Linnen gordijnen

Linnen gordijnen zijn betoverend dankzij de natuurlijke uitstraling. Deze zachte, geweven gordijnstof past echter niet alleen bij naturel woonstijlen. Juist in een strak interieur komen linnen gordijnen prachtig tot hun recht. Wil je linnen gordijnen op maat laten maken? Kom dan naar Aanhuis.nl en kies uit prachtige linnen gordijnstoffen in wit, beige of een andere kleur. En natuurlijk koop je bij ons niet alleen jouw nieuwe linnen gordijnen, maar ook het bijpassende ophangsystemen, tot elektrisch bedienbare gordijnrails!

Sfeervolle linnen gordijnen

Denk je in eerste instantie aan witte of beige linnen gordijnen, de transparante inbetweens? Bij inbetweens zie je deze bijzondere gordijnstof inderdaad vaak terug. De combinatie met woonstijlen als Basic Naturel of Scandinavisch Licht worden dan ook snel gemaakt. Maar linnen gordijnen kan je erg veelzijdig inzetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van gevoerde, verduisterende linnen gordijnen voor je slaapkamer?

Maak een afspraak

Linnen gordijnen voor elke woonstijl

Gordijnstoffen van linnen passen juist bij elke woonstijl. Waarom? Ze geven een modern of strak interieur juist dat vleugje zachtheid dat je nodig hebt om een minimalistische stijl niet per ongeluk kil te laten lijken. Je kan linnen gordijnen in verschillende kleuren kopen. Wit en beige zijn de meest populaire linnen gordijnstoffen, omdat deze kleuren het natuurlijke karakter van het materiaal onderstrepen. Maar linnen gordijnen in pasteltinten of met een print staan ook prachtig!

Meer interieuradvies?

Linnen gordijnen op maat

Ben je er nu helemaal over uit dat je graag linnen gordijnen wilt kopen? Wij adviseren je graag over de juiste kleur. Als je wilt, dan meten wij jouw gordijnen ook direct bij je thuis in. Dan weet je zeker dat ze straks de juiste maat hebben! Kies bij ons ook je ophangsysteem, van gordijnstang tot elektrisch bedienbare rails. Heb je het te druk om zelf te klussen? Dan komen wij jouw linnen gordijnen op maat ook bij je thuis monteren. Maak een oriënterende afspraak of laat je inspireren in de showroom van de winkel bij jou in de buurt.

Bezoek onze winkel

Ga je voor linnen gordijnen in een kleur of liever een neutrale tint?

i

Linnen gordijnen passen in elk interieur!

i

Maak een statement met linnen gordijnen in waveplooi!

i

Linnen gordijnen in een kleur zijn voor de echte durfal!

i
Ontdek linnen gordijnen in de winkel!
Maak een afspraak
Laat je inspireren
Lees alle blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Om een keuze te maken welke stof of kleur gordijnen je wilt, is rekening te houden met hoeveel licht je in de ruimte nodig hebt of wenst. Bij Aanhuis.nl hebben we dikkere overgordijnen, ook wel verduisterende gordijnen genoemd. Deze zijn ideaal voor in de slaapkamer om het donker te maken. Daarnaast hebben we ook inbeweens en vitrages. Bij inbetweens is de stof semi-transparant. Je kunt er niet duidelijk doorheen kijken, dat wat wel kan bij vitrages. Inbetweens zijn mooi voor in je woonkamer. Ze geven je toch de sfeer, warmte en privacy die je nodig hebt. Vitrages zijn mooi in combinatie met raamdecoratie.


Onze elektrische gordijnrails werken met een motortje die je aan kunt sturen via afstandsbediening of de app. Alles over elektrische gordijnrails lees je op onze pagina 'elektrische gordijnen'.

Inbetweens zijn de oplossing voor woningen aan drukke straten. De gordijnen zorgen ervoor dat je wel naar buiten kunt kijken, maar niet naar binnen. Qua stofdikte zitten ze tussen vitrages en overgordijnen in. Dit betekent dat ze net als vitrages de prachtige lichtstralen filteren, maar dan zonder inkijk.

Onze vakmensen letten bij het ophangen van de rails of roedes altijd op een aantal zaken. Zoals hoe je de rails moet hangen als je het raam nog wilt openen. Zeker bij ramen met een draai- en kiepstand. Daarbij letten ze ook op de afstand van de muur, verwarming of vensterbank. Daar moet ongeveer 8 cm afstand tussen zitten.


Overgordijnen hebben verschillende doeleinden. Ten eerste geven ze sfeer. Daarnaast zijn ze ook verduisterend en hebben ze een isolerende functie. De stof is dikker en eventueel gevoerd wat helpt om het donkerder te maken. Ze isoleren doordat ze de kou van ramen en deuren tegenhouden.

Onze overgordijnen zijn te verkrijgen in verschillende stoffen. Ontdek ze in onze winkel!


Confectie gordijnen zijn gordijnen die wij volledig op maat maken. Precies zoals jij het wenst. We komen bij je thuis om de maten op te meten en samen met de plooi van de gordijnen, maken we de gordijnen exact op maat. Met confectie van je gordijnen maak je je gordijnen af en het zorgt voor de juiste uitstraling van de kamers.

Vitrages geven jouw interieur niet alleen een sfeerboost, ze filteren ook het felle licht dat dagelijks naar binnen schijnt. Daarnaast beperken vitrages de inkijk in de woning. Met vitrages geniet je dus volop van de lichtinval en een stukje privacy.

Overgordijnen kunnen goed isolerend werken. Hoe dikker de stof, hoe beter de gordijnen isoleren. Door de strak geweven garens kan de lucht niet makkelijk ontsnappen. Ook gordijnen met een isolerende, verduisterende voering houden de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten.


Bekijk alle veelgestelde vragen

Elektrische linnen gordijnen

Je kan jouw linnen gordijnen ook als elektrische gordijnen laten uitvoeren. Dat is dan weer een erg moderne versie van deze gordijnen die van eeuwenoud vlas zijn gemaakt. Handig als je hoge ramen hebt waar je moeilijk bij kunt. Of als je op elk moment, vanuit waar je ook bent, jouw gordijnen wilt sluiten.