Pvc vloeren inclusief leggen en egaliseren

Wil je een nieuwe pvc vloer kopen? Dan komen er veel vragen en keuzes op je af. Wij helpen je graag!

Vragen over pvc vloeren;

 • Welke pvc vloer past bij mijn woonstijl?
 • Welke soorten en afmetingen pvc vloeren zijn verkrijgbaar?
 • Waar moet ik op letten bij de kenmerken van een pvc vloer?
 • Wat zijn de kosten voor een pvc vloer?
 • Moet ik bij een pvc vloer de ondergrond egaliseren?
 • Wat kost het om een pvc vloer te laten leggen?
 • Hoe kan ik mijn pvc vloer het beste onderhouden?

Bovendien hoef je de keuze niet zelf te maken. In de showroom laten wij je graag verschillende pvc vloer stalen zien, zo kan je jouw toekomstige pvc vloer alvast voelen en beleven. In ons assortiment hebben wij bekende merken zoals Forbo, Moduleo, Ambiant, Therdex, onze eigen Aanhuis pvc vloeren en meer. Ook houden wij bij het kiezen van je nieuwe vloer rekening met mooie combinaties van kleuren en materialen wat jouw interieur betreft. Vooral omdat de pvc vloer de sfeer van je kamer bepaalt en je ten slotte niet dagelijks een nieuwe pvc vloer laat leggen. Wij zorgen er graag voor dat je jaren geniet van jouw nieuwe pvc vloer.

Maak een afspraak

PVC vloer eerst egaliseren en dan leggen

Wanneer je een nieuwe pvc vloer koopt wil je van tevoren weten wat de kosten hiervoor zijn. In ons assortiment kies je uit prachtige pvc vloeren in houtlook of steenlook. Je hebt plak of klik pvc vloeren en niet alleen voor het leggen ontstaan kosten, de plak pvc vloer verlijm je tevens op de ondergrond. En ook voor het egaliseren komen er materiaalkosten en uren bij kijken.

Los van het soort pvc vloer dat je kiest zijn zowel klik als ook plak pvc vloeren in de mooiste dessins verkrijgbaar! Ben je fan van de Industriële stijl? Kies uit stoere betonlook pvc vloeren. Vakantiesfeer in huis? Er zijn zelfs pvc vloer tegels met Portugees tegeltjes motief, leuk voor in je keuken! Voordat je begint met het egaliseren en (laten) leggen van je pvc vloer is het belangrijk om inspiratie op te doen; komt die!

Wat kost die mooie pvc vloer inclusief egaliseren?

De kosten van een nieuwe pvc vloer zijn afhankelijk van het soort vloer dat je kiest. Wij staan graag klaar voor jou om de prijs van een pvc vloer per m2 te berekenen. Hiervoor hebben wij wel wat informatie van je nodig, gebruik de volgende checklist:

 • Hoeveel m2 pvc vloer wil je leggen?
 • Kies je pvc vloer voor je woonkamer, slaapkamer, hal of de volledige verdieping?
 • Moet je pvc vloer geschikt zijn voor zwaar gebruik (huisdieren, gezellig gezin)?
 • Combineer je de pvc vloer met vloerverwarming?
 • Laat je pvc in de badkamer of keuken leggen (waterbestendig)?
 • Wat voor plinten wil je graag (hoog, laag)
 • Is een ondervloer of egaliseren nodig?

De meeste vragen kan je snel beantwoorden. De vraag over de ondervloer of het egaliseren is meer technisch, maar wel belangrijk.

Bezoek onze winkel
Laat je inspireren!
Lees alle blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Dat vinden wij een begrijpelijke vraag. Om deze goed te kunnen beantwoorden hebben we meer info nodig. Want een nieuwe pvc vloer kopen en laten leggen is een heel project. Het gaat om meer dan alleen die prachtige nieuwe vloer. Is het nodig om de ondergrond egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je!

Jazeker! Behalve dat pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Verlijmde pvc vloeren zijn waterbestendig maar niet bestand tegen lekkages. De pvc vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is pvc geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is pvc heel geschikt. We merken graag op dat pvc zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om pvc in de douchehoek te leggen.Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


Pvc heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw pvc vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken PVC vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle pvc vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je pvc voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een pvc vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij pvc klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.


Moet onder elke pvc vloer een ondervloer gelegd worden? Van welk materiaal is de ondervloer? En kan je ondervloer en pvc vloer ook combineren met vloerverwarming? Tegenwoordig zijn er pvc vloeren met geïntegreerde ondervloer, dit is een fijne oplossing wanneer de ondergrond niet egaal is. Zoals je merkt zijn er veel mogelijkheden en dus ook evenveel oplossingen. Kom naar onze winkel en wij adviseren je graag over jouw specifieke situatie.

Het blijft een kwestie van smaak. Maar wanneer je een strakke pvc vloer hebt liggen adviseren wij deze af te werken met een strakke mdf plint. De plinten zijn uiteraard in verschillende hoogten leverbaar. Geef deze dezelfde kleur als jouw muren of juist een contrasterende kleur en af is jouw ruimte!


Na het uitzoeken bestellen we je pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc vloer (click of dryback) strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs ondervloer of egaliseren pvc vloer

Veel pvc vloeren hebben een geïntegreerde ondervloer, daarom heb je voor jouw vloer wellicht geen ondervloer nodig. Het hangt er ook van af of je pvc vloer laat leggen over een bestaande houten of tegelvloer want die hebben nogal wat kieren en naden en zijn niet effen genoeg. Kies je voor een klik pvc vloer? Dan is egaliseren niet altijd nodig. Dit is wel afhankelijk van de oneffenheden in het oppervlak waar je de pvc vloer op laat leggen.

PVC vloer inclusief egaliseren en leggen kosten

Heb je jouw favoriete pvc vloer gekozen en wil je hem het liefst laten leggen? Bij Aanhuis mag je het laten leggen van pvc vloeren gerust aan de vakmensen overlaten. Wat kost het om een pvc vloer te laten leggen? Voor de kosten van pvc vloer inclusief leggen maakt onze adviseur graag een offerte voor je. Belangrijk zijn:

 • Het aantal vierkante meters
 • Of er een extra ondervloer of egaliseren bij komt
 • Of je voor een vloerpatroon als visgraat kiest

Een ding is zeker, voor dat wij de pvc vloer bij jou thuis komen leggen weet jij de kosten voor een pvc vloer inclusief leggen. Twijfel je over het juiste aantal m2 of kan je niet goed beoordelen of de huidige vloer egaal genoeg is? Dan kunnen wij afspreken dat één van onze vakmensen bij je thuis komt inmeten en de situatie bekijkt. Geen verrassingen achteraf.

Of misschien wel, en dan alleen maar omdat het resultaat super mooi is geworden! Maar zeker geen twijfels over de kosten, die zijn duidelijk. Fijn hé? Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw nieuwe pvc vloer? Kom naar de winkel!