit is een fijne oplossing wanneer de ondergrond niet egaal is. Zoals je merkt zijn er veel mogelijkheden en dus ook evenveel oplossingen. Kom naar onze winkel en wij adviseren je graag over jouw specifieke situatie.

Het blijft een kwestie van smaak. Maar wanneer je een strakke pvc vloer hebt liggen adviseren wij deze af te werken met een strakke mdf plint. De plinten zijn uiteraard in verschillende hoogten leverbaar. Geef deze dezelfde kleur als jouw muren of juist een contrasterende kleur en af is jouw ruimte!


Na het uitzoeken bestellen we je pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc vloer (click of dryback) strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Kies voor de juiste ondervloer!

Bij het leggen van een pvc vloer is er altijd een ondervloer nodig, maar let je er wel op dat je de juiste ondervloer hebt? Kies je ervoor om wel vloerverwarming te nemen onder je vloer, ga dan vooral niet voor een isolerende ondervloer! Een isolerende ondervloer zorgt dat de warmte niet meer geleid kan worden. Kies je ervoor om geen vloerverwarming te nemen, dan raden we je aan om wel voor een isolerende ondervloer te gaan. Je wilt natuurlijk in de winter zoveel mogelijk warmte in je woning houden! Wil je meer weten? Plan een afspraak in, kom naar één van onze winkels en vraag om advies!