Aanhuis.nl-collectie

Gordijnen zijn een musthave voor je inrichting. Je haalt de kilheid uit je kamer met de aankleding van stof voor je ramen. En dat kan in iedere gewenste smaak, kleur, stofsoort en zelfs in plooi of bevestigingsmethode. Bij gordijnen heb je keuzes uit dikkere en dunnere stoffen, ook wel overgordijnen en vitrages of inbetweens genoemd. Een bijzondere collectie, exclusief in onze winkel, is de Inspire collectie van Aanhuis.nl. Een exclusieve collectie met luxere stoffen. Zo vind je onder andere de stoffen Detroit, Portland, Kiev, Parijs en nog veel meer in onze winkels.

Gordijnen van Aanhuis.nl

Gordijnen en/of inbetweens zijn sfeerbepalend voor iedere woonkamer. De finishing touch zoals we het ook wel noemen! Een mooi en bijzondere gordijnstof zorgt niet alleen voor sfeer en gezelligheid, maar ook de gewenste woonstijl komt goed tot uiting met het gebruik van gordijnen.

Gordijnen op maat

Je hebt namelijk enorm veel keuze als het gaat om kleuren en soorten stof. Niet te vergeten zorgen gordijnen voor een prettig akoestische omgeving, absoluut nodig voor de sfeerbeleving!

Of je nu kleur wilt toevoegen in huis, of gewoon warmte en gezelligheid; gordijnen zijn altijd een goed idee!

Gordijnen, isolerend en sfeervol

Jij bepaalt daarnaast ook nog hoe ze voor je ramen hangen. We hebben diverse manieren om ze te confectioneren. Met een enkele of dubbele plooi, of met een waveplooi. Ze zijn zelfs op te hangen aan een elektrische rail zodat jij ze op afstand kan bedienen.

Zijn gordijnen duurzaam?

Ja. Gordijnen leveren een stukje duurzaamheid. Want je kan gordijnen voeren om ze verduisterend en isolerend te maken. Zo verlies je in de winter minder warmte via de ramen. In de zomer blijft het binnen lekker koel. Op deze manier bespaar je energie. Wil je graag meer advies over de Aanhuis.nl-collectie of de collectie in het echt bekijken? Ga dan langs bij één van onze winkels!


Laat je inspireren!
Alle blog artikelen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Om een keuze te maken welke stof of kleur gordijnen je wilt, is rekening te houden met hoeveel licht je in de ruimte nodig hebt of wenst. Bij Aanhuis.nl hebben we dikkere overgordijnen, ook wel verduisterende gordijnen genoemd. Deze zijn ideaal voor in de slaapkamer om het donker te maken. Daarnaast hebben we ook inbeweens en vitrages. Bij inbetweens is de stof semi-transparant. Je kunt er niet duidelijk doorheen kijken, dat wat wel kan bij vitrages. Inbetweens zijn mooi voor in je woonkamer. Ze geven je toch de sfeer, warmte en privacy die je nodig hebt. Vitrages zijn mooi in combinatie met raamdecoratie.


Onze elektrische gordijnrails werken met een motortje die je aan kunt sturen via afstandsbediening of de app. Geschikt voor overgordijnen, inbetweens en vitrages! Alles over elektrische gordijnrails lees je op onze pagina 'elektrische gordijnen'.

Inbetweens zijn de oplossing voor woningen aan drukke straten. De gordijnen zorgen ervoor dat je wel naar buiten kunt kijken, maar niet naar binnen. Qua stofdikte zitten ze tussen vitrages en overgordijnen in. Dit betekent dat ze net als vitrages de prachtige lichtstralen filteren, maar dan zonder inkijk.

Onze vakmensen letten bij het ophangen van de rails of roedes altijd op een aantal zaken. Zoals hoe je de rails moet hangen als je het raam nog wilt openen. Zeker bij ramen met een draai- en kiepstand. Daarbij letten ze ook op de afstand van de muur, verwarming of vensterbank. Daar moet ongeveer 8 cm afstand tussen zitten.


Overgordijnen hebben verschillende doeleinden. Ten eerste geven ze sfeer. Daarnaast zijn ze ook verduisterend en hebben ze een isolerende functie. De stof is dikker en eventueel gevoerd wat helpt om het donkerder te maken. Ze isoleren doordat ze de kou van ramen en deuren tegenhouden.

Onze overgordijnen zijn te verkrijgen in verschillende stoffen. Ontdek ze in onze winkel!


Confectie gordijnen zijn gordijnen die wij volledig op maat maken. Precies zoals jij het wenst. We komen bij je thuis om de maten op te meten en samen met de plooi van de gordijnen, maken we de gordijnen exact op maat. Met confectie van je gordijnen maak je je gordijnen af en het zorgt voor de juiste uitstraling van de kamers.

Vitrages geven jouw interieur niet alleen een sfeerboost, ze filteren ook het felle licht dat dagelijks naar binnen schijnt. Daarnaast beperken vitrages de inkijk in de woning. Met vitrages geniet je dus volop van de lichtinval en een stukje privacy.

Overgordijnen kunnen goed isolerend werken. Hoe dikker de stof, hoe beter de gordijnen isoleren. Door de strak geweven garens kan de lucht niet makkelijk ontsnappen. Ook gordijnen met een isolerende, verduisterende voering houden de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten.


Ja, er zijn raambekledingsopties die kunnen helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in je woning. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Isolerende gordijnen: Gordijnen met een thermische voering of speciale isolerende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van warmteverlies in de winter en het buiten houden van warmte in de zomer. Ze fungeren als een extra isolatielaag voor je ramen.
  • Duette® Shades: Deze gordijnen hebben een honingraatstructuur die lucht vasthoudt en helpt bij het isoleren van de ruimte. Ze zijn effectief in het verminderen van warmteverlies en het reguleren van de temperatuur in huis.
  • Rolgordijnen: ze bieden niet alleen privacy en veiligheid, maar ze helpen ook bij het isoleren van de ramen. Ze vormen een extra barrière tegen koude of warme lucht van buitenaf, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd.Bekijk alle veelgestelde vragen