Een hor tegen de tijgermug

Iedere zomer weer komt het in het nieuws: de tijgermug is gesignaleerd. We kunnen ons er alvast op voorbereiden, ook al denk ik niet dat de tijgermug al in Nederland op 'vakantie' is. Nu zegt mij die mug niet zo heel veel. Het enige wat ik kan is visualiseren hoe de mug er uitziet. Heeft ie dan ook tigerstripes? En hoe ontdek je die? Een mug bekijk ik niet uitermate goed, die sla ik gelijk te pletter (sorry voor de muggenliefhebbers). Maar deze Aziatische steekmug is wel een klein rotzakje. Hij is namelijk gevaarlijk, want met zijn steek kan hij ziektes als het zikavirus overbrengen. En iedereen weet nog wat het zikavirus is. Dat willen we niet!

Wat te doen tegen muggen

Om de massale invasie tegen te gaan, zijn een aantal plannetjes bedacht. Het bestrijden van de larven en de muggen zelf is een optie. Hoe? Haal emmertjes met water, bloempotjes en zwerfafval weg. Daar broeden onze muggenvriendjes graag in. En.dat.mag.niet.

Maar stel je voor, die tijgermug heeft echt z’n plekje gevonden in het fijne Nederland. Je weet dat ie ergens rondvliegt om zijn ‘steekding’ te doen. Zorg er dan voor dat ie niet in je huis komt. Want naast dat de tijgermug gevaarlijk is, is hij ook enorm irritant. Gezoem naast je oor, jeuk op je been… aarrgh! Ik heb dé oplossing :-)

De allerbeste horren

Wist je dat je met horren voor je ramen en deuren dit steekbeestje lekker buiten laat? En nee, een goede hor is niet die ene die je met klittenband aan het kozijn plakt. Goede horren, waar je gegarandeerd in huis mug-loos bent (mits je de hor sluit), hebben een stevig profiel. Of je nu vaste horren hebt, of inzetvarianten. Een deur in plissé, of een schuifopties. Bij Aanhuis.nl hebben wij zeker de hor die stevig is, mooi is en veilig is. Zeker veilig tegen de tijgermug. Fijne bijkomstigheid is dat ie ook andere insecten tegenhoudt. Bye bye vieze vliegen!

Ontdek onze horren


Voor nagenoeg ieder raam en elke deur hebben wij een hor!

Hup hup, naar de winkel!

Dus als je in het vervolg ergens leest dat de tijgermug weer is gespot: ruim je rommel op en zorg voor goede horren. Weer een probleem minder deze zomer! Gratis tip: kom voor het ultieme advies over horren naar de winkel bij jou in de buurt!

Bezoek onze winkel
Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief