Brede visgraat pvc vloeren

Een visgraat vloer staat niet alleen gezellig, het geeft ook een soort klasse aan je interieur. Een populaire vloer die je zelf spannender kan maken, door bijvoorbeeld voor een andere afmeting plank te gaan, zoals de brede visgraat vloer. Dit wordt ook wel een walvisgraat genoemd. Dit komt omdat de brede planken je eerder doen denken aan het geraamte van een walvis dan van een gewone vis. Je kan ook nog kiezen voor langere planken waardoor de visgraat ook groter wordt. Is deze vloer iets voor jou?

Brede visgraat pvc vloeren laten leggen

We zeggen het maar vast: het is heel moeilijk om een brede visgraat vloer te leggen. Normaal gezien is een pvc vloer leggen al niet de makkelijkste klus. Dit omdat de ondergrond echt helemaal egaal moet zijn. Daarnaast heb je nog keuze uit verschillende soorten pvc, plak of klik. Met een pvc visgraat brede plank wordt het nog moeilijker omdat je de planken niet recht plaatst, maar in visgraat patroon.

Bij Aanhuis.nl adviseren we daarom ook om jouw brede pvc visgraat vloer te laten leggen door onze vakmensen. Wij komen voorafgaand aan het leggen bij jou thuis langs om te controleren welke ondergrond je hebt en kijken of we moeten egaliseren. Daarna gaan we aan de slag met het inmeten en komen we de vloer perfect voor jou leggen.

Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag een offerte aan.

Wat kost een brede pvc visgraat vloer?

Dat is een goede en begrijpelijke vraag! De kosten van een pvc vloer liggen ook aan de keuzes die jij gaat maken. We kunnen geen vaste prijs geven omdat wij vele verschillende soorten en maten pvc hebben voor je woninginrichting. Ook moet je rekening houden met wel of geen kosten voor het leggen. En natuurlijk ook welk merk jij kiest voor jouw pvc vloer. Is dit helder, dan maken we graag een prijsopgave voor je, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Bij Aanhuis.nl hebben wij voor jou een ruim assortiment met daarin alle hoogwaardige merken waaronder onze eigen Aanhuis collectie. Kom gerust eens langs voor een offerte of alleen voor inspiratie in één van onze winkels. Wij zitten altijd bij jou in de buurt!

Welke soorten brede pvc visgraat vloeren zijn er?

Er zijn verschillende soorten brede pvc visgraatvloeren. Daarnaast heb je click pvc, deze is ook zeer geschikt voor vloerverwarming. Naast click pvc hebben we ook nog een dryback variant. Dit wordt ook wel plak pvc genoemd, deze wordt, zoals de naam al zegt, geplakt op de ondergrond. Ook deze is geschikt voor vloerverwarming. PVC dryback geeft in combinatie met vloerverwarming nog net iets sneller de warmte af omdat deze vloer strak tegen de ondervloer zit gelijmd.

Kom naar onze winkel en bekijk al onze pvc vloeren. Voor advies en inspiratie ben je bij ons aan het goede adres. Ook het inmeten en leggen van jouw droomvloer, brede visgraat of iets naders, doen wij graag voor je. Tot snel!

Of je een industriële woonstijl hebt of meer klassiek, een brede pvc visgraat vloer misstaat nooit!

i

In een lichte houtlook of kies je liever een andere kleur binnen jouw woninginrichting?

i

Mooi in combinatie met een karpet. Ook daarvoor ben je bij Aanhuis aan het juiste adres.

i

Een perfecte vloer voor de eetkamer. Sterk, krasvast en bestand tegen wtaer!

i
Meer weten over de kosten van jouw brede visgraat pvc vloer?
Vraag een offerte aan
Is een pvc-vloer waterbestendig?

Jazeker! Behalve dat pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig!…

Lees meer
i
Voor- en nadelen van een naadloze betonlook pvc-vloer

Als je op zoek bent naar een pvc vloer met een naadloze betonlook of met een V-groef, is het belangrijk om de voor- en…

Lees meer
i
Kleuren en pvc vloeren

Laten we beginnen met de verschillende stijlen pvc vloeren, want daarop zijn alle kleuren van de pvc vloeren gebaseerd.…

Lees meer
i
PVC-vloer visgraat; we love it!

Ben je ook zo’n fan van houten vloeren? En is het populaire visgraat patroon helemaal jouw ding? Dan kies je, net als…

Lees meer
i
Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De kosten van een pvc vloer variëren afhankelijk van factoren als de kwaliteit, het merk, de stijl en het aantal vierkante meters. Houd daarom rekening met de benodigde oppervlakte voor een nauwkeurige schatting van de kosten. Is het daarnaast nodig om de ondergrond te egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je op!

Jazeker! Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Verlijmde pvc vloeren zijn waterbestendig maar niet bestand tegen lekkages. De clickvinyl vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is clickvinyl geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is pvc heel geschikt. We merken graag op dat clickvinyl zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om clickvinyl in de douchehoek te leggen.Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


Pvc heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw pvc vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken PVC vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle pvc vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je pvc voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.De overeenkomst is dat ze beiden van kunststof gemaakt zijn. Vinyl is meestal iets dikker en flexibeler dan pvc. Beide vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. Wil je het verschil zelf bekijken? Doen! Kom langs in onze winkel!


Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een pvc vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij pvc klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.


Moet onder elke pvc vloer een ondervloer gelegd worden? Van welk materiaal is de ondervloer? En kan je ondervloer en pvc vloer ook combineren met vloerverwarming? Tegenwoordig zijn er pvc vloeren met geïntegreerde ondervloer, dit is een fijne oplossing wanneer de ondergrond niet egaal is. Zoals je merkt zijn er veel mogelijkheden en dus ook evenveel oplossingen. Kom naar onze winkel en wij adviseren je graag over jouw specifieke situatie.

Het blijft een kwestie van smaak. Maar wanneer je een strakke pvc vloer hebt liggen adviseren wij deze af te werken met een strakke mdf plint. De plinten zijn uiteraard in verschillende hoogten leverbaar. Geef deze dezelfde kleur als jouw muren of juist een contrasterende kleur en af is jouw ruimte!


Na het uitzoeken bestellen we je pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc vloer (click of dryback) strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

De voordelen van een brede visgraat pvc vloer

Maar wat is nou het voordeel van een brede visgraat pvc vloer? Nou dat zijn er een hele hoop:

  • Een brede visgraat pvc vloer geeft een ruimtelijk gevoel
  • Je hebt keuze uit verschillende looks, van donker tot licht
  • Een brede pvc visgraatvloer past bij elke woonstijl
  • Deze vloer zorgt voor een neutrale basis met een spannende touch
  • Brede visgraatvloeren zijn bij Aanhuis verkrijgbaar in zowel plak als click varianten

Dit zijn meer dan genoeg redenen om te kiezen voor een brede visgraat pvc vloer. Heb je nou nog twijfels of weet je zeker dat jij graag zo’n vloer thuis wilt? Dat kan! Kom gerust eens langs bij één van onze inspirerende winkels door heel Nederland. Onze style adviseurs helpen jou graag bij het kiezen van de perfecte vloer. Doe inspiratie op of laat je adviseren, het kan allemaal bij Aanhuis.nl!