Luxaflex® jaloezieën

Stijlvol, karakteristiek en perfect in elk interieur, dat zijn horizontale of verticale jaloezieën van Luxaflex®! Met jaloezieën kies jij voor raamdecoratie dat afhankelijk van jouw stijl in verschillende soorten, maten en kleuren te verkrijgen is. Maar wat maakt de verschillende jaloezieën van Luxaflex® nou zo bijzonder? Wanneer kies je jaloezieën van Luxaflex® en in welke stijl kan je ze het beste toepassen? Daar vertellen wij je graag meer over!

Waarom nieuwe houten jaloezieën van Luxaflex®?

Omdat houten jaloezieën van Luxaflex® een elegante klassieker zijn. Houten jaloezieën zijn gemaakt uit prachtig hardhout en modern imitatiehout. Innovatie en design met duurzaamheid als uitgangspunt. De houten jaloezieën van Luxaflex® onderscheiden zich door de verfijnde details.

De horizontale lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en kleuren. Ook zijn de Luxaflex® jaloezieën op maat te maken. Kies jij voor lamellen voorzien van natuurlijke nerven, een geschilderde look in grijstinten of juist voor felle kleuren?

Nieuwe aluminium jaloezieën van Luxaflex®?

Nog zo'n klassieker, de aluminium Luxaflex®. En ook je nieuwe jaloezieën van aluminium kan je op maat laten maken en in de kleur bestellen die jij wilt. Luxaflex® aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes, passend bij jouw woonstijl (25 mm, 50 mm zijn populaire lamelbreedtes).

Witte lamellen hebben een rustige en lichte uitstraling, passend bij de basic of Scandinavische woonstijl. Of wat dacht je van stoere, zwarte aluminium Luxaflex® jaloezieën voor in een design of industrieel interieur. De horizontale lamellen staan erg fraai wanneer je hoge ramen of brede tuindeuren hebt! Wil je met één van onze adviseurs de mogelijkheden bespreken?

Elektrisch bedienbare jaloezieën van Luxaflex®

Door de vele bedieningsmogelijkheden van Luxaflex® jaloezieën is het heel simpel om zowel het zonlicht als ook je privacy te reguleren. Gewoon, door de lamellen te kantelen! Heb je ook al eens aan elektrische bediening gedacht? Luxaflex® biedt PowerView® Automation aan, je bedient via dit systeem jouw jaloezieën met de Pebble® afstandsbediening of spraakbediening.

Luxaflex® jaloezieën via je mobieltje bedienen

Bovendien kan je de PowerView® app downloaden. Via de app is het ook mogelijk, je raamdecoratie via je mobieltje bedienen. Daarnaast is het ook mogelijk om tijdschema's op te slaan. De raamdecoratie zal zich dan op het door jouw ingestelde tijdstip aanpassen, aan de door jou bepaalde stand.

Ben jij benieuwd naar de mooiste jaloezieën op maat van Luxaflex®? Kom dan naar één van onze winkels bij jou in de buurt en ontdek hoe sfeervol de raamdecoratie van Luxaflex® is.

Luxaflex® jaloezieën: welk materiaal?

Bij Luxaflex® kan je zelfs spelen met het effect van het materiaal. Aluminium Luxaflex® jaloezieën zijn er als matte of glanzende versie. Met een metallic glansje leg je juist de focus op een mooi groot raam.

Bij alle jaloezieën van Luxaflex® kan je kiezen of je wel of geen ladderband wilt. Met een ladderband onderstreep je de natuurlijke uitstraling van houten jaloezieën, prachtig in een basic interieur. Het inmeten en monteren van je Luxaflex® jaloezieën kan je door onze vakmensen laten uitvoeren, scheelt tijd en werk!

Wanneer horizontale of verticale Luxaflex® jaloezieën?

Je kan bewust voor horizontaal of verticaal kiezen wanneer je bijvoorbeeld een ruimtelijk effect wil bereiken met Luxaflex® jaloezieën. Met horizontale jaloezieën kan je een kleine ruimte groter laten lijken omdat ze van links naar rechts verlopen en de breedte benadrukken.

Heb je een kamer met laag plafond dan kan je door verticale Luxaflex® jaloezieën de hoogte benadrukken en door de lange lamellen lijkt je woonkamer of keuken optisch hoger. Meer tips en advies? Dan is interieuradvies iets voor jou!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De bediening van paneelgordijnen kan handmatig met een koord of een trekstang. Dit is nagenoeg geruisloos.

Als je gekozen hebt voor elektrisch bedienbare raamdecoratie, dan kun je die vaak op verschillende manieren bedienen. Denk daarbij aan een aparte afstandsbediening, een app op je telefoon of tablet en soms valt je systeem te koppelen met je Smart Box. Via Google Home is het dan mogelijk een commando geven om je raamdecoratie te openen of te sluiten.

Meer over je slimme raamdecoratie zie je bij onze Smart Home opties.

Zit er stof op je jaloezieën? Pak dan een schone stofdoek, of een microvezel doekje. Doe je lamellen dicht en maak ze op die manier schoon. Zijn je jaloezieën vies of vettig? Maak dan een klein sopje met allesreiniger en maak met een spons de lamellen van je jaloezieën schoon.

Zijn je vouwgordijnen vies? Maak ze dan zo snel mogelijk met de hand, een zachte spons en lauwwarm water met eventueel een niet-synthetisch wasmiddel, schoon. Wil je ze een opfrisbeurt geven, was ze dan op exact dezelfde manier helemaal. Hang ze dan wel gelijk uit om te drogen.

