Horren voor kunststof kozijnen

Ben je die vervelende insecten zat die je huis binnenkomen? Geen zorgen, want wij hebben dé oplossing voor je: horren! Bij ons vind je veel soorten horren op maat gemaakt die perfect passen en er fantastisch uitzien. Geen gedoe met ingewikkelde installaties, want onze horren zijn super makkelijk te plaatsen. Dus zeg maar dag tegen muggen en hallo tegen frisse lucht. Klaar om je huis insectvrij en stijlvol te maken? Check onze horren voor kunststof kozijnen!

Horren voor ramen met kunststof kozijnen

Een van de belangrijkste voordelen van horren is dat ze de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Met horren voor de ramen geniet je van frisse lucht zonder zorgen over insecten die naar binnen vliegen. Dit creëert een gezondere en aangenamere omgeving, vooral tijdens de warmere maanden. Daarmee kan een hor je helpen een allergie te verminderen. Allergieën kunnen worden veroorzaakt door pollen, stuifmeel en andere allergenen die door open ramen naar binnen kunnen komen. Met pollengaas fungeren horren als een barrière en voorkomen dat deze allergenen zich in jouw huis verspreiden.

Horren zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken. Er zijn verschillende soorten horren beschikbaar, zoals rolhorren, vaste horren en plisséhorren, die passen bij verschillende raamtypes en maten. Ze zijn eenvoudig in gebruik, duurzaam en vereisen over het algemeen minimaal onderhoud, waardoor ze een praktische en kosteneffectieve investering zijn voor jouw huis.

Kortom, horren zijn ideaal voor alle soorten kozijnen en dus ook voor kunststof kozijnen.

Soorten horren

Er zijn verschillende soorten horren die geschikt zijn voor onder meer kunststof kozijnen. We onderscheiden in elk geval raamhorren en deurhorren.

Raamhorren op maat passen precies in het raamkozijn. Ze zijn meestal gemaakt van fijnmazig gaas en worden geleverd met verschillende bevestigingssystemen, zoals scharnieren, magneten of klittenband. Deurhorren, ook wel vliegenhorren genoemd, zijn meestal gemaakt van een steviger gaas en zijn voorzien van een railsysteem waarmee ze soepel open en dicht kunnen worden geschoven. Bij openslaande terrasdeuren wordt vaak gekozen voor een plisséhor. Deze hor is gemaakt van een dubbel gaas en vouwt zich op. Kortom; wij leveren horren in elke gewenste maat.

Al onze horren bieden de volgende voordelen:

 • Effectieve bescherming tegen insecten zoals muggen, vliegen en wespen
 • Eenvoudig te openen en sluiten, zelfs met een naadloze doorgang
 • Geen belemmering van het uitzicht of de toegang tot het raam
 • Ook geschikt voor grote openingen, zoals schuiframen en terrasdeuren
 • Keuze uit verschillende materialen, zoals aluminium, kunststof en hout

Zijn er dan nog nadelen te benoemen? Daar hebben we echt voor moeten zoeken. Horren op maat zijn juist gemaakt voor gemak en natuurlijk kan er eens een onderdeeltje vervangen moeten worden, maar dat is het dan ook. Wil je weten hoe je een voorzet hor voor een raam naadloos sluit? Lees onze blog!


Hor op maat

Aangezien ramen en deuropeningen in verschillende maten en vormen voorkomen, is het essentieel om horren op maat te laten maken om een perfecte pasvorm en optimale functionaliteit te garanderen. Waarom zou je dit doen?

 • Door horren op maat te laten maken, worden ze nauwkeurig afgestemd op de specifieke afmetingen van jouw ramen of deuropeningen. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm zonder ruimte voor insecten om binnen te dringen. Het voorkomt ook dat horren losraken of niet goed sluiten, wat de effectiviteit ervan kan verminderen
 • Maatwerkhorren hebben een lange levensduur
 • Het gaas van de horren kan ook variëren. Fijnmazig gaas is effectief tegen kleine insecten, terwijl grover gaas meer luchtstroom toelaat. Daarnaast zijn er speciale gaassoorten beschikbaar, zoals pollenwerend gaas, dat extra bescherming biedt tegen allergenen

Bij Aanhuis.nl zit je goed als het gaat om een hor op maat. Wij adviseren je, laten je de mogelijkheden zien en werken met zorg een offerte voor je uit. Zo weet jij precies waar je aan toe bent. Natuurlijk meten we bij je thuis in en monteren wij elke hor perfect. Bij ons vind je alles; van advies, inspiratie, de beste producten tot aan inmeten en monteren.

Meer weten? Dat kan! Maak eenvoudig een afspraak.

Hor plaatsen in kunststof kozijn?

Het correct installeren en regelmatig onderhouden van horren in een kunststof kozijn is essentieel om ervoor te zorgen dat ze goed blijven werken. Dit kan je zelf doen met onderstaande tips. Je kan het natuurlijk ook aan onze vakmensen overlaten.

 • Meet nauwkeurig de breedte en hoogte van het kozijn waarin de hor moet worden geïnstalleerd. Houd rekening met eventuele overlappingen of bevestigingssystemen.
 • Afhankelijk van het type hor dat je hebt gekozen, selecteer je het juiste bevestigingssysteem; scharnieren, klittenband of bijvoorbeeld magneten
 • Volg de instructies van de fabrikant om de hor correct te monteren. Zorg ervoor dat de hor stevig en recht in het kozijn wordt geplaatst
 • Controleer de werking: soepel openen en sluiten zonder vast te lopen of te wringen. Geen openingen achterlaten waar insecten doorheen kunnen glippen
 • Maak de horren regelmatig schoon om vuil, stof en insectenresten te verwijderen. Gebruik een zachte borstel of een stofzuiger om het gaas voorzichtig te reinigen. Vermijd schurende materialen of agressieve chemicaliën die het gaas kunnen beschadigen. Zeker als je ze in de winter opbergt
 • Als de horren scharnieren, rails of andere bewegende delen hebben, is het raadzaam om deze af en toe te smeren met een geschikt smeermiddel om soepele werking te bevorderen

Word jou dit een beetje te veel van het goede? Laat het ons doen!


Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Jazeker, vooral als je voor het Poll-Tex® gaas van Luxaflex® gaat! Dit gaas houdt pollen en andere vervuilende deeltjes tegen, waardoor je binnen opgelucht adem kan halen. Meer informatie? Kom langs in de winkel, we helpen je graag!

In een kunststof kozijn boor je natuurlijk liever niet. Toch kun je ook met kunststof kozijnen voor horren gaan. Je hebt namelijk ook horren die in het kozijn geklikt kunnen worden, zonder dat er maar een schroef of plug aan te pas komt.

Bekijk alle veelgestelde vragen