Verschil tussen plissé- en rolgordijnen

Een plissé of een rolgordijn? Het verschil zit voornamelijk in de uitstraling. Geplisseerde gordijnen zijn transparant en rolgordijnen daarentegen wat minder transparant en hebben een strakke uitstraling. Wel zijn ze beiden erg makkelijk te monteren. De afbeelding hieronder is de linker afbeelding een plisségordijn en de rechter afbeelding een rolgordijn. Wij vertellen je hier graag meer over.

Verschil tussen plissé gordijnen en rolgordijnen

Met een plisségordijnen kies je voor een gezellig kamer, in een fleurige omgeving. Door de lichte transparantie en de geplisseerde stof creëer je een groot verschil ten opzichte van rolgordijnen. Hieronder leuke inspiratie en opvallende kleuren om de kamer net even wat meer sfeer te geven.

Een rolgordijn kan zeker ook in transparante varianten, maar wordt vaak als minder transparant gekozen om een kamer goed te verduisteren. Een rolgordijn geeft een strakke look en wordt vaak toegepast in de keuken of slaapkamers. Hieronder wat leuke voorbeelden van rolgordijnen voorzien van figuurtjes die als echte sfeermakers kunnen dienen in iedere woonomgeving.

Ontdek onze rolgordijnen

Nog meer verschil...

Het verschil tussen een plissé- en rolgordijn zit hem in de stof, transparantie, materiaal en voornamelijk in de functionaliteit. Een rolgordijn kan naar boven en beneden op worden gerold, daar waar een plissé in ieder gewenste stand voor het raam kan blijven hangen.

Een rolgordijn wordt vaak ingezet op slaapkamers, in de keuken of voor een draai- en kiepraam. De plissés worden vaak ingezet voor het raam in de woonkamer, keuken met uitzicht of andere raampartijen met vooraanzicht om zo toch je privacy te waarborgen met de mogelijkheid naar buiten te kunnen kijken.

Ontdek onze plisségordijnen

Wanneer zien we jou in de winkel?

Vind een winkel bij jou in de buurt om alle mogelijkheden te testen, voelen en beleven. Ontdek alle verschillen tussen plisségordijnen en rolgordijnen in één van onze Aanhuis-winkels.

Bezoek onze winkel

Wat zijn jouw wensen? Alleen zo kom je achter de perfecte raamdecoratie voor jouw kamer!

Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief