Veel gestelde vraag; jaloezieën met of zonder ladderband

Als je kiest voor jaloezieën, dan kunnen deze worden voorzien van een ladderband of een ladderkoord voorzien van een koordrem. De koordrem zorgt ervoor dat de jaloezieën op de gewenste hoogte stoppen. Maar wat is het verschil tussen een ladderkoord en een ladderband?

Kies je voor houten jaloezieën met of zonder ladderband/ladderkoord?

Bij een ladderkoord zijn de gaatjes in jaloezie waardoor het koord loopt zichtbaar. Doordat het koord subtiel is verwerkt in de horizontale lamellen, oogt de raamdecoratie strak en tevens rustgevend. In de afbeelding hieronder is het verschil tussen een ladderkoord en -band goed weergeven.


Houten jaloezieën met ladderband

Bij een ladderband zijn deze gaatjes echter niet zichtbaar, de gaatjes zijn bedekt waardoor de ladderband erg sfeerbepalend kan zijn. Met houten jaloezieën is er heel veel mogelijk om de finishing touch te geven aan jouw interieur. Steeds meer mensen kiezen voor witte houten jaloezieën, passend in ieder huis en van ruimtelijke waarde. De kleur wit zorgt voor een lichte uitstraling, dit in combinatie met het zonlicht creëert ruimte.

Mocht het witte niet jouw smaak zijn, dan is het spelen met een gekleurde ladderband de oplossing! Om ervoor te zorgen dat alles binnen jouw woonstijl past, raden wij aan om een kleur ladderband te kiezen die ook weer terugkomt in jouw interieur. Als je een ruimte hebt voorzien van een zwarte muur, dan komt zwarte kleur van de ladderbanden hier ook weer mooi in terug.

Ontdek onze jaloezieën


Ontdek alle raamdecoratie

Naast de jaloezieën voorzien van ladderband of ladderkoord zijn er nog andere soorten raamdecoratie. Kom langs in een winkel bij jou in de buurt om alle mogelijkheden te testen, voelen en beleven, zodat goed voorbereid bent op jouw gewenste raamdecoratie.

Bezoek onze winkel


Voeg nog meer sfeer toe aan het interieur met een ladderband!

Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief