Kledingkast op maat laten maken; de droom van elke vrouw?!

Wanneer je een nieuwe kledingkast wilt kopen is de belangrijkste vraag: welke kledingkast past het beste bij jouw situatie? Hiervoor kijk je naar de plek waar je een nieuwe kast wilt neerzetten. En je bent tot de conclusie gekomen dat een standaard kledingkast niet de oplossing is waar jij heel blij van wordt. Hoezo? Omdat de beschikbare ruimte een uitdaging is, denk aan een schuine wand of een smal plekje waar de kast moet komen te staan. Je bent erover uit dat je een kledingkast op maat nodig hebt.

Jouw kleren bepalen de indeling van je kledingkast op maat

Natuurlijk wil je alles kwijt kunnen in een nieuwe kledingkast, zoals jouw kleren, schoenen, handtassen en accessoires. Het mooie van een kledingkast op maat is dat jij zelf de meest efficiënte kastindeling bepaalt. Met een kast op maat zet je in een handomdraai een grote stap richting een opgeruimde kamer. Met die prachtige maatwerk kast met perfecte indeling is dit makkelijk, je kan jouw hele garderobe erin kwijt. Nooit meer struikelen over rondslingerende kleren of een kwartier staan zoeken naar jouw favoriete trui - dit scheelt jou ook nog eens veel tijd!

Ontdek onze inloopkasten


Kledingkast op maat voor welke woonsituaties?

Praktisch gezien zijn er een aantal situaties waarbij je automatisch op een kledingkast op maat uitkomt. Dan is een maatwerk kast de enige echte oplossing om de ruimte goed te benutten en je kamer sfeervol in te richten. Welke situaties zijn dit? Jij zoekt bijvoorbeeld een:

 • Kledingkast voor een kleine kamer
 • Kledingkast voor een ruimte met een schuine wand
 • Kledingkast voor twee personen

Je wilt de ruimte die er is optimaal benutten. Maar in bovengenoemde situaties kom je met een kledingkast met standaard afmetingen niet tot een prettige oplossing. Met een normale kledingkast blijft bijvoorbeeld veel ruimte onbenut, of naast de kledingkast ontstaat een kier, of je geeft veel opbergplek boven de kast weg vanwege een schuine wand.


Welke breedte of diepte voor je kledingkast op maat?

Misschien heb je een kamer waar de diepte van de kledingkast belangrijk is omdat je een kledingkast van 60 cm diepte niet kwijt kan. Of je wilt juist extra ruimte want je hebt een kamer waarin de kledingkast voor jou en je partner komt te staan, denk aan een inloop kledingkast op maat. In deze gevallen is het de beste oplossing om een kledingkast op maat te laten maken.

Maak een afspraak


Voordelen kledingkast op maat laten maken

Als je een kledingkast op maat wilt laten maken is goed advies prettig. Wij helpen je graag om de juiste afmetingen te bepalen, want bij een kast op maat wil je de ruimte tot onder het plafond en tot in de kleinste hoek maximaal benutten. Twijfel je over de afmetingen? Laat ons de kast op maat inmeten dan weet je zeker dat jouw kast precies past wanneer hij gemonteerd wordt. Van welke voordelen profiteer je nog meer wanneer je ervoor kiest om een kledingkast op maat te laten maken?

 • Jij bepaalt hoe je de kledingkast inricht
 • Je kiest hoe diep of hoog de kledingkast moet zijn
 • De kastindeling past perfect bij jouw kledingstukken
 • Je kiest voor extra legplanken, lades of hangplek
 • Bepaal of jouw kast draaideuren, schuifdeuren of spiegeldeuren heeft

Kies je voor een adviesgesprek en stellen wij jouw kledingkast op maat samen? Dan weet je al precies hoe jouw nieuwe kast eruit komt te zien. Want wij werken een 3D tekening van jouw individuele kast voor je uit, hoe fijn is dat?


Kledingkast op maat online kopen?

Natuurlijk zijn er ook online programma’s waarmee jij een kast zelf kan samenstellen. Leuk speelgoed voor de digitale technicus onder ons. Uit ervaring weet men dat je al gauw een poosje verder bent tot je jouw weg in zo’n programma gevonden hebt. Wil je liever tijd besparen en zeker weten dat je de juiste keuzes maakt?

Laat ons dan samen jouw kledingkast op maat tekenen. En kom maar op met jouw wensen. Hoe wil je jouw kleding opbergen? Want stel, dat je kleding voor speciale gelegenheden of bepaalde hobby’s of sporten hebt, dan is het fijn om deze op de juiste manier te kunnen opbergen. Denk aan kleren die niet moeten kreukelen en extra hangplek nodig hebben zoals jouw pakken, een lange jurk of die lange wollen mantel. Of al jouw sportkleren voor de motorcross of het fitnessen.

Tijdens een adviesgesprek kijken wij bovendien naar jouw woonstijl en welke kleur kledingkast en kledingkast deuren daar het beste bij passen. Want een grote kledingkast bepaalt ook voor een groot gedeelte de sfeer in je kamer, en die moet fijn zijn.


Hoe jouw kledingkast op maat inrichten?

Wij hadden het er net al over, wanneer je kostbare of kwetsbare kledingstukken goed wilt opbergen is de juiste indeling van een kledingkast belangrijk. Heb jij net als veel mensen ook specifieke kleding? Voor je het weet nemen deze kleren ook een groot gedeelte van je kast in, denk aan:

 • Sportkleding (fietspak, sportbroeken en -shirts, outdoor jas)
 • Werkkleding (bedrijfskleding, werkbroeken, zorgjassen)
 • Zakelijke kleding (pak, stropdas, bloes, overhemd)

Een kledingkast op maat kan je individueel inrichten, je kleding ordenen en alles snel terugvinden. Als je overzicht hebt over de inhoud van je kledingkast pak je het outfit dat je in gedachten hebt sneller en zo scheelt een opgeruimde kledingkast jou nogal tijd wanneer je snel verder wilt.

Denk hierbij niet alleen aan voldoende hangplek of legplanken. Kies voldoende lades want ook die geven veel overzicht. Hoe handig is het wanneer je jouw ondergoed of accessoires als handschoenen en zonnebrillen netjes kan opbergen omdat je het kastinterieur kiest, dat precies bij jou past?! Dan hoef jij alleen nog maar op zoek naar die tweede sok die altijd kwijt is…


Laat jouw kledingkast op maat maken bij Aanhuis.nl!

Wat kost jouw kledingkast op maat?

Heb je nu meerdere redenen voorbij zien komen die op jou van toepassing zijn? En weet je zeker dat je ervoor kiest om een kledingkast op maat te laten maken? Kom dan naar een van onze winkels in de buurt en laat je adviseren. Want een kledingkast op maat wil je zien, voelen en je wilt zeker weten dat je een kledingkast van kwaliteit en met de beste indeling koopt zodat je jaren vooruit kan.

In de showroom laten wij je graag de mogelijkheden voor kasten op maat zien die het beste bij jouw opbergwensen passen. En wanneer wij jouw kast samen in een 3D tekening ontwerpen weet je direct welke kosten eraan vasthangen. Een overzichtelijke offerte voor een opgeruimde kamer. Loop eens binnen in een van onze winkels en laat je inspireren en adviseren om jouw ideale kledingkast op maat te laten maken.

Bezoek onze winkel
Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief