Luxaflex® Duette® Shades

De Luxaflex® Duette® Shades zijn al jaren enorm toonaangevend in de raamdecoratie markt en dat is niet voor niets, want de Duette® Shades zijn om meerdere redenen bijzonder te noemen! En daar vertellen wij je graag meer over.

Waarom Duettes® Shades van Luxaflex®? 

Een van de bekendste merken op het gebied van raamdecoratie is Luxaflex®. Met al haar innovatieve oplossingen om jouw ramen weer in een mooi daglicht te zetten. Ben je op zoek naar Duette® Shades op maat voor jouw ramen? Bij Aanhuis.nl laten wij je graag het ruime assortiment Luxaflex® Duette® Shades zien. Duette® Shades zijn niet alleen vanwege hun sierlijke verschijning populair. Ze hebben een isolerend effect waardoor je 's winters minder warmte verliest via de ramen. In de zomer profiteer je juist van het zonwerende effect van Luxaflex® Duette® Shades en krijgt de hitte minder kans om je kamer op te warmen.

Hoe werken Luxaflex® Duette® Shades?

Duette® Shades zijn opgebouwd uit twee lagen stof die samen een honingraatstructuur vormen. Tussen de twee gevouwen lagen stof zit een holle ruimte. Hierdoor ontstaat het isolerende effect van deze raamdecoratie. Luxaflex® Duette® Shades zijn daarnaast gemakkelijk te bedienen en kunnen helemaal naar boven en beneden. Kies jij voor het top down - bottom up systeem? Dan blijven je Duette® Shades ook in het midden van het raam 'zweven'. Zo bepaal jij hoe je raamdecoratie hangt en kies je zelf voor voldoende privacy in huis. Wil je graag de opties voor Duette® Shades voor jouw ramen bespreken? Plan een vrijblijvend adviesgesprek.

Populaire kleuren voor Luxaflex® Duette® Shades?

Witte en lichtgrijze Duette® Shades zijn heel populair. Ze passen bij elke woonstijl. Heb je zwarte raam- of deurkozijnen? Dan staan zwarte Duette® Shades ook prachtig. Wil je kleur toevoegen aan je interieur? Net als bij gordijnstoffen zien wij bij Duette® Shades steeds meer pastel- en natuurtinten terug. Denk aan lichtgroen of de iets neutralere beigetinten.

Welke stoffen zijn er voor Duettes® Shades ?

De stoffen van de Duette® Shades zijn er in verschillende transparanties: transparant, licht doorlatend tot verduisterend. Kies je een gladde, effen stof dan komt het gevouwen patroon van deze raamdecoratie mooi tot zijn recht. Maar er zijn ook stoffen verkrijgbaar met een zichtbare structuur zoals je die van linnen kent. Prachtig in een Scandinavisch, Basic naturel of Botanisch groen interieur. Er zijn natuurlijk ook volop verduisterende stoffen verkrijgbaar, die maken jouw Duette® Shades uitstekend geschikt voor je slaapkamer of kinderkamer.

Of je hoge, brede of schuine ramen hebt, tuindeuren of een draaikiepraam maakt niet uit. Want de Duette® Shades worden op maat gemaakt. Onze vakmensen komen jouw Duette® Shades graag inmeten en monteren.

Luxaflex® Duette® Shades elektrisch bedienen?

Jazeker, Luxaflex® Duette® Shades zijn geschikt voor Luxaflex® PowerView® Automation! Door middel van dit systeem wordt het mogelijk om je Duette® Shades te bedienen met je smartphone, stem of afstandsbediening.

Daarnaast kun je gemakkelijk verschillende scènes inplannen. Zo bepaal jij wanneer de Duette® Shades omhoog of omlaag gaan. Bovendien biedt PowerView® Automation een veilig gevoel. Want als de stand van je raamdecoratie veranderd laat je passanten denken dat je thuis bent, dat maakt jouw woning minder interessant voor ongewenste gasten.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van Duette® Shades van Luxaflex®? Kom dan naar één van onze winkels bij jou in de buurt.

Luxaflex® Duette® Shades zijn de perfecte raamdecoratie voor dakramen. Strak en praktisch!

i

Combineer verschillende soorten raamdecoratie met elkaar, zoals gordijnen en Luxaflex® Duette® Shades.

i

Zoek jij raambekleding voor een draaikiepraam? Oplossing: Luxaflex® Duette® Shades!

i

Luxaflex® Duette® Shades zijn in verschillende stoffen verkrijgbaar, ook met geweven structuur.

i
Ontdek Luxaflex® Duette® Shades in de winkel!
Maak een afspraak

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

De bediening van paneelgordijnen kan handmatig met een koord of een trekstang. Dit is nagenoeg geruisloos.

Als je gekozen hebt voor elektrisch bedienbare raamdecoratie, dan kun je die vaak op verschillende manieren bedienen. Denk daarbij aan een aparte afstandsbediening, een app op je telefoon of tablet en soms valt je systeem te koppelen met je Smart Box. Via Google Home is het dan mogelijk een commando geven om je raamdecoratie te openen of te sluiten.

Meer over je slimme raamdecoratie zie je bij onze Smart Home opties.

Zit er stof op je jaloezieën? Pak dan een schone stofdoek, of een microvezel doekje. Doe je lamellen dicht en maak ze op die manier schoon. Zijn je jaloezieën vies of vettig? Maak dan een klein sopje met allesreiniger en maak met een spons de lamellen van je jaloezieën schoon.

Zijn je vouwgordijnen vies? Maak ze dan zo snel mogelijk met de hand, een zachte spons en lauwwarm water met eventueel een niet-synthetisch wasmiddel, schoon. Wil je ze een opfrisbeurt geven, was ze dan op exact dezelfde manier helemaal. Hang ze dan wel gelijk uit om te drogen.

Vaak vind je aan de bovenzijde van het vouwgordijn een wasinstructie voor de zekerheid.

Door de honingraatstructuur van de duettes samen met de dubbele stoflaag, zijn ze isoleren. De lucht blijft tussen de dubbele stoflaag. Ideaal in de winter, dan blijft het lekker warm in huis. In de zomer blijft het juist koeler.

Lamellen zijn voornamelijk geschikt voor ramen die tot aan de grond komen. Op die manier komen de lamellen het meest tot hun recht. Of dat nu in de woonkamer, eetkamer, keuken of slaapkamer is; dat maakt geen verschil. In de keuken is het beter om niet kiezen voor stoffen lamellen in verband met vettigheid en eventuele vlekken.

Al onze rolgordijnen maken wij op maat. Geen enkel raam is namelijk hetzelfde. We komen bij je thuis om de ramen/kozijnen op te meten, zodat we exact weten hoe hoog en breed je rolgordijnen moeten zijn. Standaardmaten zijn bij ons ook niet verkrijgbaar.

Paneelgordijnen zitten tussen raamdecoratie en gordijnen in. Als gordijnen zijn ze alleen niet zo zwaar en je speelt er toch net zo mee als met raamdecoratie. De paneelgordijnen laten je kamer ook groter lijken, doordat ze van het plafond tot aan de grond gaan. Ook kan je ze gebruiken als scheidingswand tussen bijvoorbeeld een slaapkamer en kleedkamer.

In vergelijking met een rolgordijn heeft een Multishade het voordeel dat je met de lichtinval kunt spelen. Door de banen langs elkaar heen te bewegen creëer je juist veel of minimaal licht in je kamer. Een rolgordijn kan je alleen open doen voor lichtinval, wat je volledige privacy wegneemt.

Waar duettes® 2 lagen geplisseerde stoffen heeft, bestaan plisségordijnen uit één laag gevouwen stof. Beide vouwen zich als een harmonica op als je deze omhoog trekt. Bij duettes® zie je de koorden nauwelijks, aangezien deze tussen de 2 lagen stof zitten.

Jaloezieën zijn voorzien van verstelbare lamellen die je kunt kantelen met behulp van een koord. Met het trekkoord kun je ze eenvoudig omhoog en omlaag bewegen. Shutters zijn daarentegen vaste raambekleding die stevig aan je raam bevestigd zijn. Hoewel je de lamellen wel kunt verstellen met een stok, kun je ook volledige lichtinval creëren door het luik te openen.


Lamellen is een soort raamdecoratie met verticale stroken van hout, aluminium of kunststof. Deze lamellen zijn vanaf de bovenzijde draaibaar voor meer of minder lichtinval. Helemaal openen of dichtdoen is natuurlijk ook een optie. Bediening gaat via een koord of elektrisch.

Multishades® zijn rolgordijnen met 2 verschillende banen stof. We noemen de Multishades® ook vaak duo-rolgordijnen. De 2 banen stof zijn afgewisseld met een baan transparante stof en een baan verduisterende stof.

Bij Aanhuis.nl hebben we enorm veel keuze als het gaat om rolgordijnen. Naast dat we verduisterende en (semi)transparante stoffen hebben, hebben we ook speciale rolgordijnstof voor vochtige ruimtes, of voor aparte vorm ramen zoals dakramen. Dat alles in alle kleuren en patronen die je je kan voorstellen. En natuurlijk zijn onze rolgordijnen ook elektrisch te verkrijgen.

Welke vorm raam je ook heeft, een plissé is de geschikte raamdecoratie voor ieder draai- en kiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn de plissés erg decoratief. Duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draai- kiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen.

Ja, er zijn raambekledingsopties die kunnen helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in je woning. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Isolerende gordijnen: Gordijnen met een thermische voering of speciale isolerende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van warmteverlies in de winter en het buiten houden van warmte in de zomer. Ze fungeren als een extra isolatielaag voor je ramen.
  • Duette® Shades: Deze gordijnen hebben een honingraatstructuur die lucht vasthoudt en helpt bij het isoleren van de ruimte. Ze zijn effectief in het verminderen van warmteverlies en het reguleren van de temperatuur in huis.
  • Rolgordijnen: ze bieden niet alleen privacy en veiligheid, maar ze helpen ook bij het isoleren van de ramen. Ze vormen een extra barrière tegen koude of warme lucht van buitenaf, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd.Je vouwgordijnen elektrisch bedienen is zeker een optie. Naast de bediening van een (slim)koord, hebben we diverse systemen waarbij je met een druk op de knop of met het gebruik van je telefoon, of je Smart Box je vouwgordijnen omhoog en omlaag kunt laten bewegen.

Vraag er zeker naar in onze winkel, we helpen je graag als het gaat om het elektrisch bedienen van je vouwgordijnen.

Blend® shutters voor draai- kiepramen monteren wij op het kozijn en zijn voorzien van een driezijdig profiel. De bevestiging in de klink wordt verlengd en geplaatst op de shutter, waardoor de shutter meebeweegt met het raam. Geïntegreerde magneten zorgen ervoor dat de shutter stevig hangt. Zo kun je dus het raam laten kiepen, zonder je raamdecoratie te verwijderen.

Bekijk alle veelgestelde vragen