Vaak vind je aan de bovenzijde van het vouwgordijn een wasinstructie voor de zekerheid.

Door de honingraatstructuur van de duettes samen met de dubbele stoflaag, zijn ze isoleren. De lucht blijft tussen de dubbele stoflaag. Ideaal in de winter, dan blijft het lekker warm in huis. In de zomer blijft het juist koeler.

Lamellen zijn voornamelijk geschikt voor ramen die tot aan de grond komen. Op die manier komen de lamellen het meest tot hun recht. Of dat nu in de woonkamer, eetkamer, keuken of slaapkamer is; dat maakt geen verschil. In de keuken is het beter om niet kiezen voor stoffen lamellen in verband met vettigheid en eventuele vlekken.

Al onze rolgordijnen maken wij op maat. Geen enkel raam is namelijk hetzelfde. We komen bij je thuis om de ramen/kozijnen op te meten, zodat we exact weten hoe hoog en breed je rolgordijnen moeten zijn. Standaardmaten zijn bij ons ook niet verkrijgbaar.

Paneelgordijnen zitten tussen raamdecoratie en gordijnen in. Als gordijnen zijn ze alleen niet zo zwaar en je speelt er toch net zo mee als met raamdecoratie. De paneelgordijnen laten je kamer ook groter lijken, doordat ze van het plafond tot aan de grond gaan. Ook kan je ze gebruiken als scheidingswand tussen bijvoorbeeld een slaapkamer en kleedkamer.

In vergelijking met een rolgordijn heeft een Multishade het voordeel dat je met de lichtinval kunt spelen. Door de banen langs elkaar heen te bewegen creëer je juist veel of minimaal licht in je kamer. Een rolgordijn kan je alleen open doen voor lichtinval, wat je volledige privacy wegneemt.

Waar duettes® 2 lagen geplisseerde stoffen heeft, bestaan plisségordijnen uit één laag gevouwen stof. Beide vouwen zich als een harmonica op als je deze omhoog trekt. Bij duettes® zie je de koorden nauwelijks, aangezien deze tussen de 2 lagen stof zitten.

Jaloezieën zijn voorzien van verstelbare lamellen die je kunt kantelen met behulp van een koord. Met het trekkoord kun je ze eenvoudig omhoog en omlaag bewegen. Shutters zijn daarentegen vaste raambekleding die stevig aan je raam bevestigd zijn. Hoewel je de lamellen wel kunt verstellen met een stok, kun je ook volledige lichtinval creëren door het luik te openen.


Lamellen is een soort raamdecoratie met verticale stroken van hout, aluminium of kunststof. Deze lamellen zijn vanaf de bovenzijde draaibaar voor meer of minder lichtinval. Helemaal openen of dichtdoen is natuurlijk ook een optie. Bediening gaat via een koord of elektrisch.

Multishades® zijn rolgordijnen met 2 verschillende banen stof. We noemen de Multishades® ook vaak duo-rolgordijnen. De 2 banen stof zijn afgewisseld met een baan transparante stof en een baan verduisterende stof.

Bij Aanhuis.nl hebben we enorm veel keuze als het gaat om rolgordijnen. Naast dat we verduisterende en (semi)transparante stoffen hebben, hebben we ook speciale rolgordijnstof voor vochtige ruimtes, of voor aparte vorm ramen zoals dakramen. Dat alles in alle kleuren en patronen die je je kan voorstellen. En natuurlijk zijn onze rolgordijnen ook elektrisch te verkrijgen.

Welke vorm raam je ook heeft, een plissé is de geschikte raamdecoratie voor ieder draai- en kiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn de plissés erg decoratief. Duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draai- kiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen.

Ja, er zijn raambekledingsopties die kunnen helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in je woning. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Isolerende gordijnen: Gordijnen met een thermische voering of speciale isolerende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van warmteverlies in de winter en het buiten houden van warmte in de zomer. Ze fungeren als een extra isolatielaag voor je ramen.
  • Duette® Shades: Deze gordijnen hebben een honingraatstructuur die lucht vasthoudt en helpt bij het isoleren van de ruimte. Ze zijn effectief in het verminderen van warmteverlies en het reguleren van de temperatuur in huis.
  • Rolgordijnen: ze bieden niet alleen privacy en veiligheid, maar ze helpen ook bij het isoleren van de ramen. Ze vormen een extra barrière tegen koude of warme lucht van buitenaf, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd.Je vouwgordijnen elektrisch bedienen is zeker een optie. Naast de bediening van een (slim)koord, hebben we diverse systemen waarbij je met een druk op de knop of met het gebruik van je telefoon, of je Smart Box je vouwgordijnen omhoog en omlaag kunt laten bewegen.

Vraag er zeker naar in onze winkel, we helpen je graag als het gaat om het elektrisch bedienen van je vouwgordijnen.

Blend® shutters voor draai- kiepramen monteren wij op het kozijn en zijn voorzien van een driezijdig profiel. De bevestiging in de klink wordt verlengd en geplaatst op de shutter, waardoor de shutter meebeweegt met het raam. Geïntegreerde magneten zorgen ervoor dat de shutter stevig hangt. Zo kun je dus het raam laten kiepen, zonder je raamdecoratie te verwijderen.

Bekijk alle veelgestelde vragen