vtwonen pvc vloeren

Een visgraat vloer staat niet alleen gezellig, hij geeft ook een soort klasse aan je interieur. Een populaire vloer die je zelf spannender kan maken, door bijvoorbeeld voor een andere afmeting plank te gaan, zoals de brede visgraat vloer. Dit wordt ook wel een walvisgraat genoemd. De naam is ontstaan omdat de brede planken je eerder doen denken aan het geraamte van een walvis dan van een gewone vis. Je kan ook nog kiezen voor langere planken waardoor de visgraat ook groter wordt. Is deze vloer iets voor jou?

Basic

Deze vtwonen betonlook tegels hebben de uitstraling van een betonnen vloer, maar het gemak een pvc vloer. De tegels zijn voorzien van een all-over structuur en een extra matte toplaag van 0.55 mm. Door de geluiddempende onderlaag is de vloer heerlijk stil. Met de vtwonen Basic collectie kies je voor een basiskleur betonlook vloer in een Dryback of in click variant Deze Basic vloer is verkrijgbaar in planken en vierkante tegels. Nieuwsgierig?Maak een afspraak

Herringbone

Deze vtwonen patroonvloer geeft een klassiek karakter aan jouw interieur. In deze collectie komt het bekende visgraatmotief naar voren. De vloer is verkrijgbaar in verschillende kleuren en varianten. Je kunt kiezen uit de Dryback of click variant. De click variant is inclusief ondervloer en makkelijk mee te nemen naar het volgende huis, ideaal! Meer weten?

Noble

Deze vtwonen Noble vloer is tegenwoordig erg populair. Dit type dessin wordt ook wel Hongaarse punt genoemd. De vloer is natuurgetrouw en daarom niet van echt hout te onderscheiden. De pvc stroken zijn afgewerkt met een extra matte toplaag en ook nog eens makkelijk in onderhoud. Deze Noble vloer is verkrijgbaar in 1 maat. Voor de juiste afmeting en prijs ben je van harte welkom in één van de Aanhuis.nl winkels bij jou in de buurt.


Meer over pvc vloeren

Royal

Deze vtwonen Royal vloer heeft zo'n bijzonder patroon, waardoor het een echte eyecatcher is. Deze vloer geeft karakter, vanwege de look & feel van een monumentaal pand. De grote tegels van 60 bij 60 centimeter zijn zowel in verlijmde uitvoering als met een click variant verkrijgbaar met 0,55 mm toplaag. Deze Royal pvc vloer is in 2 kleuren verkrijgbaar. Voor welke kleur ga jij?


Wideboard

Deze vtwonen Wideboard naam herken je aan de extra brede en lange planken, waardoor elke ruimte groter lijkt. Amper van echt hout te onderscheiden. Deze Wideboard is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren en in de click en Dryback variant. Ook bij deze click variant zit de ondervloer er standaard bij waardoor de vloer dikker is.


Bezoek onze winkel

vtwonen vloeren; schitterend! En heb je de collectie Basic al gezien? Deze vloeren hebben de uitstraling van een betonnen vloer, maar dan de voordelen van pvc; wauw!

i

Geef jouw interieur een klassiek karakter met de visgraatvloer van vtwonen; ontdek de Herringbone collectie!

i

Een nieuwe, upcoming trend; de Hongaarse punt. De vtwonen collectie Noble sluit hier haarfijn bij aan. Kom jij de collectie bewonderen in de winkel?

i

Moet de vloer de eyecatcher zijn van jouw interieur? Dat kan! Bekijk de collectie Royal van vtwonen, prachtig!

i

Een prachtige, geluiddempende, onderhoudsvriendelijke pvc vloer; dat is de collectie Wideboard van vtwonen!

i
vtwonen vloeren? Ja, doen!
Maak een afspraak
Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Dat vinden wij een begrijpelijke vraag. Om deze goed te kunnen beantwoorden hebben we meer info nodig. Want een nieuwe pvc vloer kopen en laten leggen is een heel project. Het gaat om meer dan alleen die prachtige nieuwe vloer. Is het nodig om de ondergrond egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je!

Jazeker! Behalve dat pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Verlijmde pvc vloeren zijn waterbestendig maar niet bestand tegen lekkages. De pvc vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is pvc geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is pvc heel geschikt. We merken graag op dat pvc zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om pvc in de douchehoek te leggen.Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


Pvc heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw pvc vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken PVC vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle pvc vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je pvc voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een pvc vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij pvc klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.


Moet onder elke pvc vloer een ondervloer gelegd worden? Van welk materiaal is de ondervloer? En kan je ondervloer en pvc vloer ook combineren met vloerverwarming? Tegenwoordig zijn er pvc vloeren met geïntegreerde ondervloer, dit is een fijne oplossing wanneer de ondergrond niet egaal is. Zoals je merkt zijn er veel mogelijkheden en dus ook evenveel oplossingen. Kom naar onze winkel en wij adviseren je graag over jouw specifieke situatie.

Het blijft een kwestie van smaak. Maar wanneer je een strakke pvc vloer hebt liggen adviseren wij deze af te werken met een strakke mdf plint. De plinten zijn uiteraard in verschillende hoogten leverbaar. Geef deze dezelfde kleur als jouw muren of juist een contrasterende kleur en af is jouw ruimte!


Na het uitzoeken bestellen we je pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc vloer (click of dryback) strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen