Inloopkast op maat

Ben jij op zoek naar een inloopkast maar weet je nog niet welke mogelijkheden er zijn? Wij vertellen je graag alle voor- en nadelen van een inloopkast. Afhankelijk van de ruimte voor de inloopkast, kan het helemaal op wens en maat worden ontworpen. Jij bepaalt de kleuren, het model en misschien wel een inloopkast met glazen deuren. Alles is mogelijk, van schoenenrekje, spiegel, tot broekhangers. Zorg alleen altijd dat je een specialist mee laat kijken voor een perfectie en efficiënte indeling van jouw inloopkast op maat.

Welke kleur inloopkasten zijn er verkrijgbaar?

Een inloopkast kan in vele kleuren, denk aan een volledig witte inloopkast of voorzien van houtkleur. Ook is de stijl en inrichting helemaal aan jou. Draag je veel pakken, blouses en nette schoenen? Dan adviseren wij om de inloopkast te voorzien van veel hangplekken en lades om de kleding zo netjes mogelijk te houden. En misschien ben je wel een echte fan van schoenen, dan adviseren wij natuurlijk veel schoenenrekken op ideale hoogte, zodat je niet bij elke schoen hoeft te bukken.

Ook de ruimte waarin de inloopkast op maat wordt gemaakt is belangrijk te weten dat je rekening moet houden met eventueel verschillende hoogtes. Bij spullen die je vaak gebruikt moet je rekening houden dat die een grote voorkeurspositie krijgen.


Kan een inloopkast met glazen deuren afgesloten worden?

Het is een prachtig en luxieus aangezicht, een inloopkast met glazen deuren. Het is zeker mogelijk en je sluit je kast in stijl af, voorzien van misschien wel een paar lichtspotjes als jij de deuren van je inloopkast open gooit. Steeds vaker kiest men ervoor om de zolder om te bouwen tot een inloopkast. En zeg nou eerlijk, wie wil er nou geen inloopkast met glazen deuren?

Let bij glazen deuren voor een inloopkast er goed op dat de glazen wel opvallen doormiddel van een kernmerk of een bepaalde tint. Door de diepte van de inloopkast vallen de glazen deuren nog minder op en door de markering of glastint voorkom je ongelukken. De deuren van de kast worden op maat worden gemaakt, zelfs voor een zolder met schuine wanden is geen uitdaging te groot. De inloopkast kan in schuine wanden gebouwd worden en wordt volledig naar jouw stijl en wens op maat gemaakt.


Zijn er ook inloopkasten met deuren?

Een inloopkast kan worden voorzien van draai- en schuifdeuren. De schuifdeuren zijn de meest voorkomende deuren voor een inloopkast op maat. Bij een keuze voor schuifdeuren wordt er ook vaak voor glazen deuren gekozen. De glazen deur geeft de inloopkast een luxieuze uitstraling. Bij draaideuren komt het vaak voor dat de kast zich al in een ruimte bevindt of dat de kast zo is ingedeeld dat een draaideur de meest handige optie is.


Kunnen jullie ook inloopkasten onder een schuin dak plaatsen?

Een inloopkast kan onder een schuin dak worden geplaats en helemaal op maat gemaakt. Er wordt door onze kastenbouwers gelet op het gebruik van ieder onderdeel van de kast, zodat je niet de meest gebruikte onderdelen onder de schuine wand hebt. Dit om het gebruiksgemak zo efficiënt mogelijk te houden.

Vind een winkel bij jou in de buurt om alle mogelijkheden te testen, voelen en beleven voor een inloopkast op maat. Ontdek alle mogelijke combinaties van inloopkasten in één van onze Aanhuis-winkels.

Bezoek onze winkelWaar een inloopkast op maat allemaal wel niet goed voor is!

Demi
Geschreven door Demi
Geschreven door
Demi

Gek op alles wat met interieur te maken heeft! Ik neem je graag mee in de wondere wereld van vtwonen, maar vertel je ook meer over de laatste trends op het gebied van raamdecoratie of wat vloerverwarming en een nieuwe vloer wel niet voor jouw huis kunnen doen. Lees je gezellig mee?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief