PVC vloeren in een Hongaarse punt

Als je je gaat oriënteren voor een pvc vloer, zul je al snel zien dat er zoveel mogelijkheden zijn. Ga je voor licht of donker en welk patroon kies je? De bekendste is natuurlijk het brede visgraat patroon, maar je kunt ook kiezen voor lange planken, een mooi hexagoon patroon of misschien wel de meeste onbekende, maar niet minder mooi; een pvc vloer in Hongaarse punt!

De Hongaarse punt

Hongaarse punt pvc vloeren zijn nog niet helemaal zo bekend, maar dat betekent niet dat het nieuw is! De Hongaarse punt is namelijk, net zoals het broertje visgraat, al eeuwenoud. Waar je het vroeger veel in chique landhuizen zag in vooral parket, staat het nu ook enorm trendy in pvc variant. En hier hoef je echt geen grote villa voor te hebben hoor; ook in je riante nieuwbouwwoning of knusse appartement staat Hongaarse punt pvc heel chic!

Hongaarse punt of visgraat?

Maar wat is Hongaarse punt nu precies? Visgraat kennen we allemaal wel; dat zijn de mooie rechte planken die niet strak naast elkaar worden gelegd, maar juist in elkaar gelegd worden, waardoor er een mooi zigzagpatroon ontstaat. Hongaarse punt lijkt heel erg op visgraat, maar het grote verschil is dat de planken recht tegen elkaar aangelegd worden, in plaats van in elkaar. Hierdoor ontstaat wel het zigzagpatroon, maar met rechte lijnen. Hongaarse punt is dus wat klassieker te noemen en de beste keuze voor je woninginrichting als je graag eens iets anders wilt.

Hongaarse punt vloer; voor elk interieur!

Als je kiest voor Hongaarse punt pvc, kies je dus voor een unieke legpatroon én alle voordelen van een pvc vloer! Zo heb je dus een unieke vloer die bovendien kras- en waterbestendig is én het geluid dempt. Hongaarse punt pvc is bovendien in allerlei kleuren en nuances te verkrijgen, waar je het zo gek kan maken als je zelf wilt!

Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag een offerte aan.

Hongaarse punt in de badkamer

Jazeker, je kan je Hongaarse punt vloer zelfs in de badkamer laten leggen! Doordat een pvc vloer namelijk zeer slijtvast en naadloos is, is een pvc vloer ook uitermate geschikt voor een badkamer. Zo heb jij die tijdloze pvc vloer in elke ruimte van je huis!

Ga je ook voor Hongaarse punt pvc?

Zeker weten dat jouw Hongaarse punt pvc vloer goed gelegd wordt? Kies dan voor onze vakmensen! Zij hebben jaren ervaring en kijken goed naar de ondervloer, de mogelijkheid van vloerverwarming bij je pvc vloer en de afwerking van de vloer, zoals de juiste plinten voor een pvc vloer. Zo weet je zeker dat je straks alleen nog maar van het prachtige eindresultaat hoeft te genieten! Je kunt onze uitgebreide pvc collectie met Hongaarse punt in de winkel bekijken. Mogen wij binnenkort ook een Hongaarse punt pvc vloer bij jou leggen?

Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De kosten van een pvc vloer variëren afhankelijk van factoren als de kwaliteit, het merk, de stijl en het aantal vierkante meters. Houd daarom rekening met de benodigde oppervlakte voor een nauwkeurige schatting van de kosten. Is het daarnaast nodig om de ondergrond te egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je op!

Jazeker! Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Verlijmde pvc vloeren zijn waterbestendig maar niet bestand tegen lekkages. De clickvinyl vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is clickvinyl geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is pvc heel geschikt. We merken graag op dat clickvinyl zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om clickvinyl in de douchehoek te leggen.Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


Pvc heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw pvc vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken PVC vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle pvc vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je pvc voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.De overeenkomst is dat ze beiden van kunststof gemaakt zijn. Vinyl is meestal iets dikker en flexibeler dan pvc. Beide vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. Wil je het verschil zelf bekijken? Doen! Kom langs in onze winkel!


Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een pvc vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij pvc klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.


Moet onder elke pvc vloer een ondervloer gelegd worden? Van welk materiaal is de ondervloer? En kan je ondervloer en pvc vloer ook combineren met vloerverwarming? Tegenwoordig zijn er pvc vloeren met geïntegreerde ondervloer, dit is een fijne oplossing wanneer de ondergrond niet egaal is. Zoals je merkt zijn er veel mogelijkheden en dus ook evenveel oplossingen. Kom naar onze winkel en wij adviseren je graag over jouw specifieke situatie.

Het blijft een kwestie van smaak. Maar wanneer je een strakke pvc vloer hebt liggen adviseren wij deze af te werken met een strakke mdf plint. De plinten zijn uiteraard in verschillende hoogten leverbaar. Geef deze dezelfde kleur als jouw muren of juist een contrasterende kleur en af is jouw ruimte!


Na het uitzoeken bestellen we je pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc vloer (click of dryback) strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen