Van trap af naar aftrap: daarom wil jij traprenovatie!

Wat maakt de band met jouw beste vriend(in) bijzonder? Dat je gezellig kan wijnen, dat jullie elke hit van de Backstreet Boys mee kunnen zingen? Of dat je de ander nu op de tenen kan trappen en er een seconde later tranen om lacht? Het draait om samen de ups en downs beleven. Wat dat betreft is het leven net een trap – op en af. Hoe zit het eigenlijk met jouw trap?

Traprenovatie inspiratie

Wat zie je als je naar jouw trap kijkt: versleten, afgetrapt, spekglad, knarsend of te donker? Tijd voor traprenovatie, wat mag het worden?

 • Zo’n royale staircase uit de soapserie Dynasty?
 • Simpelweg een veilige opgang die weer jaren meegaat?
 • Of die super stijlvolle trap in je hal, voor een warm welkom van je BFF?

Alles kan! Maar hoe kom je van oud en versleten naar die nieuwe trap van je dromen, passend bij jouw stijl? Goed nieuws: in onze woonwinkel ligt alles al voor je klaar: van marmer tot eikenhouten trapbekleding, plinten, trapleuningen, verlichting.. en wij hebben zelfs de vakmensen die jouw trap komen bekleden.

Welke trap past bij jouw stijl

Maar ja… hoe maak jij de beste keuze? Laten we bij de eerste stap beginnen: ik geef je volop trap inspiratie, voorbeelden, verschillende kleuren en opties. Ontdek je jouw favoriet? Kom eens naar de showroom, wij laten je graag de verschillende pvc, laminaat, tapijt en andere vloerstalen zien. Natuurlijk kunnen wij de opties bespreken en ook een prijs maken voor traprenovatie. Het inmeten en monteren mag je trouwens aan onze vakmensen overlaten.

Alles over traprenovatie

Trap inspiratie 1 - Scandinavische woonstijl renovatie

Omdat je fan bent van zachte kleuren en natuurlijke materialen ga je voor een rustige uitstraling van je trap. Bij een Scandinavische woonstijl past een trap in lichte kleuren, luchtig en tijdloos.

 • Kleuren: combineer witte plinten en borden met houten traptreden.
 • Materialen: houtlook pvc in essen look of vergrijsde wittinten.
 • Combinatie: witte muren, gordijnen en vouwgordijnen met structuur zoals linnen of katoen.
 • Accessoires: denk aan kunst op de muur met grafische elementen, zo'n prachtige design vaas, strakke lijnen en goede verlichting.

Is dit de traprenovatie die past bij jouw stijl? Of heb je wat anders in gedachten? Kijk ook naar de volgende stijl :)

Ontdek onze houtlook pvc vloeren

Trap inspiratie 2 - Moderne woonstijl renovatie

Jij geeft lijnen en contouren alle ruimte om te stralen, naast rustige kleuren kies je een accentkleur, "strak" is je tweede naam. Bij de woonstijl Modern strak past een trap met donkere kleuren, stijlvol en rechtlijnig.

 • Kleuren: ga voor een trapbekleding in zwart of antraciet. Liever geen zwarte traptreden? Ga voor treden in een lichte kleur en zwarte elementen.
 • Materialen: staal, betonlook pvc, strak afgewerkt hout.
 • Combinatie: stalen deuren, witte of lichtgrijze muren, jaloezieën of plissés.
 • Accessoires: denk aan meubelen met strakke lijnen, een grote schilderij op de muur, led-spotjes verlichting, vazen of tafeltjes in accentkleuren.

Is dit de traprenovatie die past bij jouw stijl? Of heb je wat anders in gedachten? Kijk ook naar de volgende stijl :)

Liever laminaat op de trap? Ontdek het nu

Trap inspiratie 3 - Basic naturel woonstijl renovatie

Je doet je voordeur open en er is: RUST. Heerlijk, fijne zachte kleuren, geen prikkels, een beetje bos of strand in huis zoals kamerplanten of schelpen. Bij de woonstijl Basic naturel past een trap met natuurlijke kleuren, overzichtelijk en ruim.

 • Kleuren: ga voor een trapbekleding in lichte zand- of grijstinten.
 • Materialen: hout, wol, tapijt, riet of bamboe.
 • Combinatie: gordijnen met botanisch printje, lichte muren waar je pasteltinten op terug laat komen, een superzacht vloerkleed.
 • Accessoires: denk aan een boeket van droogbloemen, dekens op de bank, een collage of wandpaneel op de muur.

Is dit de traprenovatie die past bij jouw stijl? Of twijfel je nu welke trapbekleding bij jouw hal of kamer en woonstijl past? Dan zijn er meerdere opties:

 • Lees nog even verder over trapbekleding.
 • Laat je vrijblijvend adviseren.

Of neem contact op

Wat kost een trap laten bekleden?

Ben je nieuwsgierig naar de kosten voor traprenovatie? Die zijn afhankelijk van de trapbekleding die je kiest, het oppervlak in m2 en of het een open of dichte trap is. Zit er al bekleding op de trap die verwijderd moet worden? Over het algemeen kan een traprenovatie variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro's.

Een eenvoudige traprenovatie met laminaat of vinyl overzettreden kan relatief betaalbaar zijn, met kosten van ongeveer €30 tot €50 per trede, afhankelijk van de kwaliteit en het merk van het materiaal. Als je een meer op maat gemaakte renovatie wilt met bijvoorbeeld anti-slip treden of extra verlichting, kunnen de kosten stijgen, variërend vanaf €100 per trede en meer.

De weg naar jouw nieuwe trap begint bij een gezamenlijk gesprek. Op basis van jouw specifieke wensen en de staat van je huidige trap, bespreken wij de opties. Heb je foto's van je huidige trap, neem ze mee naar dit oriënterende gesprek, om de adviseur een idee te geven van de huidige staat. Graag maken wij een offerte voor je, zo kom jij niet voor verrassingen te staan. Benieuwd? Kom langs!

Bezoek de Aanhuis.nl winkel in jouw buurt

Sta jij nu te trappelen? Maak de overstap naar een nieuwe trap!

Karin
Geschreven door Karin
Geschreven door
Karin

Hoi, ik ben Karin, interieurblogger bij Aanhuis.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief