COREtec pvc vloeren

COREtec pvc vloeren zijn ontzettend populair op de markt. Ze zijn 100% watervast en daarom ook geschikt voor de badkamer en keuken. Van houtlook tot een steenmotief; de collectie van COREtec heeft het! In het assortiment vind je de collecties CERAtouch, Megastone+, The Essentials en The Naturals.

CERAtouch

Dit is de nieuwste watervaste COREtec vloer met een onderlaag van kurk. De CERAtouch heeft de natuurlijke look van een stenen vloer en is optisch niet te onderscheiden van keramische tegels. Egaliseren of voorbereiden van de onderlaag is niet nodig. Het kliksysteem kan bovendien tijdbesparend gelegd worden, ook op een bestaande vloer.

Eigenschappen als waterdicht en krasbestendig gaan samen met het feit dat deze vloer vanwege de uitgekiende technologie niet zal uitzetten of krimpen. Door zijn natuurlijke uitstraling en de erg realistische tegel look is CERAtouch een echte revolutie binnen de productgroep zachte vloeren.

De CERAtouch vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, maar niet allemaal gelijk. Bekijk hieronder de afmetingen per product;

  • Etna, Eifel, Dome, Banco & Teneguia: 45,7 cm x 91,5 cm
  • Katla: 45,7 cm x 91,5 cm & 18 cm x 122 cm
  • Nuovo: 18 cm x 122 cm
  • Rhon, Ustica & Pico: 30,5 cm x 61 cm & 45,7 cm x 91,5 cm

Meet weten over deze collectie?

Maak een afspraak

Megastone+

De watervaste COREtec pvc vloeren met een kurklaag zijn in verschillende collecties verkrijgbaar. Zoals de collectie ‘Megastone+’.

Dit is een collectie pvc vloeren met stenen dessins. Tegels met een totale dikte van 8 mm. Ze zijn gelijk te leggen en hebben geen acclimatisatie nodig.

COREtec pvc vloeren zijn watervaste vloeren, die niet snel krimpen en met een hoge krasweerstand. In de afmetingen 471 x 915 mm, voorzien van micro V-groef. Kom naar de winkel en laat je inspireren.

The Essentials

De collectie ‘The Essentials’ is een collectie pvc vloeren met een houten dessin. Verkrijgbaar in allerlei warme kleuren. De vloeren hebben een totale dikte van 8 mm. Ze zijn gelijk te leggen en hebben geen acclimatisatie nodig.

Deze vloeren zijn watervast met een hoge krasweerstand; ideaal als je kinderen of huisdieren hebt. Ze zijn verkrijgbaar in de afmetingen 1220 x 182 mm. Ontdek de gehele collectie in onze winkel.


Bezoek onze winkel

The Naturals

De watervaste COREtec pvc vloeren met een natuurlijke houten dessin van de collectie The Naturals, zijn verkrijgbaar in een 4-groef en het bekende visgraat dessin. De vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en hebben een totale dikte van 8 mm. Net als de andere collecties hebben ze geen acclimatisatie nodig.

Deze vloeren zijn in onze winkels verkrijgbaar in de afmetingen 1220 x 182 mm. Bezoek onze winkel en ontdek deze fantastische collectie!De nieuwste watervaste COREtec vloer met een onderlaag van kurk; de CERAtouch collectie!

i

Wil jij een comfortabele, tegellook vloer in de badkamer? Ontdek de collectie Megastone+!

i

Een vloer met een houten dessin en met de voordelen van een pvc vloer? Die bestaat! Kom naar de winkel en laat je inspireren door de collectie The Essentials van COREtec.

i

Kies jij voor een prachtige visgraatvloer? Neem dan eens een kijkje in The Natural collectie van COREtec.

i
De COREtec collectie bekijken? Dat kan!
Maak een afspraak
Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Dat vinden wij een begrijpelijke vraag. Om deze goed te kunnen beantwoorden hebben we meer info nodig. Want een nieuwe pvc vloer kopen en laten leggen is een heel project. Het gaat om meer dan alleen die prachtige nieuwe vloer. Is het nodig om de ondergrond egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je!

Jazeker! Behalve dat pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Verlijmde pvc vloeren zijn waterbestendig maar niet bestand tegen lekkages. De pvc vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is pvc geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is pvc heel geschikt. We merken graag op dat pvc zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om pvc in de douchehoek te leggen.Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


Pvc heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw pvc vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken PVC vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt er op neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle pvc vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je pvc voor zwaar en/of projectmatig gebruik dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm voor zwaar huishoudelijk gebruik tot zwaar projectmatig en industrieel gebruik zoals in een winkel of in een fabriek.Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een pvc vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij pvc klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.


Moet onder elke pvc vloer een ondervloer gelegd worden? Van welk materiaal is de ondervloer? En kan je ondervloer en pvc vloer ook combineren met vloerverwarming? Tegenwoordig zijn er pvc vloeren met geïntegreerde ondervloer, dit is een fijne oplossing wanneer de ondergrond niet egaal is. Zoals je merkt zijn er veel mogelijkheden en dus ook evenveel oplossingen. Kom naar onze winkel en wij adviseren je graag over jouw specifieke situatie.

Het blijft een kwestie van smaak. Maar wanneer je een strakke pvc vloer hebt liggen adviseren wij deze af te werken met een strakke mdf plint. De plinten zijn uiteraard in verschillende hoogten leverbaar. Geef deze dezelfde kleur als jouw muren of juist een contrasterende kleur en af is jouw ruimte!


Na het uitzoeken bestellen we je pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc vloer (click of dryback) strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen