PVC tegelvloeren

Ben je op zoek naar een vloer die lang mee gaat en slijtage vast is? Dan zit je met een pvc vloer helemaal goed! Een pvc vloer komt in verschillende vormen en kleuren. Zo kun je kiezen uit click pvc, pvc tegels, visgraat pvc en nog veel meer, maar wat past bij jou? Als je helemaal fan bent van een vloer die geschikt is voor vloerverwarming, onderhoudsvrij is en ook nog eens lijkt op een echte stenen tegelvloer? Dan is de pvc tegel precies wat jij zoekt!

Keramische of pvc tegels?

Over één ding ben je uit; je wilt een tegelvloer! Maar kies je voor een pvc tegelvloer of een keramische tegelvloer? Wij vertellen het verschil.

  • Een pvc tegelvloer is milieuvriendelijk dan een keramische tegelvloer. Want pvc vloeren worden volledig gerecycled, keramische tegelvloeren niet
  • De pvc tegels zijn door hun toplaag bestand tegen krassen en slijtage, keramische vloeren daarentegen niet. Keramische vloeren zijn erg hard en hebben daardoor geen veerkracht, waardoor slijtage sneller zichtbaar is
  • Onze pvc tegelvloeren voelen warmer aan je voeten dan keramische tegels. Hierdoor brengt een pvc tegelvloer meer comfort met zich meeEen pvc tegel in de badkamer; kan dat?

Zit jij er aan te denken om pvc tegels te laten leggen in jouw badkamer? Dat kan! Onze pvc tegelvloeren zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimtes, waaronder de badkamer. Want pvc vloeren zijn waterbestendig door het materiaal waarvan de vloer gemaakt wordt, namelijk kunststof en bevat daarnaast verschillende lagen polyvinylchloride. Waterschade op je vloer is met een pvc tegelvloer verleden tijd! Een pvc tegel in de badkamer is dus een heel goed plan!

Combineer een pvc tegelvloer met vloerverwarming!

Dat pvc vloeren eindeloze voordelen hebben, dat is wel duidelijk. Maar wist jij ook al dat een pvc tegelvloer de perfectie optie is voor vloerverwarming? Een pvc tegelvloer geleid gemakkelijk warmte waardoor je vloer in no time lekker warm aanvoelt; geen koude voeten meer!

Welke mogelijkheden zijn er voor pvc tegelvloeren?

PVC tegelvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en looks. Of je nou op zoek bent naar een betonlook of toch de sfeer opzoekt met een houtlook tegelvloer; het kan allemaal!

Laat je pvc tegelvloer leggen door onze vakmensen!

Haal jezelf geen last op je schouders door alles zelf te willen doen. Misschien lijkt het zelf leggen van je pvc kliktegel vloer voordelig, maar het levert enorm veel stress op. Wat als je de pvc tegelvloer scheef legt? Of je moet een pvc tegel op maat snijden en het gaat helemaal mis? Doe het jezelf niet aan! Wij adviseren jou om onze vakmensen die zorgen uit jouw handen te laten nemen. Zo ben je er zeker van dat alles tot op de milimeter goed gelegd wordt!

Meer weten? Kom naar onze winkel!

Met de pvc tegels van Moduleo Moods kan je helemaal uitpakken!

i

Goed idee: een gekleurd kleed op een effen pvc tegel vloer.

i

De pvc tegels zijn sterk, krasvast en prachtig om te zien!

i

Een harde vloer als pvc laat zich perfect combineren met het comfort van een karpet.

i
Ontdek alle pvc tegels in onze winkel!
Maak een afspraak
Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De kosten van een pvc vloer variëren afhankelijk van factoren als de kwaliteit, het merk, de stijl en het aantal vierkante meters. Houd daarom rekening met de benodigde oppervlakte voor een nauwkeurige schatting van de kosten. Is het daarnaast nodig om de ondergrond te egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je op!

Jazeker! Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Verlijmde pvc vloeren zijn waterbestendig maar niet bestand tegen lekkages. De clickvinyl vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is clickvinyl geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is pvc heel geschikt. We merken graag op dat clickvinyl zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om clickvinyl in de douchehoek te leggen.Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


Pvc heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw pvc vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken PVC vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle pvc vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je pvc voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.De overeenkomst is dat ze beiden van kunststof gemaakt zijn. Vinyl is meestal iets dikker en flexibeler dan pvc. Beide vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. Wil je het verschil zelf bekijken? Doen! Kom langs in onze winkel!


Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een pvc vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij pvc klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.


Moet onder elke pvc vloer een ondervloer gelegd worden? Van welk materiaal is de ondervloer? En kan je ondervloer en pvc vloer ook combineren met vloerverwarming? Tegenwoordig zijn er pvc vloeren met geïntegreerde ondervloer, dit is een fijne oplossing wanneer de ondergrond niet egaal is. Zoals je merkt zijn er veel mogelijkheden en dus ook evenveel oplossingen. Kom naar onze winkel en wij adviseren je graag over jouw specifieke situatie.

Het blijft een kwestie van smaak. Maar wanneer je een strakke pvc vloer hebt liggen adviseren wij deze af te werken met een strakke mdf plint. De plinten zijn uiteraard in verschillende hoogten leverbaar. Geef deze dezelfde kleur als jouw muren of juist een contrasterende kleur en af is jouw ruimte!


Na het uitzoeken bestellen we je pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc vloer (click of dryback) strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen