FAQ

Als je iets niet weet, dan vraag je het. Onze veelgestelde vragen hebben we voor je op een rij gezet. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op!

Filter op onderwerp:

Het vereiste onderhoud van wandpanelen hangt af van het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Over het algemeen zijn wandpanelen relatief eenvoudig te onderhouden. Hier zijn enkele algemene tips voor het schoonmaken van houten wandpanelen:

 • Veeg regelmatig het stof van de panelen met een zachte doek of gebruik een stofzuiger met een borstelopzetstuk.
 • Reinig vlekken met een vochtige doek en milde zeepoplossing.
 • Vermijd overmatig gebruik van water om waterschade te voorkomen.

De levensduur van vinyl vloeren verschilt en hangt af van diverse factoren. Goedkopere varianten gaan meestal 5 tot 10 jaar mee, terwijl hoogwaardige opties wel 10 tot 20 jaar of langer kunnen behouden. Het juiste onderhoud, zoals regelmatige reiniging en bescherming tegen slijtage, is van invloed op de levensduur. Bovendien spelen omgevingsfactoren een rol, zoals blootstelling aan zonlicht en temperatuurvariaties. Het is belangrijk te beseffen dat de levensduur afhankelijk is van de kwaliteit van het vinyl, de zorg en de omstandigheden, en deze factoren kunnen de levensduur aanzienlijk verlengen of verkorten.

De levensduur van een vinyl vloer in betonlook is afhankelijk van het gebruik en het onderhoud. In de woonkamer wordt een vloer vaak intensiever gebruikt dan bijvoorbeeld in de slaapkamer. Daarnaast is het belangrijk om de vloer regelmatig schoon te maken om het vinyl in topconditie te houden. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.


De levensduur van tapijt op een trap varieert afhankelijk van het type, de kwaliteit, het gebruik en het onderhoud. Gemiddeld gaat tapijt op een trap ergens tussen de 10 en 15 jaar mee.

Begin met het plaatsen van het kleed voor de bank. Zorg ervoor dat het groot genoeg is om zowel de voorkant als de achterkant van de bank te bedekken. Schuif vervolgens de bank voorzichtig over het kleed, waarbij je ervoor zorgt dat het kleed gelijkmatig onder de poten van de bank ligt.

Controleer of het kleed mooi uitsteekt aan de voorkant en zorg ervoor dat het niet opkrult. Pas indien nodig de positie van het kleed aan voor de gewenste uitstraling.

Zit er stof op je jaloezieën? Pak dan een schone stofdoek, of een microvezel doekje. Doe je lamellen dicht en maak ze op die manier schoon. Zijn je jaloezieën vies of vettig? Maak dan een klein sopje met allesreiniger en maak met een spons de lamellen van je jaloezieën schoon.

Om houten jaloezieën correct te meten, heb je een rolmaat, potlood en papier nodig. Begin met het meten van de breedte op drie punten: boven, midden en onder. Noteer de kleinste meting. Herhaal dit voor de hoogte, meet links, midden en rechts, en noteer opnieuw de kleinste meting. Overweeg eventuele overlappingen of montageopties en pas de metingen dienovereenkomstig aan. Zorg voor nauwkeurigheid, want kleine fouten kunnen leiden tot jaloezieën die niet passen. Als alles klopt, bestel je de jaloezieën met de exacte maten. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en een stijlvolle toevoeging aan je raamdecoratie.


Dat doen wij voor je! Kies jij je wavegordijn bij Aanhuis.nl dan komen onze eigen vakmensen jouw nieuwe gordijnen bij je thuis inmeten en monteren. Handig toch?

Zijn je vouwgordijnen vies? Maak ze dan zo snel mogelijk met de hand, een zachte spons en lauwwarm water met eventueel een niet-synthetisch wasmiddel, schoon. Wil je ze een opfrisbeurt geven, was ze dan op exact dezelfde manier helemaal. Hang ze dan wel gelijk uit om te drogen.

Vaak vind je aan de bovenzijde van het vouwgordijn een wasinstructie voor de zekerheid.

Begin met het verwijderen van alle meubels en tapijten. Gebruik een bandschuurmachine om gelijkmatig over de vloer te schuren, altijd in de richting van de houtnerf. Na het grove schuren herhaal je het proces met fijner schuurpapier voor een gladdere afwerking. Vergeet niet om al het schuurstof grondig te verwijderen voordat je de gewenste afwerking aanbrengt op de vloer.

Het onderhouden van je houten jaloezieën is als het verzorgen van een favoriete plant. Geef ze minstens één keer per maand wat liefdevolle aandacht. Begin met een plumeau of een zachte borstel om het stof weg te vegen. Voor een diepere reiniging, verwijder je de vlekjes met een vochtige doek en een mild sopje. Laat ze dan rustig drogen. Vergeet niet om extra aandacht te schenken aan de jaloezieën in vochtige ruimtes; ze hebben wat meer liefde nodig. Zo houd je je jaloezieën schoon en stralend.Hoe vaak je jouw Jabo tapijt moet reinigen, hangt af van verschillende factoren, waaronder de mate van gebruik, de locatie en het type tapijt. Over het algemeen is het een goed idee om regelmatig onderhoud te plegen om je tapijt in goede staat te houden. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

 1. Stofzuigen: stofzuig je tapijt wekelijks, vooral in drukke ruimtes zoals de woonkamer en gangen. Minder bezochte ruimtes kunnen met minder frequentie worden gestofzuigd.
 2. Vlekverwijdering: behandel vlekken en morsingen zo snel mogelijk om te voorkomen dat ze in het tapijt trekken. Dit kan op elk moment nodig zijn.
 3. Dieptereiniging: voer een dieptereiniging uit met een tapijtreiniger of laat dit doen door een professionele reiniger, meestal eens per 12-18 maanden, afhankelijk van het gebruik.
 4. Preventief onderhoud: plaats deurmatten bij de ingangen om vuil en stof buiten te houden en gebruik meubelbeschermers om slijtage te verminderen.

Onthoud dat de reinigingsfrequentie kan variëren, dus let op de staat van je tapijt en pas het onderhoud daarop aan. Regelmatig onderhoud helpt de levensduur van je Jabo tapijt te verlengen en het er fris en schoon uit te laten zien.


Als wij bij je thuis komen inmeten laten wij je dat exact zien. Welke stof kies je met welke plooi, allemaal zaken die hierbij van belang zijn. Onze eigen vakmensen vertellen je er alles over en houden hier zeker rekening mee bij het monteren van jouw nieuwe gordijnrails.

Door de honingraatstructuur van de duettes samen met de dubbele stoflaag, zijn ze isoleren. De lucht blijft tussen de dubbele stoflaag. Ideaal in de winter, dan blijft het lekker warm in huis. In de zomer blijft het juist koeler.

Onze elektrische gordijnrails werken met een motortje die je aan kunt sturen via afstandsbediening of de app. Geschikt voor overgordijnen, inbetweens en vitrages! Alles over elektrische gordijnrails lees je op onze pagina 'elektrische gordijnen'.

Om een beslagen spiegeldeur te voorkomen, is het raadzaam te zorgen voor goede ventilatie, deurafdichtingen te controleren of de kamertemperatuur te verhogen. Je kunt ook het gebruik van een ontvochtiger overwegen!Bij ons hoef je niet lang te wachten voordat je kunt genieten van je vernieuwde trap. Gemiddeld genomen duurt het renoveren van een trap enkele dagen tot een paar weken, afhankelijk van de specifieke omvang en complexiteit van de renovatie. Ons ervaren team van vakmensen zorgt ervoor dat jouw trap snel en efficiënt wordt getransformeerd, zonder concessies te doen aan kwaliteit en vakmanschap. Dus binnen de kortste keren kun je de prachtige resultaten bewonderen en met trots je trap showen aan vrienden en familie.

De kosten van een pvc vloer variëren afhankelijk van factoren als de kwaliteit, het merk, de stijl en het aantal vierkante meters. Houd daarom rekening met de benodigde oppervlakte voor een nauwkeurige schatting van de kosten. Is het daarnaast nodig om de ondergrond te egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je op!

De kosten van een vinyl vloer variëren afhankelijk van factoren als de kwaliteit, het merk, de stijl en het aantal vierkante meters. Houd daarom rekening met de benodigde oppervlakte voor een nauwkeurige schatting van de kosten. Is het daarnaast nodig om de ondergrond te egaliseren? Ook dat is onderdeel van het traject vloer laten leggen.

En tot slot natuurlijk de volledige afwerking, want ook de plinten worden aangebracht. Als we alles compleet hebben maken we uiteraard graag een offerte voor je op!

De kosten voor het renoveren van een trap kunnen sterk variëren, afhankelijk van:

 • Aantal treden
 • Materiaal
 • Gekozen afwerking
 • Luxe toevoegingen als verlichting

Om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten voor het renoveren van jouw trap, adviseren we je een vrijblijvende offerte aan te vragen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.