Hor met pollengaas

Welke horren hebben pollenwerend gaas, ook wel pollengaas, die hooikoorts beperken? Gaas dat pollen enigzins weert wordt vaak al pollenwerend gaas genoemd door aanbieders, maar let er wel op dat er maar enkele horren zijn die écht pollengaas hebben dat meer dan 99% pollen weert.

Een hor geschikt voor hooikoorts en insecten

Pollengaas is alleen mogelijk bij vaste horren, zoals inzethorren, scharnierende raamhorren en scharnierende hordeuren. Zo gauw een hor kan rollen is het pollenwerend gaas niet mogelijk. Het gaas is namelijk zeer fijn geweven, terwijl het nog steeds luchtdoorlatend is, zij het iets minder dan bij standaard gaas.

Door het verfijnde pollengaas blijven de pollen plakken aan het gaas, waardoor bij het oprollen de pollen tussen het gaas komen te zitten. Wanneer het gaas weer afgerold wordt, dan kunnen de pollen aan de binnenkant van het gaas komen. Dit wil je juist voorkomen met pollenwerend gaas, dus daarom is het alleen effectief als je in vaste horren plaatst.


Heeft Luxaflex ook horren met polwerend gaas?

Luxaflex® is één van de aanbieders met raam- en deurhorren voorzien van goed pollenwerend gaas. Belangrijk te weten is dat als je kiest voor pollenwerend gaas, dat je ervoor zorgt dat alle ramen en deuren zijn voorzien van pollengaas. Dit omdat de werking van pollengaas anders verloren gaat.

Vind een winkel bij jou in de buurt om alle mogelijkheden te testen, voelen en beleven. Ontdek alle verschillen tussen pollenwerend gaas en 'standaard' gaas in één van onze Aanhuis-winkels.

Bezoek onze winkelHeb jij last van hooikoorts? Ga voor horren met pollengaas!

Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief