Verduisterende gordijnen

Ben je net verhuisd en wil je met gordijnen een gezellige sfeer in de nog wat kale kamers creëren? Of is het eindelijk tijd voor verduisterende gordijnen voor in je slaapkamer? Dan wil je in een keer de juiste gordijnen kopen want het is een aankoop die je voor jaren doet. Het belangrijkste uitganspunt voor gordijnen is je woonstijl. In onze winkels vind je volop gordijnstoffen in elke kleur die je maar zoekt.

Waarop let je bij nieuwe gordijnen?

Naast het feit dat de kleur van jouw nieuwe gordijnen moet matchen met het interieur is er ook volop keuze wat het materiaal betreft. Verduisterende gordijnen zijn vaak gevoerd. De stof is niet transparant en voor verduisterende overgordijnen kiezen mensen vaak een glanzende stof. Op dit moment is velours helemaal hip, het ziet er niet alleen chique uit maar voelt ook zacht aan. Door voor een zachte stof te kiezen voeg je met gordijnen extra sfeer en gezelligheid toe aan je woonkamer of slaapkamer.

Ontdek onze gordijnen


Voordelen van verduisterende gordijnen

Gordijnen zijn hoe dan ook sfeerverhogend. Ze kleden een raam mooi aan, zeker als de gordijnstof prachtig plooiend tot aan de vloer doorloopt. Hier voor jou alle voordelen van verduisterende gordijnen op een rij:

  • Het is aangenaam donker in je slaapkamer.
  • Je hebt geen inkijk van buiten naar binnen.
  • Je kan verduisterende gordijnen op maat kopen, voor elk raam.
  • Bespaar energie met verduisterende isolerende gordijnstof.
  • Door geluiddempend effect voorkom je de holle klank in je kamer.

Naast de opgenoemde voordelen kan je verduisterende gordijnen ook prima combineren met rolgordijnen voor extra sfeer. Los van het feit dat een raam zonder gordijnen kaal oogt zijn er veel meer redenen om verduisterende gordijnen te kopen.

Verduisterende gordijnen voor elke kamer?

Herken je volgende situaties ook? Ik doe ook best vaak de gordijnen in de woonkamer dicht wanneer het zonlicht binnen komt en fel op de tv schijnt. En voor mijn thuiswerkplek heb ik ook verduisterende gordijnen voor het raam aangeschaft. Hoezo? Reflecterend daglicht op het beeldscherm van mijn laptop is nogal verblindend, dat werkt niet handig. Dus als je het aan mij vraagt dan is het verduisterende effect van gordijnen voor veel meer kamers handig dan alleen voor je slaapkamer.

Ontdek onze Sun Block gordijnen

Verduisterende gordijnen voor het middagdutje

Er zijn bovendien meer momenten waarop het prettig is, dat je de slaapkamer kan verduisteren. Stel dat je nachtdiensten draait en regelmatig in de ochtend slaapt. Of wanneer je ouder bent en graag een middagdutje doet. En als je jonge kinderen hebt die overdag moeten slapen dan is het fijn om het op de kinderkamer voor een uurtje of twee donker te houden. Dat lukt makkelijk met verduisterende gordijnen. Of natuurlijk als de kids verstoppertje gaan spelen of jouw pubers in het weekend pas rond het middaguur in beweging komen.

Korte of lange verduisterende gordijnen?

Het laatste punt om over na te denken is de lengte van je gordijnen. Bij verduisterende gordijnen zou ik voor de lange versie kiezen, gordijnen die vanaf het plafond doorlopen tot aan de vloer. Hoezo? Het staat heel chique en de lange gordijnstof verduistert ook het gedeelte rond het raam. Redenen die voor korte verduisterende gordijnen spreken zijn:

  • Een kort gordijn tot op de vensterbank staat mooier.
  • Korte gordijnen zijn handiger vanwege huisdieren.
  • In combinatie met een deur of balkon is een kort gordijn handiger.

Zo veel goede redenen om toch die verduisterende gordijnen te kopen.

Van gordijnstof tot inmeten en monteren

Bij ons in de winkel heb je een enorme keuze aan prachtige gordijnstoffen in alle kleuren, met of zonder print, van verschillende materialen en hoge kwaliteit. Kies een enkele plooi, dubbele plooi of waveplooi en combineer jouw verduisterende gordijnen met stijlvolle roedes van hout tot edelstaal. Voor extra gemak heb je tegenwoordig de optie om jouw gordijnen elektrisch te bedienen via spraakopdracht of een app op je mobieltje.

Benieuwd? Wij adviseren je graag, kom naar de winkel of laat ons jouw nieuwe verduisterende gordijnen inmeten en monteren. Tot snel!

Bezoek onze winkel

Verduisterende gordijnen zijn voor elke kamer!

Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief