Velours gordijnen

Ben je ook zo verliefd op de prachtige velours stoffen? Stoelen, banken, sierkussens of een poef – als ze gestoffeerd zijn met velours, trekt het aaibare karakter van velours je aan als een magneet. Velours is wel de meest trendy stof die je momenteel kan kiezen voor jouw nieuwe gordijnen. Waarom zijn wij zo dol op deze glanzende stof? Hij heeft een zachte uitstraling en zacht staat voor knusheid. En natuurlijk is het al knus wanneer wij thuis bankhangen en tijd met onze familie beleven, maar hoe fijn is het, dat je constant dat knusse sfeertje proeft, dankzij velours gordijnen?

Ga voor velours gordijnen

Naast de knusse uitstraling hebben velours gordijnen een prachtige glans. Velours straalt luxe en elegantie uit, iets wat perfect past in een ruimte met klassieke elementen, maar ook in een modern of eclectisch interieur misstaan velours gordijnen zeker niet. Op jouw slaapkamer zijn velours gordijnen een echte sfeermaker, perfect voor de kamer waar je tot rust wilt komen, en waar je dat warme-nest-gevoel wilt beleven. Behalve die hele fijne uitstraling en extra sfeer hebben velours gordijnstoffen nog veel meer voordelen te bieden.

Isolerende en verduisterende velours gordijnen

Vanwege de verduisterende en decoratieve eigenschappen zijn velours gordijnen erg geschikt als overgordijnen. Weet je nog? Vroeger zag je een velours gordijn vaak in de gang hangen bij de voordeur. De stevige stof is isolerend en weert tocht en kou, waardoor men langer gebruik kan maken van de warmte.

Van dit effect profiteer ook jij als je velours gordijnen in je woning hebt. Het warmteverlies via glazen ramen wordt door de dicht geweven velours gordijnstof beperkt. Dit is fijn tijdens koelere avonden en natuurlijk ook in de wintermaanden.

Velours gordijnen op maat

Je kan velours gordijnen kant en klaar kopen. Vaak zijn de gordijnen dan al voorzien van ringen, zodat je ze direct op de gordijnstang kan schuiven en snel van je gordijnen kan genieten. Meestal moet je dan nog wel de lengte aanpassen. Dit hoeft echter niet wanneer je ervoor kiest om velours gordijnen op maat te laten maken. Niet alleen voor standaard ramen, maar ook voor extra hoge ramen kan je velours gordijnstoffen op maat laten maken. Of bijvoorbeeld voor een extra brede schuifpui. Bij Aanhuis.nl komen wij ook graag je nieuwe gordijnen opmeten en monteren.

Heb je hoge ramen? Dan zijn elektrische velours gordijnen wel een aanrader. Ook voor elektrische gordijnen ben je bij Aanhuis aan het juiste adres. Benieuwd? Lees dan hier alles over elektrische gordijnen of laat je vrijblijvend door ons adviseren.

Klassieke gordijnen staan in elk interieur, of het nu Klassiek Elegant of New Chic is!

i

Velours gordijnen zijn ook in verschillende motieven en kleuren verkrijgbaar!

i

Maak een statement met een gaaf patroon!

i

Beken kleur met velours gordijnen!

i
Ontdek velours gordijnen in de winkel!
Maak een afspraak
Laat je inspireren!
Lees alle blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Om een keuze te maken welke stof of kleur gordijnen je wilt, is rekening te houden met hoeveel licht je in de ruimte nodig hebt of wenst. Bij Aanhuis.nl hebben we dikkere overgordijnen, ook wel verduisterende gordijnen genoemd. Deze zijn ideaal voor in de slaapkamer om het donker te maken. Daarnaast hebben we ook inbeweens en vitrages. Bij inbetweens is de stof semi-transparant. Je kunt er niet duidelijk doorheen kijken, dat wat wel kan bij vitrages. Inbetweens zijn mooi voor in je woonkamer. Ze geven je toch de sfeer, warmte en privacy die je nodig hebt. Vitrages zijn mooi in combinatie met raamdecoratie.


Onze elektrische gordijnrails werken met een motortje die je aan kunt sturen via afstandsbediening of de app. Geschikt voor overgordijnen, inbetweens en vitrages! Alles over elektrische gordijnrails lees je op onze pagina 'elektrische gordijnen'.

Inbetweens zijn de oplossing voor woningen aan drukke straten. De gordijnen zorgen ervoor dat je wel naar buiten kunt kijken, maar niet naar binnen. Qua stofdikte zitten ze tussen vitrages en overgordijnen in. Dit betekent dat ze net als vitrages de prachtige lichtstralen filteren, maar dan zonder inkijk.

Onze vakmensen letten bij het ophangen van de rails of roedes altijd op een aantal zaken. Zoals hoe je de rails moet hangen als je het raam nog wilt openen. Zeker bij ramen met een draai- en kiepstand. Daarbij letten ze ook op de afstand van de muur, verwarming of vensterbank. Daar moet ongeveer 8 cm afstand tussen zitten.


Overgordijnen hebben verschillende doeleinden. Ten eerste geven ze sfeer. Daarnaast zijn ze ook verduisterend en hebben ze een isolerende functie. De stof is dikker en eventueel gevoerd wat helpt om het donkerder te maken. Ze isoleren doordat ze de kou van ramen en deuren tegenhouden.

Onze overgordijnen zijn te verkrijgen in verschillende stoffen. Ontdek ze in onze winkel!


Confectie gordijnen zijn gordijnen die wij volledig op maat maken. Precies zoals jij het wenst. We komen bij je thuis om de maten op te meten en samen met de plooi van de gordijnen, maken we de gordijnen exact op maat. Met confectie van je gordijnen maak je je gordijnen af en het zorgt voor de juiste uitstraling van de kamers.

Vitrages geven jouw interieur niet alleen een sfeerboost, ze filteren ook het felle licht dat dagelijks naar binnen schijnt. Daarnaast beperken vitrages de inkijk in de woning. Met vitrages geniet je dus volop van de lichtinval en een stukje privacy.

Overgordijnen kunnen goed isolerend werken. Hoe dikker de stof, hoe beter de gordijnen isoleren. Door de strak geweven garens kan de lucht niet makkelijk ontsnappen. Ook gordijnen met een isolerende, verduisterende voering houden de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten.


Ja, er zijn raambekledingsopties die kunnen helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in je woning. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Isolerende gordijnen: Gordijnen met een thermische voering of speciale isolerende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van warmteverlies in de winter en het buiten houden van warmte in de zomer. Ze fungeren als een extra isolatielaag voor je ramen.
  • Duette® Shades: Deze gordijnen hebben een honingraatstructuur die lucht vasthoudt en helpt bij het isoleren van de ruimte. Ze zijn effectief in het verminderen van warmteverlies en het reguleren van de temperatuur in huis.
  • Rolgordijnen: ze bieden niet alleen privacy en veiligheid, maar ze helpen ook bij het isoleren van de ramen. Ze vormen een extra barrière tegen koude of warme lucht van buitenaf, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd.Bekijk alle veelgestelde vragen