Afl. 1 - Groot-Ammers

In deze aflevering
Datum
september 2023
Opdrachtgever
Sanne & Gerlinda
Ruimte
Woonkamer, Eetkamer, Keuken, Hal
Producten
PVC vloeren, Houten jaloezieën, Vouwgordijnen, Luxaflex

Stylist Marianne trapt deze eerste make-over van dit seizoen af bij Sanne & Gerlinda in Groot-Ammers. Dit leuke samengestelde gezin met, drie pubers, zoeken vooral samenhang, sfeer en warmte. Niet alleen bij elkaar, ook in de inrichting van hun vrijstaande unieke woning aan het water. Alle ingrediënten compleet, zou je denken. Niets blijkt minder waar! Marianne gaat enthousiast aan de slag. Lees mee hoe ze verbinding creëert tussen de verschillende woonruimten en de twee uiteenlopende woonsmaken perfect combineert.

How it started

Stel je voor; een vrijstaande woning met ruime tuin aan het water. Met een bijzondere indeling op de benedenverdieping; dat is niet alleen geweldig, het is ook lastig in te richten. Gerlinde en Sanne zijn de trotse bewoners. Ze willen graag meer eenheid, een logische indeling en de loze ruimtes beter benutten. Tegelijkertijd willen ze voldoende ruimte overhouden en zitplekken creëren voor allemaal, ook als er aanhang aanschuift. Met als laatste uitdaging de verschillende smaken van deze dames; ook dit zal ergens bij elkaar moeten komen.

Sanne houdt van strakke en organische vormen, een tikkeltje moderne woonstijl in combinatie met veel hout en warme, zachte kleuren. Geen tierelantijntjes en als er al kleur moet komen dan graag donkere kleuren als zwart en donkergroen. Gerlinda haar smaak gaat alle kanten op. En het lijkt op Engels cottage met bloemetjes behang, lekker klassiek romantisch vol antieke items met emotionele waarde. Het liefst met veel planten en accessoires.

Daar waar de moed misschien in jouw schoenen zakt als je dit leest, begint Marianne juist volledig te stralen. Er is duidelijk werk aan de winkel en je maakt deze stylist niet blijer dan met dit soort uitdagende klussen!

Aanhuis.nl moment 1

Wil je eenheid in je huis, dan zorgt één en dezelfde vloer over een hele verdieping daar automatisch al voor. Daar begint Marianne dan ook mee.

Er is gekozen voor een lichte houtlook pvc-vloer van Moduleo Moods in de kleur 262 Chevron. Omdat pvc krasvast en onderhoudsvriendelijk is, past dit perfect in een druk huishouden en ook in ruimtes die veelvuldig gebruikt worden, zoals de keuken en hal. En weet je dat pvc goed combineert met vloerverwarming? De vloerverwarming lag er al, dat was dus mooi meegenomen!

Sanne haar wens voor licht en haar voorkeur voor hout sluiten perfect bij deze vloer aan. Het gezellige en het klassieke in de woonsmaak van Gerlinda komt volledig tot zijn recht, zeker doordat er gekozen is voor een Hongaarse punt patroon. Bij een Hongaarse punt worden de pvc stroken in verstek gezaagd, waardoor je banen krijgt. Dat is dus anders dan bij een visgraat die trapsgewijs gelegd wordt wat onrustig maakt.

Echt een pláátje van een vloer, vind je niet?

Een natuurlijk look met pvc

Eenheid en samenhang met lekker veel licht en ruimte, we houden er van!

Aanhuis.nl moment 2

Een absoluut pluspunt van het huis zijn de grote raampartijen. Hier hingen eerst dikke gordijnen in meerdere kleuren. Dat maakt het geheel nogal onrustig en rommelig. Aangezien Sanne van strak en modern houdt, kiezen we in de keuken én voor de schuifpui voor lichte Luxaflex® houten jaloezieën van bamboe.

Deze zijn van Luxaflex® in de kleur 8365. Jaloezieën bestaan uit lamellen die je makkelijk kantelt om de lichtinval te bepalen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse breedtes. In Groot-Ammers is gekozen voor 50 mm.

Zoals je ziet geeft het subtiel natuurlijk licht in de ruimte. Sfeervol en warm, precies wat de dames zo graag willen. Bamboe geeft een hele natuurlijke uitstraling, dat geeft samenhang en staat mooi bij de pvc-vloer.

Bij jaloezieën heb je keuze uit vele kleuren en materialen, bedieningsmogelijkheden en ook of je ze met of zonder ladderband wilt.

Verschil met of zonder ladderband


Aanhuis.nl moment 3

Omdat de woonkamer zich aan de straatkant bevindt, kiezen we hier ook voor raamdecoratie. In een luchtige variant, omdat je daar inkijk wilt verminderen, het ook wil laten aansluiten bij de rest van de lichte inrichting en tegelijk sfeer en warmte toe wilt voegen aan het interieur. We kunnen zeggen; dat is allemaal gelukt!

Gekozen is voor bamboe vouwgordijnen, van Aanhuis.nl in de kleur 7305. Deze vouwgordijnen zijn geschikt voor zowel brede ramen als ook voor lange smallen ramen. Hoe dat kan?

Bij Aanhuis.nl maken we alles op maat voor je. Kies je voor raamdecoratie of gordijnen; wij zorgen ervoor dat het perfect past en mooi aansluit. En onze eigen vakmensen komen bij je thuis inmeten en monteren. Alles onder één dak, zonder gedoe. Handig toch? Kan je hulp gebruiken bij het uitzoeken? Maak eenvoudig een afspraak in onze winkel!

Afspraak maken

Tot slot

Wat een toffe eerste make-over door Marianne. Er zit werkelijk alles in wat de bewoners wensen; eenheid, samenhang, sfeer, warmte én licht. De woonruimten hebben nu verbinding onderling door de gave pvc-vloer in Hongaarse punt. Het natuurlijke licht stroomt naar binnen door de lichte bamboe jaloezieën en vouwgordijnen. De woonstijl is een perfecte combinatie van Sanne haar strakke en moderne wens en het nostalgische Engelse van Gerlinda. Kortom; een heerlijke plek om te wonen.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn in je bestaande huis? Ga je verhuizen naar een nieuwbouwhuis of heb je gewoonweg hulp nodig bij het uitzoeken van een nieuwe vloer, nieuwe inbetweens, een kast op maat of stalen deuren? Kom langs in de winkel of boek een interieuradvies gesprek. Tot gauw!


Interieuradviesgesprek

Sandra
Geschreven door Sandra
Geschreven door
Sandra

Niets leuker dan lekker bij mensen binnenkijken of onze winkel binnenlopen, inspiratie opdoen en daar over schrijven!