Slaapkamer gordijnen

Elke kamer in je woning heeft haar eigen functie. Gevoelsmatig breng je veel tijd op jouw bank of in je woonkeuken door. Maar fysiek? Ons lichaam brengt de meeste tijd van de 24 uur die in een dag zitten toch wel in de slaapkamer door. Tenzij je onder het tv kijken op de bank in slaap valt natuurlijk. Een slaapkamer is pas compleet wanneer je er heerlijk in weg kan dromen. Het warme-nest-gevoel. Maar hoe kan je jouw slaapkamer sfeervol inrichten?

Verduisterende slaapkamer gordijnen kopen

Nu kan je denken: wat maakt het uit, in de slaapkamer lig ik meestal met mijn oogjes dicht?! Klopt. Volwassenen slapen gemiddeld zo’n 7 uur per nacht, kinderen zelfs 10-12 uur. Als je een bed hebt dat fijn ligt. En als het maar donker is, dat vinden de meeste mensen prettig. Logisch ook, want in het donker maakt jouw lichaam melatonine aan, het slaaphormoon. Daarom is verduisterende raamdecoratie een goede keuze voor je slaapkamer. Verduisterende slaapkamer gordijnen zijn gevoerd en in alle kleuren en afmetingen verkrijgbaar.

Ontdek onze gordijnen


Voordelen van verduisterende slaapkamer gordijnen

Natuurlijk is de keuze uit kleuren en patronen groot. En of je voor korte of lange slaapkamer gordijnen op maat kiest maakt niet uit, deze voordelen leveren verduisterende slaapkamer gordijnen je altijd op:

  • Storend licht van de maan en stadsverlichting blijft buiten
  • Gevoerde gordijnen isoleren extra
  • Warmteverlies via ramen en deuren wordt beperkt
  • Verduisteren ook overdag je slaapkamer of kinderkamer
  • Geven een knusse sfeer aan je slaapkamer
  • Zijn passend bij elke woonstijl verkrijgbaar
  • Gordijnen kan je voor elk raam op maat laten maken

Nu is alleen nog de vraag: met welke kleur slaapkamer gordijnen creëer je die gemoedelijke en rustgevende sfeer in je slaapkamer?


Wat is de beste kleur voor slaapkamer gordijnen?

Om deze vraag te beantwoorden kijken wij naar je hele slaapkamer. Zijn jouw slaapkamer meubelen vooral wit, grijs of zwart? Dan voegen wij graag wat warmte toe aan je slaapkamer. Denk aan zacht bedlinnen van flanel en een hoogpolig tapijt of schapenvacht voor de knuffelfactor. Voor jouw nieuwe slaapkamer gordijnen zijn dan bijvoorbeeld natuurtinten als oker of lichtgroen. Pasteltinten als lichtroze of lichtblauw zijn terughouden maar zorgen op een subtiele manier voor zachtheid op je slaapkamer. Omdat je wit en grijs makkelijk kan combineren is gordijnstof in elke kleur een match, zolang het maar een warme tint is, voor die extra knusheid.


Gordijnen maken van jouw slaapkamer een warm nest

Of wat dacht je van verduisterende overgordijnen in een diepe kleur in combinatie met transparante inbetweens? Met inbetweens heb je overdag zacht licht in je slaapkamer en deze transparante slaapkamer gordijnen geven je extra privacy. Voeg er nog extra gemak aan toe en ga voor elektrische gordijnen die je met spraak of via de app kan bedienen, handig toch?

Slaapkamer gordijnen met raamdecoratie combineren? Ja!

Naast de combinatie van verduisterende overgordijnen en inbetweens zijn er meer mogelijkheden. Je kan ook voor vitrages in combinatie met lange slaapkamer gordijnen kiezen voor extra sfeer. Bepaal zelf of jouw gordijnen een enkele plooi, dubbele plooi of waveplooi krijgen. Kies bijpassende gordijnroedes van edelstaal, messing of hout.


Stoffen gordijnen, rolgordijnen of vouwgordijnen?

Jouw prachtig plooiende overgordijnen combineer je makkelijk met verduisterende rolgordijnen. Dan heb je sfeer én maximale verduistering voor je slaapkamer. Een combinatie van stoffen gordijnen met stoffen vouwgordijnen past trouwens bij elke woonstijl, van Scandinavisch tot klassiek. Vouwgordijnen hebben een zachtere uitstraling dan rolgordijnen, en ook bij vouwgordijnen kan je voor een verduisterende versie kiezen.


Slaapkamer gordijnen; knus & sfeervol!

Jouw slaapkamer gordijnen laten inmeten en monteren?

Bij Aanhuis.nl helpen wij je niet alleen om de juiste gordijnen te kiezen. Wij komen jouw slaapkamer gordijnen op maat ook graag inmeten en monteren. Profiteer van onze service en de enorme keuze uit ons grote assortiment aan gordijnstoffen in de meest diverse kleuren, dessins en materialen.

Zo zijn er altijd slaapkamer gordijnen die perfect passen bij jouw woonstijl, die niet alleen sfeervol zijn maar ook perfect hangen. Kom een keertje naar de dichtstbijzijnde winkel en laat je in de showroom inspireren en adviseren rond slaapkamer gordijnen en de mogelijkheden voor jouw slaapkamer. Tot snel!

Bezoek onze winkel


Karin
Geschreven door Karin
Geschreven door
Karin

Hoi, ik ben Karin, interieurblogger bij Aanhuis.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief