Betonlook pvc vloeren

Een strakke, moderne vloer die sprekend lijkt op een gietvloer; dat doet onze pvc betonlook vloer! Een gietvloer is ontzettend populair, en niet goedkoop. De pvc betonlook vloeren zijn bijna niet meer te onderscheiden van een echte gietvloer én zijn ook nog leuker in prijs; ga voor onze pvc betonlook vloer!

Voordelen van een pvc betonlook vloer

Ken je de vele voordelen van een pvc betonlook vloer? Hier komen ze!

  • Duurzaam. Een betonlook pvc vloer heeft een lange levensduur
  • Geluiddempend. PVC is gemaakt van materiaal met een hoge dichtheid waardoor die een geluiddempende functie heeft
  • Waterbestendig. PVC vloeren zijn zo behandeld dat ze vocht niet binnen laten. Een pvc betonlook is dus ook uitermate geschikt voor de badkamer
  • Geschikt voor vloerverwarming. Want pvc is goede warmtegeleider en daardoor uitermate geschikt voor vloerverwarming
  • Budgetvriendelijk. Een pvc betonlook vloer is relatief een betaalbare optie binnen je woninginrichting ten opzichte van een gietvloer

Ben je nieuwsgierig of wil je meer weten? Maak eenvoudig een afspraak of vraag een offerte op als je benieuwd bent naar de kosten!

Kan je een pvc vloer betonlook naadloos laten leggen?

Zeker kan dat! Een betonlook pvc naadloos leggen vraagt wel enige kennis en ervaring. Om de pvc betonlook vloer zo goed mogelijk te laten leggen, raden wij jou daarom aan om onze vakmensen om hulp te vragen. Behalve jou inspireren, adviseren ze je ook over de ondervloer of eventuele egalisatie. Zo weet je zeker dat jouw vloer zo strak mogelijk gelegd wordt. Kom naar de winkel en vraag naar de mogelijkheden.

PVC betonlook vloer; welke mogelijkheden zijn er?

Een pvc betonlook vloer is de vloer die jij wilt. Heb je al nagedacht over de manier waarop je jouw pvc betonvloer in jouw woning wilt laten leggen? Ga je voor de pvc tegels betonlook of blijf je toch bij stroken? Ga je voor een matte afwerking of toch voor glans? Laat je de vloer leggen of ga je toch zelf een poging doen? Heb je een geschikte ondervloer? Kies je voor plak pvc betonlook of liever voor een click variant? Er is genoeg om over na te denken. In de winkel kun je met je eigen ogen de pvc vloeren in betonlook bewonderen en staan de vakmensen voor jou klaar om je verder te helpen.

Kies voor een kleur die bij jouw interieur past!

De kleur, niet geheel onbelangrijk. Want welke kleur past bij jouw interieur? Ben jij fan van de industriële woonstijl? Dan is een donkere betonlook pvc vloer precies wat jij zoekt! Wil jij jouw woning zo licht mogelijk houden, dan is een lichtere betonlook pvc vloer een betere optie voor jou. Ben je al bekend met de pvc betonlook van vtwonen?

Er zijn genoeg opties en tinten om aan jou jouw droomvloer te kunnen leveren! Grijs, zandtinten, zwart, maar ook rood is een optie; in onze winkels kan het allemaal!

Wij adviseren je graag verder
Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De kosten van een pvc vloer variëren afhankelijk van factoren als de kwaliteit, het merk, de stijl en het aantal vierkante meters. Houd daarom rekening met de benodigde oppervlakte voor een nauwkeurige schatting van de kosten. Is het daarnaast nodig om de ondergrond te egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je op!

Jazeker! Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Verlijmde pvc vloeren zijn waterbestendig maar niet bestand tegen lekkages. De clickvinyl vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is clickvinyl geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat clickvinyl heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is pvc heel geschikt. We merken graag op dat clickvinyl zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om clickvinyl in de douchehoek te leggen.Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


Pvc heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw pvc vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken PVC vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle pvc vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je pvc voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.De overeenkomst is dat ze beiden van kunststof gemaakt zijn. Vinyl is meestal iets dikker en flexibeler dan pvc. Beide vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. Wil je het verschil zelf bekijken? Doen! Kom langs in onze winkel!


Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een pvc vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij pvc klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.


Moet onder elke pvc vloer een ondervloer gelegd worden? Van welk materiaal is de ondervloer? En kan je ondervloer en pvc vloer ook combineren met vloerverwarming? Tegenwoordig zijn er pvc vloeren met geïntegreerde ondervloer, dit is een fijne oplossing wanneer de ondergrond niet egaal is. Zoals je merkt zijn er veel mogelijkheden en dus ook evenveel oplossingen. Kom naar onze winkel en wij adviseren je graag over jouw specifieke situatie.

Het blijft een kwestie van smaak. Maar wanneer je een strakke pvc vloer hebt liggen adviseren wij deze af te werken met een strakke mdf plint. De plinten zijn uiteraard in verschillende hoogten leverbaar. Geef deze dezelfde kleur als jouw muren of juist een contrasterende kleur en af is jouw ruimte!


Na het uitzoeken bestellen we je pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc vloer (click of dryback) strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen