PVC vloer laten leggen

Je kiest een pvc vloer en dan? Dan is het belangrijk te weten hoe de ondervloer is waarop het pvc gelegd gaat worden. Deze moet helemaal egaal zijn. Geen deukjes, putjes, bultjes, want dat zie je uiteindelijk door het pvc heen. Vaak is egaliseren dus echt nodig. Wij raden je aan om dit, maar ook het leggen van je pvc vloer, door echte vakmensen te laten doen. En al helemaal als je kiest voor een patroon als visgraat of Hongaarse punt. Dat is echt een vak apart.

Wat kost een pvc vloer leggen?

Dat is een begrijpelijke vraag. De kosten van een pvc vloer zijn doorgaans lager dan van een echte stenen of eiken vloer. Om precies de pvc vloer kosten te berekenen hebben we meer informatie nodig. Behalve dat we graag willen weten welke pvc vloer je wenst, in welk patroon; visgraat, Hongaarse punt of recht, hebben we ook de afmetingen van de ruimte of verdieping nodig en is het handig te weten of de ondervloer geëgaliseerd moet worden. Als we die informatie compleet hebben maken wij een offerte voor je. We kunnen daarbij onderscheid maken tussen prijs van de pvc vloer en de kosten van een pvc vloer laten leggen of de kosten pvc vloer inclusief leggen.

Bezoek onze winkel

Je pvc visgraat vloer laten leggen

Als je een visgraat vloer overweegt, vraag dan naar de visgraat pvc vloer leggen kosten. Doordat deze vloer bestaat uit kleine plankjes in een visgraat patroon, is deze vloer bewerkelijker dan een rechte vloer, waardoor de pvc vloer kosten per m2 iets hoger uitvallen dan bij een rechte pvc vloer leggen.

Ben je benieuwd naar de soorten pvc of de verschillende kleuren en dessins? Bijvoorbeeld een strakke rechte plank of een brede visgraat? Of weet je nog niet precies wat bij jou past? Bekijk dan eens onze woonstijlen en trends en doe alvast wat inspiratie op.

Maak een afspraak

Toch nog vragen?

Kies een winkel en neem vrijblijvend contact met ons op. Kies jouw Aanhuis winkel

Veelgestelde vragen

Dat vinden wij een begrijpelijke vraag. Om deze goed te kunnen beantwoorden hebben we meer info nodig. Want een nieuwe pvc vloer kopen en laten leggen is een heel project. Het gaat om meer dan alleen die prachtige nieuwe vloer. Is het nodig om de ondergrond egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je!

Jazeker! Behalve dat pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook nog eens waterbestendig! Pvc vloeren lenen zich uitstekend voor vochtige ruimten als een keuken of badkamer. Verlijmde pvc vloeren zijn waterbestendig maar niet bestand tegen lekkages. De pvc vloeren van COREtec zijn zelfs 100% watervast! Vraag deskundig advies in onze winkel.

Is pvc geschikt voor de badkamer en de keuken?

Behalve dat pvc heel sterk, krasbestendig en niet vlekgevoelig is, is het ook erg waterbestendig. En daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimten als een keuken of een badkamer. Rondom een wasbak of vaatwasser waar ‘spatwater’ aanwezig is of waar weleens iets valt, is pvc heel geschikt. We merken graag op dat pvc zich het best in de badkamer onderhoud wanneer er een douchebak aanwezig is. Wij raden niet aan om pvc in de douchehoek te leggen.Een pvc vloer kan je zeker combineren met vloerverwarming. Dat kan ingefreesde of elektrische vloerverwarming zijn. Laat je in ieder geval adviseren welke pvc vloer het beste past bij jouw wensen en woonsituatie want de verschillende soorten vloerverwarming werken net iets anders.

Kies een hoogwaardige pvc vloer met een lange levensduur zodat je jaren vooruit kunt. Omdat de diktes van pvc vloeren en de samenstelling van het materiaal verschillend zijn is de mate waarin ze warmte doorgeven naar de ruimte ook anders. Graag geven wij je goed advies, dan haal jij het maximale uit je nieuwe pvc vloer!


Onze vakmensen zijn zo opgeleid dat ze alle vloeren voor je leggen. Wil jij een mooie eiken vloer in je woning? Schakel dan zeker Aanhuis.nl in. We helpen je graag!

Om aan iedere smaak te voldoen hebben we bij Aanhuis.nl een uitgebreide collectie duurzame vloeren op de markt gebracht. Denk daarbij aan Marmoleum, pvc (zonder de weekmakers) en CorQ, een vloer gemaakt van kurk.

Creatino, Marmoleum Click, Organico, Natuur CorQ en CorQ, dat zijn de namen die je in de gaten mag houden! Deze vloeren zijn klikbaar, dus is er geen verlijming nodig. Deze zijn verhuisbaar, wat ze nog duurzamer maken.

De linoleum vloeren, die vallen onder de merknaam Marmoleum® zijn duurzame vloeren met een hoge kwaliteit. Ze zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen, waardoor de vloer ook echt duurzaam is. Hij draagt bij aan een gezond binnenklimaat.

De oppervlakte van de ruimte speelt een rol. Laat daarom de stylist in de winkel goed met je meedenken. Verder is de kleur en de structuur belangrijk. Het geeft een bepaald karakter weer. Hoogpolig of grof geweven is meer voor een nonchalante uitstraling, laagpolige kleden zijn vaak wat netter en strakker.

Laat je vooral inspireren in onze winkel en bekijk samen met de stylist wat bij jou en je woning past.

HPL betekent High Pressure Laminate. Vaak noemen we deze vloer ook wel een laminaatvloer voorzien van een UV beschermende en gekleurde toplaag. Een HPL vloer is geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens.

Het voornaamste verschil is dat de vloeren verschillende bestanddelen bevatten. Een beton ciré vloer heeft een stuclaag van cement met kunststof-harder terwijl een gietvloer opgebouwd is uit lagen en deze gietlagen uit kunsthars bestaan.

De overeenkomst is dat ze beiden van kunststof gemaakt zijn. Vinyl is meestal iets dikker en flexibeler dan pvc. Beide vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. Wil je het verschil zelf bekijken? Doen! Kom langs in onze winkel!


Het materiaal waarvan pvc vloeren en laminaat vloeren gemaakt worden is verschillend. Daar zie je aan de bovenkant niets van. Beide vloersoorten zien eruit als bijvoorbeeld een echt eikenhouten vloer. Het verschil zit wel in de eigenschappen van de vloer, bij de productie van laminaat worden verschillende lagen, waaronder hout, op elkaar geperst. Hierdoor is laminaat dikker dan pvc.

Omdat hout een van de bestanddelen van laminaat is kan je deze vloersoort beter niet kiezen voor bijvoorbeeld een badkamer. Een pvc vloer is bestand tegen water en daarmee prima geschikt voor vochtige ruimtes.

Bij pvc klikvloeren en laminaat vloeren die op een ondervloer gelegd worden hoor je wel wat woongeluiden. Een verlijmde PVC vloer geeft weinig contactgeluid en is zeer geschikt voor vloerverwarming.


Marmoleum® is de merknaam van linoleum. Hier zit dan ook geen verschil in, linoleum is de vloersoort en Marmoleum® is een merknaam daarvan. Vaak gebruiken we Marmoleum®, omdat dat voor de meeste mensen bekender is dan linoleum.

In principe kan je zowel laag- als hoogpolig kiezen. Echter hoogpolig tapijt is door de lange polen lastiger goed schoon te maken. Wil je toch graag hoogpolig tapijt, dan kan je een vloerkleed overwegen.

Na het uitzoeken bestellen we je pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc vloer (click of dryback) strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je pvc vloer dus het beste laten leggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Jouw pvc vloer laten leggen bij Aanhuis.nl

Een pvc vloer leg je niet zomaar, er komt heel wat vakwerk bij kijken. En jij wilt het optimale uit jouw vloer halen, dat begrijpen we! Onze vakmensen zijn ware professionals en helpen jou, voor het mooiste resultaat. Wij komen bij jou thuis inmeten en leggen daarna ondervloer en vloer. Zo geniet jij van een egale vloer, zonder bultjes, putjes of bobbeltjes. Kom eens langs in de winkel, waar wij je graag alle voordelen uitleggen om jouw pvc vloer te laten leggen door Aanhuis.nl! Benieuwd naar de kosten van een pvc vloer laten leggen? Kom langs of maak een afspraak. We adviseren je graag!