De top 3 zonwering voor je balkon

Heerlijk jouw appartement met balkon. Je stapt zo de frisse lucht in, geen grasmaaier nodig, alleen maar genieten. Niet heerlijk: zomerse 25 graden, ligging op oost-zuid-west, nul schaduw… SMELT! Hoe voorkom je een sauna buiten en binnen? Met balkonzonwering! Creëer jouw schaduwplekje, bescherm jezelf en je hangmat en hamster tegen uv-straling en voorkom dat je woning oververhit raakt. Maar wat werkt het beste voor een balkon? Je ontdekt hier 3 opties...

1. Balkon zonwering supersnel

De kortste klap is een balkonparasol. Die zijn er in alle kleuren, van groen tot zwart, met waterafstotend doek dat ook uv-straling tegenhoudt. Er zijn verschillende vormen verkrijgbaar, van halfronde tot rechthoekige balkonparasols.

Voordeel balkonparasol

Dit is de ultieme balkon zonwering zonder boren. Jouw parasol staat keurig in een parasolvoet, je hoeft geen gaten in de muur te boren. Als je hem nu koopt mag je even sjouwen en alles in elkaar knutselen en zit je straks al in de schaduw.

Nadeel balkonparasol

Ik zal eerlijk zijn, zo’n parasol staat meestal net niet op de juiste plek. En omdat de zon ook van plek veranderd zit je te schuiven met die parasolvoet om de schaduw op de juiste plek te laten vallen, irritant. Gelukkig hebben we nog optie 2 +3.

Alles over onze montageservice

2. Zonwering balkon voor elk weer

Dat is een zonnescherm. Bespaar jezelf het gedoe met een parasol die altijd net niet op de juiste plek staat. Een zonnescherm op maat gaat over de hele breedte van je balkon, of zelfs nog daar voorbij.

Voordeel balkon zonnescherm

Laat je de hele dag beschermen tegen uv-straling, met een zonnescherm die precies past bij jouw balkon. Ga voor een zonnescherm met waterafstotend doek, dan zit je ook bij lichte regen nog heerlijk op je balkon te BBQ-en.

Nadeel zonnescherm voor balkon

Het is belangrijk om zeker de weten dat je een zonnescherm goed kan bevestigen aan de muur of gevel. Huur je een appartement dan kan je het beste eerst overleggen of niemand bezwaar heeft tegen het monteren van een zonnescherm.

Ontdek de mooiste knikarmschermen


3. Verticale zonwering voor balkon

Afhankelijk van de ligging van jouw balkon heb je juist voor de zijkant iets van zonwering nodig. Hier kan je met een doek of een screen werken. Deze zijn in verschillende maten, materialen en kleuren verkrijgbaar.

Voordeel verticale zonwering

Je creëert schaduw op de plek waar jij hem nodig hebt op je balkon. Handig als parasol of zonnescherm geen uitkomst zijn, zo geniet je toch ongestoord van jouw balkon.

Nadeel verticale zonwering balkon

Voor het bevestigen van een screen of een doek heb je een frame of andere constructie nodig. Het is handig om eerst te informeren wat de mogelijkheden voor jouw balkon zijn.

Meer over screens

Waar moet je op letten bij het kiezen van zonwering voor op een balkon?

Een aantal punten heb je net al voorbij zien komen:

  • Wat zijn de juiste afmetingen voor jouw balkon zonwering?
  • Kan je een zonnescherm, doek of screens zonder problemen bevestigen?
  • Welk materiaal en welke kleuren passen het beste bij jouw woning en stijl?
  • Wil je alleen schaduw op je balkon of ook de woning koel houden?

Het laatste punt is belangrijk voor jouw keuzes. Want als je buitenzonwering zoekt die ook voor een koelere woning zorgt dan is er naast een zonnescherm of parasol meer nodig.

Screens of rolluiken voor je ramen voorkomen dat de zomerse hitte via de ramen je woning in sluipt. Ben je benieuwd wat de beste opties voor jouw woning of appartement zijn? Wij adviseren je graag!

Meer over rolluiken

Rolluiken of screens voor balkon

Stap je in de zomer je woonkamer of slaapkamer binnen en vraag jij je af of je per ongeluk in de sauna bent belandt? Dat kan je voorkomen. Maar eerlijk is eerlijk, met alleen maar zonwering voor je balkon voorkom je dit effect niet.

Stel je wilt alles tiptop voor elkaar hebben en naast zonwering voor je balkon ook een koelere woning? Dan zijn screens of rolluiken voor je ramen en deuren een goede aankoop. Ze sluiten perfect aan op je ramen en balkondeur en je voorkomt dat de zon ongehinderd op het glas schijnt en de binnenboel geroosterd wordt.

Voordelen screens en rolluiken

Screens hebben het voordeel dat je door het doek heen naar buiten kan kijken. Rolluiken hebben het voordeel dat je alles echt potdicht kan afsluiten, geen indringers. Zeg maar doei hitte en doei inbreker. Kies je voor elektrische bediening heb je dag en nacht volledige controle over ramen en deuren, fijn toch?!

Alles over slimme oplossingen

Duurzame oplossing zonwering

Toegegeven, het kan een hele investering worden, zo’n zonnescherm en bijpassende screens of rolluiken. Maar daar staat tegenover dat je tijdens warme dagen de airco veel minder hoeft te gebruiken. En van rolluiken of screens profiteer je ook in de winter. Want de warmte die je dan juist opzoekt, waar je de verwarming voor aanzet, die warmte verlies je niet zomaar via je ramen als je de rolluiken of screens dicht doet wanneer het buiten koud en donker is, win-win 😊

Onderhoud van zonwering voor op een balkon

Kies je voor een zonnescherm of balkonparasol met een doek dat voorzien is van een vuil werende coating dan heb je er geen omkijken naar. Over het algemeen kan je zonwering makkelijk schoonmaken met een sopje en zachte doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen.

Meer over verandazonwering

Zonwering balkon met monteren

Weet je al waar je voor gaat? Zonnescherm, parasol, screens of toch ook rolluiken? Over een ding hoef je niet na te denken: inmeten en monteren. Want dat mag je aan onze vakmensen overlaten. En kan je hulp gebruiken bij de juiste keuzes? In de woonwinkel adviseren wij je graag, bovendien kan je verschillende soorten zonwering zien en beleven. Laat je inspireren, tot snel!

Bezoek de Aanhuis.nl winkel in jouw buurt

Zet jouw balkon in scène met de mooiste zonwering!

Karin
Geschreven door Karin
Geschreven door
Karin

Witte muren zijn zo 1980!? Wel lekker veilig zo'n neutrale kamer. Of saai...? Hoe breng jij je interieur tot leven? Start hier met inspiratie! Lees alles over de nieuwste trends. En ontdek je nieuwe woninginrichting. Hoe combineer je alle ideeën tot jouw droom interieur? Gewoon in de winkel. Dat kan ook samen met onze interieurstylist, lekker veilig :-) tot snel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief