Buitenzonwering, de held van de zomer!

Heerlijk die warme zomerdagen. Zit je het liefst op het terras met een ijskoud drankje? Of in je tuin, voeten in het zwembadje, zonnebril op en muziek in de oren? Zo kom je de dagen wel door. Tot je weer naar binnen gaat... welkom in de sauna! Nooit meer? Er is een oplossing. Meerdere, de helden van de zomer: screens, rolluiken of een knikarmscherm. Ze helpen je de zonnestralen en oververhitting tegen te gaan.

Welke zonwering is er?

Als ik buitenzonwering zeg dan mag je aan 3 soorten denken. Er zijn screens, knikarmschermen en rolluiken. Even een kort voorstelrondje:

  • Screens, die vast tegen het kozijn aan zitten, geven je voldoende licht in huis en tóch laten ze geen vonkje zon en warmte binnen
  • Knikarmschermen doen hetzelfde en zijn populair als schaduwplekje voor je terras buiten
  • Rolluiken houden warmte en zon tegen. En 's nachts slaap je als een roos in een donkere, aangename slaapkamer

Met rolluiken schrik je bovendien inbrekers af, ook dat geeft rust :) Bij ons koop je buitenzonwering in vele kleuren, op maat gemaakt en passend bij jouw stijl en woning. En wist je al dat wij jouw favoriete buitenzonwering ook bij jou komen monteren?

Ontdek onze montageservice

Knikarmschermen voor je terras

Ja die knikarmschermen, ze blijven populair. Zo'n scherm van 300 x 200 cm geeft een fijne schaduw op je terras. En je kiest uit alle kleuren die jij mooi vindt. Dus knaloranje of mosgroen is echt wel verleden tijd. Knikarmschermen heb je ook in prachtige grijstinten, licht beige, wit en stoer zwart.

Stem de kleur af op de buitenkant van je huis, de kleur van de stenen muur of je tuinset, jij bepaalt wat past bij de buitenkant van je woning. En je hoeft niet meer weg te branden in de zon. Geniet overdag lekker onder jouw knikarmscherm, waar je in de schaduw kunt zitten en je ’s avonds iets meer beschut je wijntje kan weg nippen.

Buitenzonwering fun fact

Buitenzonwering houdt naast warmte ook UV-straling tegen. Waarom is dat goed? Je meubelen die in het raam staan verkleuren niet, superfijn!

Rolluiken

Wat kan je verwachten van rolluiken? Kies een rolluik voor je slaapkamerraam of meerdere kamers in huis, waar jij behoefte aan hebt. Kies je ervoor om een hele verdieping te voorzien van rolluiken dan zorgen ze ervoor dat je in een heerlijk koel huis stapt na het ‘bakken’ in de zon.

Rolluik voor slaapkamer

Dit is misschien wel jouw fijnste rolluik. Wat zal jij lekker uitrusten in een slaapkamer die lekker fris is en ook pikkedonker, dankzij rolluiken. Ideaal voor als je goed wilt uitslapen en niet al om 4 uur 's ochtends gewekt wilt worden door de eerste zonnestralen die op je wangen staan te dansen. Al vakantieplannen? Hoe fijn is het dan om de zekerheid te hebben, dat je huis extra beschermd is tegen inbraak. Rolluiken zijn een nachtmerrie voor ongewenste gasten.

Buitenzonwering is de held van de zomer, niet alleen wat warmte betreft, maar in veel meer opzichten. Haal jij een held in huis? Wij adviseren je graag, ook wat kleuren en patronen betreft.

Meer over interieuradvies

Buitenzonwering monteren? Laat het onze de vakmensen doen!

Jouw buitenzonwering op maat komen we graag inmeten. Als je rolluiken, screens of het knikarmscherm er zijn dan monteren wij je buitenzonwering professioneel en vakkundig.

De keuze aan buitenzonwering is groot, grijze screens, een elektrisch knikarmscherm of rolluiken in zwart? De keuze is aan jou. Kom de buitenzonwering bekijken en ervaren in de winkel. Tot snel!

Bezoek onze winkels

Buitenzonwering maakt je blij, van buiten én binnen!

Karin
Geschreven door Karin
Geschreven door
Karin

Hoi, ik ben Karin, interieurblogger bij Aanhuis.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief