Rolgordijnen en gewone gordijnen

De keuze tussen rolgordijnen of gewone gordijnen is natuurlijk erg smaakbepalend. Hou jij van een landelijke sfeer, dan passen gordijnen hier perfect bij. Er wordt vaak voor rolgordijnen gekozen voor de slaapkamer en keuken. Naast de nodige verduistering op de slaapkamer kunnen de rolgordijnen in de keuken weer decoratief functioneren voorzien van jouw gewenste lichtinval. Wij hopen jouw keuze tussen gordijnen en rolgordijnen iets makkelijker te maken.

Rolgordijnen

Om te beginnen moeten we eerst de functie van de rolgordijnen uitleggen. Je ziet ze namelijk in de meeste huishoudens wel terugkomen. Het is een simpele manier van raambekleding, die we in de meeste gevallen verduisterd zien. Ideaal voor op de slaapkamer. Hoe donkerder de kamer, hoe beter de slaapkwaliteit. Een rolgordijn is, zoals de naam het al zegt, stof in een rol die je doormiddel van een (ketting)koord omhoog of omlaag kunt 'rollen', om op die manier het raam te bedekken. Niet alleen voor op de slaapkamers zijn (verduisterende) rolgordijnen geschikt, zeker ook voor de woonkamer of keuken.

Ontdek onze rolgordijnen

Gewone gordijnen

De gordijnen zijn daarentegen vooral geschikt voor gebruik bij grote raampartijen en deuren. Wil je gordijnen combineren met vouwgordijnen in dezelfde stof of kleur? Aangezien wij de gordijnen (en vouwgordijnen) zelf maken, is dat geen enkel probleem. Daarnaast is de plooi van de gordijnen ook verschillend. De plooi bepaalt hoe een gordijn valt en dat verschilt per gordijnsoort en stof. Ook kan je kiezen voor extra lange gordijnen.

De keuze tussen rolgordijnen en gewone gordijnen is afhankelijk van de (woon)kamer, het formaat raam en de wens of het verduisterend moet zijn. Vroeger koos men voor gordijnen op de slaapkamer, tegenwoordig wordt er bijna altijd voor rolgordijnen gekozen. Het is per woninginrichting erg afhankelijk van jouw gewenste stijl, gebruiksgemak en/of het in lijn staat met de rest van je raamdecoratie. Kom je er niet uit? Kom dan langs in één van onze winkels bij jou in de buurt voor een interieuradvies op maat.

Ontdek onze gordijnen

Veel soorten gordijnen

Het is ook handig te weten dat er naast standaard gordijnen en rolgordijnen ook andere soorten gordijnen zijn. Zo heb je overgordijnen voor warmte en privacy. Wil je toch meer licht in huis? Ga dan voor onze inbetweens. En wil je alleen gordijnen voor decoratie? Dan is vitrage de beste oplossing. Ook voeren is mogelijk; dat maakt de gordijnen verduisterend en zonwerend. Hierdoor zijn gordijnen niet alleen mooi, maar tegelijkertijd functioneel.

Combineer je (rol)gordijnen

Combineer vitrages & inbetweens met overgordijnen voor de afwisseling. Wil je ze onzichtbaar laten hangen? Dan zijn onze roedes van Interstil perfect voor je gordijnen, zeker als je meerdere soorten bij elkaar hebt. Wil je toch een top down en bottom up gordijn alleen voor het raam? Kies dan voor de duo rolgordijnen of vouwgordijnen, deze zijn erg sfeervol en in vergelijking met de standaard rolgordijnen.

Laat je adviseren en inspireren over alle soorten gordijnen en mogelijke sfeertinten bij één van onze winkels bij jou in de buurt. Laat je meenemen in alle mogelijkheden en voel / beleef ieder gordijn, zodat jij zeker bent van jouw eigen keuze, welk gordijn of raamdecoratie het ook gaat worden.

Bezoek onze winkel


Rolgordijnen of gewone gordijnen? Beide een goede keuze!

Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief