Hoe dik moet een pvc-vloer zijn en waarom is dit relevant?

Wanneer je een nieuwe pvc-vloer uitkiest moet je bést wat beslissingen maken. Welke vorm wil je, welke kleur, welk materiaal.. Maar heb jij ook al eens nagedacht over de dikte van je vloer? Wij namelijk wel! Lees meer over de relevantie van de dikte van je pvc-vloer.

Wat is de ideale dikte voor een pvc-vloer?

PVC heeft de eigenschap dun te zijn. Maar wat zegt dat over de kwaliteit? En hoe dik moet jouw pvc-vloer dan eigenlijk zijn? Al onze merken pvc-vloeren hebben een slijtlaag. De slijtlaag zorgt voor de krasbestendigheid en ook voor een lange levensduur van de vloer. Voor beiden geldt dat het wel afhankelijk is van de mate van het gebruik en het onderhoud. Het komt erop neer dat hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer.

Alle pvc-vloeren hebben dus een slijtlaag. Heel fijn! Mocht je pvc in jouw huis overwegen dan heb je aan 0,25mm voldoende. Wil je pvc voor zwaar en/of projectmatig gebruik, voor bijvoorbeeld in een winkel, dan kom je gauw op een dikte van; 0,55mm tot 0,70mm.

Kom naar de winkel voor advies!

Moduleo pvc-vloer - Azuriet - steelook - hexagon

Hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel krassen in jouw vloer!

Annemiek
Geschreven door Annemiek
Geschreven door
Annemiek

Hi! Ik ben Annemiek, interieurblogger bij Aanhuis.

Ik ben gek op alles wat met het interieur te maken heeft en daar wil ik jou graag over inspireren. Ontdek de laatste trends, nieuwste producten en fascinerende blogs. Laat je betoveren door kleuren, texturen en materialen die je interieur tot leven brengen. Krijg je al kriebels om je interieur aan te pakken? Let's go!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!