Houtlook laminaat

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer? Genoeg keuze! Wij vertellen jou graag alles over onze collectie laminaat. En al nagedacht over laminaat hout? Een vloer die niet te onderscheiden is van een échte houten vloer, maar wel de voordelen van laminaat heeft? Laminaat is niet voor niets zo ontzettend populair! En ook nog eens geschikt voor vloerverwarming.

Is laminaat hout?

Een lange tijd stond laminaat niet hoog op de lijst van houten vloeren. Laminaat ziet er wel uit als een houten vloer, maar werd niet beschouwd als “echt” hout. Laminaat wordt gemaakt van kunststof én hout en is daarom wel degelijk een houten vloer. Het bestaat uit 3 of 4 lagen. De stevigheid van de planken komt door de kern die gemaakt is van samengeperst hout.

Nieuwsgierig naar onze laminaat vloeren? Of wil je een offerte aanvragen? Dat kan!

Mogelijkheden van laminaat houtlook

Houtlook laminaat ziet er zo realistisch uit dat je zelfs de nerven en noesten kunt voelen. Deze structuur is niet alleen voor de uitstraling, het zorgt er ook voor dat je niet uitglijdt! Laminaat in een houtlook is verkrijgbaar in smalle en brede planken. De grootte daarvan varieert en er is een tendens naar ‘langer en breder’. Ook de kleur van de vloer kun jij helemaal zelf bepalen! Een laminaat met een donkere houtlook kan geweldig gecombineerd worden met lichte accenten. Ga je voor een lichte laminaatvloer? Past fantastisch bij een Scandinavisch licht interieur of de landelijke woonstijl!

Vraag de vakmensen bij Aanhuis.nl om advies. Welke vloer past het beste bij jouw woning, woonstijl en welke ondervloer is noodzakelijk; zij weten het allemaal!

Voor welke laminaatdikte ga jij?

Heb jij al nagedacht over de ruimte waarin een prachtige laminaatvloer gelegd moet worden? Hoe dikker het laminaat, hoe minder flexibel de vloer is en hoe meer de planken aankunnen. In een kamer die intensief gebruikt wordt is de laminaatdikte dus erg belangrijk. Ook geluid speelt een rol. Laminaat van 7 mm wordt vaak gebruikt op een zolderkamertje. Een dunnere laminaatvloer geeft namelijk meer reflectie- en contactgeluid. In een ruimte die intensief gebruikt wordt kun je het beste een laminaatdikte van 8 tot 10 mm aanhouden. De dikste laminaatvloeren gaan jaren lang mee! Vraag in de winkel naar de mogelijkheden!


Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Begin met het vegen of stofzuigen van los vuil en stof. Gebruik vervolgens een licht vochtige dweil met een mild schoonmaakmiddel om het laminaat af te nemen. Vermijd overmatig vocht om schade te voorkomen. Voor hardnekkige vlekken kun je een speciaal laminaatreinigingsproduct of een mengsel van azijn en water gebruiken. Ruim morsingen direct op en vermijd schurende materialen en agressieve chemicaliën.

Zeker! Onze vakmensen leggen de vloer die jij bij ons in de winkel hebt uitgekozen. Zo ook een laminaatvloer.

Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een pvc vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij pvc klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.


Bekijk alle veelgestelde vragen