FAQ

Als je iets niet weet, dan vraag je het. Onze veelgestelde vragen hebben we voor je op een rij gezet. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op!

Filter op onderwerp:

Overgordijnen kunnen goed isolerend werken. Hoe dikker de stof, hoe beter de gordijnen isoleren. Door de strak geweven garens kan de lucht niet makkelijk ontsnappen. Ook gordijnen met een isolerende, verduisterende voering houden de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten.


Na het uitzoeken bestellen we je pvc vloer en komen we deze desgewenst leggen, inclusief het egaliseren en de afwerking. Onze stoffeerders zorgen er voor dat het leggen van de ondervloer en het egaliseren perfect worden uitgevoerd. Hierdoor kan de pvc vloer (click of dryback) strak worden gelegd en kun jij optimaal genieten van een mooie vloer die op de juiste manier is gelegd. Zeker zijn van een goed resultaat? Dan kun je je pvc vloer dus het beste laten leggen.

Welke vorm raam je ook heeft, een plissé is de geschikte raamdecoratie voor ieder draai- en kiepraam. Naast dat een plissé functioneel en duurzaam is, zijn de plissés erg decoratief. Duettes of plissés met een magneetsysteem zijn ideaal voor een draai- kiepraam. Omdat het raam op twee manieren kan worden geopend, mag de raamdecoratie niet in de weg hangen.

Ja zeker! Je kunt geweven houten vouwgordijnen rolgordijnen automatiseren. Dit betekent dat jij gemakkelijk vanuit elke hoek van de ruimte jouw raamdecoratie kan besturen met een afstandsbediening of een app. Voor extra isolatie, kun je voeringen toevoegen aan geweven houten raamdecoratie. Houd de warmte binnen in de winter en de hitte buiten tijdens de zomer.

Ja, er zijn zeker kindvriendelijke raambekledingsopties voor openslaande deuren. Hier zijn enkele opties waar je aan kunt denken:

  1. Koordloze systemen: Kies raambekleding met koordloze bedieningssystemen, zoals koordloze jaloezieën of plisségordijnen. Dit elimineert het risico op verstrikking of verstikking bij jonge kinderen.
  2. Kindveilige bediening: Als je raambekleding koorden heeft, zorg er dan voor dat ze uit de buurt van kinderen blijven door gebruik te maken van kindveilige bedieningssystemen, zoals koordklemmen of korte koorden.
  3. Veiligheidshaken: Installeer veiligheidshaken op een veilige hoogte om de koorden van de raambekleding buiten het bereik van kinderen te houden.

Een nis is een uitsparing in de dikte van de muur, dat je kunt opvullen door een niskast. Een ideale oplossing om je nis zo efficiënt mogelijk in gebruik te nemen. En daar zijn wij een specialist in. Afhankelijk van de omvang van de nis kan er een niskast op maat in worden gebouwd. De kosten voor een niskast bedragen zijn wel heel verschillend, dit omdat de nis bepalend is voor het formaat, kleur en soort materiaal. Je hebt al een niskast op maat vanaf € 700,- bij jou thuis afgeleverd. Benieuwd naar jouw kosten voor een nis kast? Kom dan naar de winkel!

Een wasmachinekast is een verademing voor ieder huishouden en daar zijn natuurlijk ook handige kasten op maat voor ontworpen. Door de wasmachine en de droger op hoogte te plaatsen is het gebruik van deze apparaten een stuk gemakkelijker. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer te bukken om de was in of uit de machine te doen. Daarnaast heb je in de laden onder de machines voldoende opbergruimte voor wasmiddelen. Wil jij de kosten voor jouw wasmachinekast weten? Kom dan naar de winkel!

Ja, er zijn raambekledingsopties die kunnen helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie in je woning. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Isolerende gordijnen: Gordijnen met een thermische voering of speciale isolerende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van warmteverlies in de winter en het buiten houden van warmte in de zomer. Ze fungeren als een extra isolatielaag voor je ramen.
  • Duette® Shades: Deze gordijnen hebben een honingraatstructuur die lucht vasthoudt en helpt bij het isoleren van de ruimte. Ze zijn effectief in het verminderen van warmteverlies en het reguleren van de temperatuur in huis.
  • Rolgordijnen: ze bieden niet alleen privacy en veiligheid, maar ze helpen ook bij het isoleren van de ramen. Ze vormen een extra barrière tegen koude of warme lucht van buitenaf, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd.Houten jaloezieën kunnen geschikt zijn voor mensen met allergieën, mits enkele voorzorgsmaatregelen worden genomen. Ze hebben de neiging minder stof aan te trekken dan stoffen raamdecoraties, waardoor ze gunstig zijn voor stofallergieën. Het is echter belangrijk om ze regelmatig schoon te maken en te voorkomen dat ze vochtig worden, om schimmelvorming te voorkomen. Kies bij voorkeur voor hypoallergene afwerkingen en zorg voor goede ventilatie om mogelijke emissie van allergenen te verminderen. Houten jaloezieën kunnen dus geschikt zijn voor mensen met allergieën, maar vereisen zorgvuldig onderhoud en aandacht voor mogelijke allergenen in de luchtkwaliteit.


Jazeker! Jaloezieën zijn geschikt voor schuine ramen zoals dakramen, draai-kiepramen en trapeziumvormige ramen.

Je vouwgordijnen elektrisch bedienen is zeker een optie. Naast de bediening van een (slim)koord, hebben we diverse systemen waarbij je met een druk op de knop of met het gebruik van je telefoon, of je Smart Box je vouwgordijnen omhoog en omlaag kunt laten bewegen.

Vraag er zeker naar in onze winkel, we helpen je graag als het gaat om het elektrisch bedienen van je vouwgordijnen.

Absoluut! Paneelgordijnen kunnen op maat worden gemaakt om naadloos aan te sluiten bij ramen van verschillende afmetingen. Of je nu grote ramen, smalle ramen of zelfs afwijkende raamformaten hebt, de panelen van paneelgordijnen kunnen worden aangepast.

Blend® shutters voor draai- kiepramen monteren wij op het kozijn en zijn voorzien van een driezijdig profiel. De bevestiging in de klink wordt verlengd en geplaatst op de shutter, waardoor de shutter meebeweegt met het raam. Geïntegreerde magneten zorgen ervoor dat de shutter stevig hangt. Zo kun je dus het raam laten kiepen, zonder je raamdecoratie te verwijderen.