HPL vloeren

HPL, wat is dat? Het staat voor 'High Pressure Laminate', een harde laminaat vloer, voorzien van een UV beschermende en gekleurde toplaag. Een HPL of HPF vloer laat zich net zo makkelijk verwerken als al het andere laminaat en is uitermate weersbestendig. De toplaag is vochtbestendig en dus geschikt voor vochtige ruimten als je badkamer. Verkrijgbaar in vele kleuren en dessins. Daar zit altijd iets voor jou bij. Mooi toch?

Waarom kiezen voor een HPL vloer?

Bij Aanhuis.nl ben je aan het juiste adres voor allerlei vloeren, maar waarom moet je nou eigenlijk kiezen voor een HPF vloer? We zullen de belangrijkste redenen op een rijtje zetten.

  • HPL kent een levenslange garantie
  • Een vloer met maximale sterkte
  • HPL is geluiddempend, ideaal in appartementen
  • Kies je voor HPL dan kies je voor een onderhoudsvriendelijk vloer

Die maximale sterkte van de HPL vloeren komt natuurlijk niet zomaar ergens vandaan. Bij Aanhuis vind je HPL vloeren van het merk BerryAlloc. In 1996 hebben zij het sterkste kliksysteem ter wereld geïntroduceerd. Bijna 25 jaar later is 'aluminium lockingsysteem' nog steeds het meest revolutionaire en sterke kliksysteem voor laminaatvloeren, want dat is wat een HPF vloer is, een 'high pressure floor' laminaatvloer. Overigens lijkt het alleen qua looks op laminaat want de duurzame en solide bovenlaag is bij een HPL vloer aanzienlijk sterker dan bij 'gewoon' laminaat. Dit zorgt ervoor dat de HPL vloer ontzettend goed bestand is tegen krassen en vlekken. Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag een offerte aan.

Scandinavisch geïnspireerd

De HPL vloeren van BerryAlloc zijn allemaal geïnspireerd door de natuur, de lifestyle en het design van het prachtige Scandinavië. Deze sereniteit, puurheid en minimalisme is goed terug te zien in de vloeren. De aanblik, het decor en de touch zijn perfect! Daar wordt enorm veel aandacht aan besteed. Kies als afwerking bijvoorbeeld voor een Oiled Touch voor het gevoel van extra comfort of Wood Structure voor een extra dynamisch oppervlak.

Het duurzaamste HPL ter wereld

De HPL vloeren van BerryAlloc zijn de duurzaamste ter wereld en worden in Noorwegen gemaakt. BerryAlloc ontwikkelt deze vloeren hoofdzakelijk van papier en hout met de milieu certificeringsnorm ISO 14001. De product worden gemaakt, gebruikt, gerecycled en vernietigd zonder dat dit ook maar enige impact heeft op de gezondheid van mens en milieu. Alle vloeren BerryAlloc hebben het CE-label, conform de Europese eisen. De HPL vloeren worden zelfs aanbevolen door de Noorse vereniging Astma & Allergie. Dat klinkt toch perfect!

Wil je meer weten? Dat kan! Maak eenvoudig een afspraak.

Waar vind ik meer informatie?

We begrijpen dat je misschien nog wel advies nodig hebt om de HPL vloer te kiezen die het beste in jouw interieur past. Laat je inspireren op onze inspiratiepagina of kom gerust langs in onze winkel. Je kan uiteraard ook een afspraak maken voor een adviesgesprek . Onze styliste neemt dan samen met jou je woonwensen door en creëert jouw ideale interieur. Na het uitzoeken en bestellen komen we de vloer leggen en afwerken, zoals het hoort. Jij blij, wij blij!

Laat je inspireren!
Lees onze blogs

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Aanhuis winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Een HPL vloer (High Pressure Laminate) is opgebouwd uit verschillende lagen met als buitenste beschermlaag die bestaat uit melaminehars en is erg hard. Dus ja, door de harde toplaag is een HPL vloer krasvast en geschikt voor drukke ruimtes.

HPL betekent High Pressure Laminate. Vaak noemen we deze vloer ook wel een laminaatvloer voorzien van een UV beschermende en gekleurde toplaag. Een HPL vloer is geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens.

HPL (High Pressure Laminate) is een sterkere en duurzamere vorm van laminaat. Het wordt geproduceerd onder hoge druk en hitte, waardoor het beter bestand is tegen slijtage, krassen en hitte. HPL heeft ook een dikker oppervlak en wordt vaak gebruikt voor intensief belaste oppervlakken zoals vloeren en aanrechtbladen, terwijl traditioneel laminaat dunner is en voornamelijk wordt gebruikt voor vloeren en wanden.

Bekijk alle veelgestelde vragen