Welke kast is waar geschikt?

Een kast is een kast hoor ik je denken. Klopt. Een kast is een ruimte, vaak achter deurtjes, waar je al je zooi in kan stoppen. Oh oeps 'sorry for my french', met zooi bedoel ik niet gelijk ‘afvalstortwaardig’ materiaal. Zooi als in: ‘dit hoef ik niet gelijk in het zicht te hebben en berg ik netjes op’. En dat is precies de bedoeling van de kast. Een plek voor je spullen. En toch heeft een kast verschillende doeleinden. Daar wil ik het vandaag eens grondig met je over hebben. Want welke kast is nou geschikt voor welke ruimte? En wat stop je daar dan in?

Kledingkast

Waar je echt een kast voor nodig hebt, is je kleding. Nu zien we ook regelmatig kledingrekken voorbijkomen op bijvoorbeeld Pinterest. Erg mooi, maar erg praktisch: neeh. Hang je dan je ondergoed ook op? I think not. Een kast voor je kleding is ideaal. Een praktische oplossing is de schuifdeurkast. Met een schuifdeurkast bespaar je ruimte, je hoeft tenslotte niet ruimte te maken voor openslaande deuren. De inrichting van een schuifdeurkast kan je zelf bepalen. Handig zijn lades voor je ondergoed en hangers voor je jurkjes of blouses. Een handig schoenenrek erbij en je hebt je schuifdeurkast voor je kleding compleet.


Inloopkast

Ken je die reclame nog van dat ene bepaalde biermerk? Waar ze een kamer inlopen met allemaal bier en de mannen compleet uit hun dak gaan? Iets wat vrouwen vaak doen met inloopkasten. Een droom voor velen. Maar kom op; als je de ruimte hebt: ga-dan-voor-een-inloopkast. Ruimte voor je kleding en accessoires aan alle wanden, met een luxe inrichting is deze helemaal perfect. Naja, ik hou op. Een inloopkast is geschikt voor kleding. Klaar: punt gemaakt.


Speelgoed & troepjes

Speelgoed benoem ik toch ook nog even. Misschien heb je daar geen last van. Maar, bestaat de kans dat je dat wel hebt, dan wil je een fatsoenlijke kast het te verstoppen. Het liefst ook waar je het met enig gemak uit kan halen en terug in kan stoppen. Hetzelfde geldt voor je spullen die je amper gebruikt. Denk aan je administratie of je reserve kaarsen. Een kast met deuren, oftewel een draaideurkast is hier dan weer geschikt voor. Zeker als je zo’n kast in je woonkamer hebt staan. Wil je je gereedschap, je voorraad maaltijden en flessen of je wasmiddelen kwijt, dan is een schuifdeurkast of een wasmachinekast in de hal of bijkeuken weer mega ideaal.


Kasten op maat

De showkast

Dat een kast niet alleen voor opbergen geschikt is zie je wel bij onze tv/wandmeubels en ensuite kasten. Bij deze kasten heb je naast draaideuren ook open vakken. En in die open vakken zet je je spullen waar je trots op bent. Souvenirs van afgelopen vakantie, je mooiste boeken of de dierbaarste foto’s. Een kast die iedereen in de kamer moet hebben. Meer weten?

Maak een afspraak

Inspiratie boost online of in real life

Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief